8 OBICEIURI pe care trebuie să le înveți CORECT

Pielea frumoasă și cu aspect sănătos este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei femei îngrijite. Dorindu-și un ten imepcabil, femeile folosesc un arsenal de produse cosmetice, diverse tipuri de peeling-uri faciale și creme hidratante ori măști bizare.

Din nefericire, multe dintre produsele încercate nu dau rezultatele dorite. De ce se întâmplă acest lucru?

Iată câteva reguli simple de îngrijire esențiale pentru a obține pielea strălucitoare pe care ți-ai dorit-o întotdeauna:

1. Curăță-ți telefonul cu un șervețel special

 

Ai avut vreodată o  erupție pe obraji și nu ai știut care este cauza? Dacă ți s-a întâmplat asta, e posibil ca mâncărimea, roșeața, iritațiile sau umflăturile de pe pomeți să fie cauzate de telefonul mobil.  Cercetările recente au demonstrat că  pe ecranul telefonului se găsesc de 10 ori mai multe bacterii decât pe un scaun de toaletă. Pentru a preveni ca bacteriile să ajungă pe fața ta și să se răspândească în jur, curăță telefonul zilnic.

2. Curăță-ți pensulele de machiaj regulat

FOLLOW ME

 

Utilizate în mod necorespunzător, pensulele de machiaj pot cauza acnee, alergii și alte probleme de piele.  Acesta este motivul pentru care spălarea pensulelor și a instrumentelor de machiaj ar trebui să fie o activitate regulată.  Acestea se pot curăța foarte ușor cu șampon și apă caldă.

3. Ai grijă la alimentație

 

Alimentele care abundă de zahăr sau grăsimi sunt principalii inamici ai unui ten sănătos. Totodată, anumite restricții alimentare severe pot duce la o piele uscată și obosită. Asigură-te că ai o dietă echilibrată, cu o mulțime de vitamine și minerale esențiale.

4. Nu abuza de tratamentele și măștile de curățare

 

Scrub-urile faciale abrazive pot face face pielea să se simtă proaspătă, curată, netedă și lipsită de murdărie sau puncte negre. Cu toate acestea, făcute în exces, pot provoca inflamații. În cazul în care pielea are tendința de a fi uscată și de a dezvolta acnee, scrub-urile pot înrăutăți situația. Înlocuiește-le cu o loțiune exfoliantă moale.

5. Folosește protecție solară înainte și după ce intri în piscină

 

Produsele chimice din piscină pot usca pielea, lăsând-o deshidratată. Pentru a proteja pielea de expunerea la clor, folosește o cremă de protecție. După înot, spală fața bine și folosește produse de hidratare.

6. Fă duș imediat după ce ai făcut exerciții

 

Poate că dușurile de la sala de gimnastică nu sunt cele mai confortabile locuri din lume, dar dacă nu îți cureți pielea imediat după antrenament, sudoarea înrăutățește starea poriilor.

7. Fii atentă la semnalele pe care ți le trimite corpul tău

 

Probleme  cosmetice comune, cum ar fi iritațiile, roșeața și umflăturile de pe față ar putea fi semenel unor probleme grave de sănătate. Nu ignora aceste semne!

8. Evită apa prea caldă

 

Băile și dușurile foarte calde pot distruge stratul protector de lipide. Obiceiul de a te spăla-te cu apă fierbinte poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

via brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.