8 semne că ești mai DEȘTEPT decât cei din jurul tău – ACUM poți să le dovedești

Semnele și abilitățile, care se consideră de cele mai multe ori negative sau complet inutile, pot vorbi despre activitatea cerebrală ridicată a unei persoane. Cel puțin asta cred oamenii de știință. Dar care sunt aceste caracteristici? Află dacă ești o persoană inteligentă.

1. Ești stângaci

În 1995 , un jurnalist de la New Yorker Konnikova Maria (Maria Konnikova) descria un experiment care a fost realizat printre stângaci și dreptaci, ” stângacii s-au dovedit a fi mai mult pricepuți la combinarea a două obiecte în moduri noi. De exemplu, un glob și o tablă puteau fi folosite pentru a face o pasăre. „

Ulterior, oamenii de știință au asociat stângacii cu „gândirea divergentă” – o formă de creativitate care îți permite să generezi idei noi.

Prin urmare, dacă ești dreptaci încearcă să efectuezi câteva lucruri de zi cu zi cu mâna stângă și invers. Astfel de acțiuni stimulează zonele nedezvoltate ale creierului.

2. De multe ori îți faci griji chiar și pentru lucruri mici

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Într-un studiu, cercetătorii au solicitat unui număr de 126 de studenți să completeze chestionare care ar trebui să indice cât de des acordă atenție zvonurilor sau să se gândească la situații care i-au deranjat.

S-a dovedit că copiii care se îngrijorau mai mult decât restul au obținut mai multe puncte după standardele inteligenței non-verbale în testele ulterioare. Oamenii de știință atribuie acest lucru faptului că oamenii îngrijorați iau locurile de muncă mai în serios și devin mai buni decât alții.

3. Îți place să glumești

Un alt studiu interesant a fost realizat la Universitatea din New Mexico. Acolo, 400 de studenți au fost supuși unor teste prin care și-au măsurat capacitatea de rațiune și inteligență verbală. După ce au trecut testele, elevii au fost rugați să vină cu schițe pentru mai multe poze cu desene animate.

Aceste semnături au fost revizuite de către evaluatori independenți și s-a dovedit că 86% dintre elevele inteligente (care au marcat mai multe puncte în test) au ales schițe diferite , mai amuzante. Mai târziu, un studiu similar a fost realizat, dar deja printre comedianți, și toți au marcat mai mult decât media în testele de inteligență.

4.Ești curios

„Un copil curios este mai probabil să devină inovator în viață decât cineva care încearcă doar să memoreze materiale „, spun oamenii de știință de la Universitatea de Psihologie din Londra.

Profesorul Tomas Chamorro-Premuzi în browser – ul Harvard Business Review spune că ” Curiozitatea încă din copilărie crește interesul copilului pentru știință și artă ca mijloc de cunoaștere și exprimare de sine „.

Într-un studiu britanic, oamenii de știință au monitorizat 6 000 de persoane născute în ultimii 50 de ani. Și au aflat că cei de 11 ani care au obținut mai multe puncte în testul IQ au fost mai deschiși la experiențe noi și mai curioși.

5. Stai treaz nopțile

Dacă ești o pasăre de noapte, probabil că nivelul tău de inteligență este peste medie. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se poate datora faptului că activitatea creierului este foarte mare.

Într-un studiu, publicat în revista Personality and Differences Individual , a fost luată în considerare relația dintre inteligența copilului și obiceiurile de somn în rândul a mii de tineri. S-a dovedit că cei mai inteligenți oameni preferă să se trezească mai târziu în timpul săptămânii și în weekend. Un alt studiu similar a examinat recruții a 400 de forțe aeriene ale SUA și a dat rezultate similare.

6. Ești deseori distras

Dacă ești deseori distras de notificările din rețelele sociale, de o pauză pentru ceai sau chiar în timpul unei conversații de orice din jur, atunci poți fi mai deștept decât alții. Cel puțin asta spun oamenii de știință.

Potrivit unui nou studiu , cu cât îi este mai greu unei persoane să-și păstreze atenția, cu atât este mai inteligentă. După cum s-a explicat, toate acestea se datorează activității cerebrale ridicate, care nu poate fi ținută sub control.

7. Mergi mult

Oamenii de știință americani au efectuat un studiu statistic și au constatat că locuitorii orașelor construite exclusiv cu accent pe mersul pe jos au un indice intelectual mai mare decât cei care trăiesc în orașe unde predomină mașinile și alte mijloace de transport.

8. Îți dai seama cât de multe nu știi

Există un studiu condus de Justin Kruger (Justin Kruger) și David Dunning (David Dunning), care a devenit un clasic în psihologia socială. Concluzia este aceasta: cu cât un om este mai puțin inteligent, cu atât mai mult supraapreciază capacitatea sa cognitivă.

Cu alte cuvinte, oamenii inteligenți nu se tem să spună „nu știu”. Dacă nu știu, pot afla. Prin urmare, dacă în capul tău există deseori întrebări și nu ți-e teamă să le adresezi, atunci probabil că ești mai deștept decât mulți.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.