8 REGULI de decorațiuni care te ajută să ai o CASĂ frumoasă

Toată lumea s-a obișnuit cu ideea că ar trebui să cumperi mese și scaune din aceeași colecție sau care să semene și tot așa. Când vine vorba de decorațiuni interioare, există însă anumite reguli care pot fi încălcate, printre care:

1. Canapea și fotolii identice

Mulți cred că mobila ar trebui să fie cumpărată ca set – cum e canapeaua, așa ar trebui să fie și fotoliile, teoretic. Adevărul e că le poți cumpăra separate și pot să fie complet diferite. Important e să fie potrivite pentru stilul casei tale.

2. Set dormitor

Nu e nevoie ca mobila din dormitor să cuprindă noptiere. Poți să le abandonezi cu totul sau să le înlocuiești cu ceva modern.

1-13-600x454-3833885

FOLLOW ME

3. Pereții albi amintesc de spital

Dacă vrei să ai pereții albi, alege accentele potrivite și nu decora toată camera cu lucruri albe. Plasează accentele în mod corect, iar camera va fi luminoasă și primitoare.

2-10-600x400-2197683

4. Mobilă numai lângă perete

Se crede că dacă mobila stă lângă perete îți va rămâne mai mult spațiu în cameră. Într-adevăr, dacă încăperea e mică, nu ai multe opțiuni. Dacă e mare, poți însă să experimentezi.

3-10-600x400-6129353

5. Draperie la fereastră

Dacă nu îți place, poți să nu îți pui draperii la fereastră. Într-o cameră mică, ferestrele vor părea mai mari decât sunt de fapt fără draperii.

6. Masă și scaune asemănătoare

Poți să îți diversifici interiorul bucătăriei cumpărând o masă și scaune din colecții diferite. Nu ar trebui să îți fie frică de combinații.

7. Mobilă cu tapițerie tridimensională

Tapițeria masivă a canapelelor a fost înlocuită de forme și dimensiuni mai simple și mai modeste. Cu cât ai mai puțin spațiu într-o cameră, cu atât ar trebui să fie mai compacte scaunele, canapelele și masa.

8. Camera copiilor ar trebui să aibă culori strălucitoare

Camera copiilor poate să aibă și un decor calm, care să nu atragă atenția. Într-un asemenea mediu copilul își va dezvolta imaginația și poți să le adaugi în cameră jucării, postere, desene.

9. Betonul este un material prea aspru

Există o mulțime de variante pentru a folosi betonul în interior. El arată grozav într-o încăpere mobilată în stil modern. Un avantaj al său este faptul că este rezistent la umezeală, astfel că poate să fie folosit în dormitor.

Iată câteva prejudecăți legate și de cei care ocupă de decorațiunile interioare:

1. Interior design este mai mult o profesie pentru femei.

2. Designerii doar se joacă cu materialele.

3. Nu îți poți permite un designer de interior.

4. Designerii de interior sunt foarte rigizi.

5. Designerii de interior știu tot.

6. Casele designerilor de interior sunt perfecte.

7. Pot să îmi decorez și eu casa, de ce să am nevoie de un designer?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.