8 SECRETE ale unui părinte BUN

Multe mame visează să aibă copii geniali. Deși există numeroase trucuri și sfaturi pentru creșterea copiilor, nimeni nu îți poate spune exact ce să faci.

Iată câteva dintre secretele și regulile unei educații echilibrate:

8. Răsplătește independența

În unele familii, părinții sunt convinși că cei mici vor avea succes în viață dacă se gândesc că pot să facă orice. E important să îi faci să înțeleagă că pot face orice – pe cont propriu. Astfel, copiii vor ști că pot să își modeleze viitorul după bunul plac.

7. Toate lucrurile sunt dificile înainte să fie ușoare

Strădaniile copiilor de a deveni independenți trebuie să fie recunoscute și appreciate. Dacă un copil se apucă de un hobby nou, la orice vârstă, părinții ar trebui să-l sprijine și să-l încurajeze. Dacă ceva nu merge bine, rudele ar trebui să îi spună că toate lucrurile sunt dificile la început.

FOLLOW ME

6. Încrederea este cea mai bună recompensă

Cum ar trebui să le răsplătim strădaniile? Nu cu dulciuri, asta e sigur. Copiii pot fi recompensați cu încredere. Dacă ai încredere să îl lași să facă ceva de unul singur, copilul va înțelege că se descurcă.

5. Exteriorul nu e totul

Geniile nu se concentrează niciodată la aspectul exterior. E nevoie de prea mult efort pentru ca cei mici să fie curați pe exterior, atât din partea părinților, cât și a copiilor. Părinții înțelepți cred că a avea haine impecabile e inutil pentru creșterea și dezvoltarea personal a copiilor. În plus, copiilor nu le pasă cum arată.

4. Acceptarea dezordinii

Copiii sunt adesea înconjurați de haos, iar acest lucru nu îi deranjează pe părinții înțelepți. Ei înțeleg că cei mici sunt dezordonați, dărâmă lucruri și varsă chestiile pe care le au prin preajmă. De aceea, în loc să îi certe, îi lasă pe copii să trăiască așa cum se simt confortabil, explicându-le în timp de ce e importantă curățenia.

3. Copiii vor obosi, la un moment dat

Unii părinți pot petrece întreaga zi alergând după copii, spunându-le „nu te urca în copac!”, „nu atinge asta!”, „liniștește-te!”. Părinții înțelepți știu că e important să-i lase pe copii să-și consume energia cât sunt mici. Astfel, când vor fi adulți vor fi mai încrezători și mai consecvenți în îndeplinirea sarcinilor.

2. Libertate înțeleaptă

Copiilor ingenioși li se permit multe lucruri. Chiar și desenele de pe tapet sunt văzute ca un semn al potențialului artistic al copiilor. Totuși, există o limită pe care nici măcar acești copii nu au voie să o încalce – nerespectarea familiei. Părinții nu trebuie să fie insultați.

1. Mama și tatăl sunt la fel de importanți

Respectul față de părinți se învață de la o vârstă fragedă. De aceea, nu încearcă să-i încarce cu lucruri pe care le pot rezolva și pe cont propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.