Cum înveți un copil să înoate – sfaturi de la profesioniști

În timpul verii, mulți oameni merg la mare sau la piscină, inclusiv copiii. Pentru a nu te îngrijora pentru copilul tău, este mai bine să-l înveți să înoate în avans. Acest lucru nu este la fel de dificil cum pare: după 3-4 lecții, copilul poate rămâne cu siguranță în apă, se poate scufunda și chiar înota în apă.

Iată câteva sfaturi de la antrenorii profesioniști și sportivi. Acestea ajută copilul să învețe cum să înoate și pe tine – să ai o vacanță liniștită fără să te îngrijorezi de siguranța copilului.

1. Înainte de a intra în apă, este necesar să efectueze mișcările pe uscat

Înotatul nu este doar o mișcare haotică în apă cu mâinile și picioarele. Chiar dacă nu te gândești la stiluri de înot, trebuie să știi o tehnică care face posibilă menținerea pe linia de plutire. Înainte de a se arunca într-o piscină, copilul trebuie să învețe cum să se miște în apă și să respire.

2. Alege o placă de înot în locul brațelor și vestelor

Aripioarele și vestale pentru înot sunt pline de aer și, din acest motiv, țin corpul pe suprafață. Însă înotul în aceste mijloace de protecție este incomod: sunt necesare doar pentru a nu se scufunda sub apă. Cu acestea, copilul nu se va putea mișca în mod natural. Placa de înot oferă un punct de sprijin și determină copilul să-și miște picioarele pentru a înainta în apă. Cu ea, el va învăța să nu se teamă de apă și să-și controleze mișcările.

FOLLOW ME

3. Mișcarea cu picioarele trebuie să fie învățată prima, pe apă puțin adâncă

Picioarele sunt un „motor” care permite unei persoane să se miște în apă. Desigur, este dificil să înoți fără să-ți folosești mâinile, dar dacă nu-ți folosești picioarele, șansa de a merge la fund este mult mai mare.

Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l înveți pe copil să se miște cu ajutorul picioarelor.

4. Nu învăța copilul să se țină de nas în timpul scufundărilor

Mulți copii și adulți se țin de nas atunci când se scufundă în apă. La lecțiile de înot, nimeni nu este învățat acest lucru. În primul rând, nu poți înota cu o mână. În al doilea rând, există riscul de a respira din reflex și de a trage apă pe nas dacă îți retragi mâna.

Prin urmare, este mai bine să-l înveți de la început pe copil să-și țină respirația în mod corespunzător. Unii oameni cred că dacă nasul este descoperit, va intra apa în el, dar fiziologic este imposibil.

5. Ține copilul de spate sau stomac pentru a-l învăța cum să rămână la suprafața apei

Majoritatea copiilor care se tem de apă pur și simplu nu știu cum să-și controleze corpul, așa că le este frică să se înece. Din acest motiv, tulpina, mușchii devin și mai grei, iar o persoană se scufundă foarte repede sub apă.

Pentru ca copilul să nu se teamă de apă, mergi în piscină cu el. Mai întâi exersează mișcarea la o adâncime superficială, sprijinind copilul sub burtă sau de spate. Dacă copilul știe deja cum să-și mute mâinile și picioarele în mod corespunzător, să repete în apă nu va fi foarte dificil. De îndată ce observi că copilul a devenit mai încrezător, poți crește adâncimea.

6. Pentru a se deplasa, trebuie să împingă apa și nu să o bată cu mâinile

Mulți copii și adulți care nu știu cum să înoate, bat apa cu mâinile și picioarele. Deci, își pierd energia, dar practic nu se mișcă. Dacă te uiți la înotătorii profesioniști, vei observa că se mișcă aproape imperceptibil în apă, ca delfinii. Ei creează un minim de stropi, dar înoată mult mai repede.

Întregul secret al mișcării sub apă este acela de a o împinge sub tine . O persoană face acest lucru cu ajutorul picioarelor și a mâinilor.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.