8 SEMNE că ești mai INTELIGENT decât crezi


Te îndoiești de inteligența ta? Iată câteva lucruri care dovedesc că ești mai deștept / deșteaptă decât ai crede:

1. Ai luat lecții de muzică

Numeroase studii au arătat că a învăța să cânte la un instrument muzical îi ajută pe copii să se dezvolte. O singură lună de lecții de muzică îi poate ajuta pe copiiide șase ani să se descurce mai bine la teste și să învețe mai ușor.

2. Ești copilul mai mare în familia ta


Un studiu interesant a arătat că frații mai mari au tendința de a avea un IQ ceva mai mare decât frații mai mici. De aceea ei au ceva mai mult succes decât ceilalți.

3. Ai o siluetă subțire

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Un studiu din 2006 a arătat o legătură interesantă – cu cât este mai mare talia unei persoane, cu atât mai reduse sunt abilitățile cognitive. Potrivit altor cercetări, copiii de 11 ani care au avut rezultate slabe la teste au avut tendința de a deveni obezi până la vârsta de 40 de ani. E foarte posibil ca oamenii inteligenți, care vor să se descurce bine din punct de vedere educational, să aibă mai multă grijă de sănătatea lor.

4. Ai fost alăptat/ă când erai mic/ă

Oamenii de știință din Regatul Unit și noua Zeelandă au studiat cam 3000 de copii și au descoperit că cei care au fost alăptați au obținut cu 7 puncte mai mult la testele de inteligență decât cei care nu au fost.

5. Ți-a plăcut să citești când erai mic/ă

Dacă citeai când erai foarte mic/ă, ești probabil foarte inteligent. În cadrul unui studiu au fost examinate 2000 de perechi de gemeni și s-a descoperit că cei care au învățat să citească mai devreme s-au descurcat apoi mai bine la teste. Cercetătorii cred că lectura timpurie îmbunătățește abilitățile verbale și non-verbale ale unei persoane.

6. Ești stângaci

Există date care sugerează că o mulțime de criminali sunt stângaci. Experții trebuie însă să spună cum se explică asta. Cert e că stângaciii sunt mai încclinați spre gândirea divergentă, care e mai creativă și folosită pentru a rezolva problemele și sarcinile. Stângacii sunt de multe ori mai inventivi și știu cum să iasă din situațiile dificile.

7. Îți faci de multe ori griji

Tot mai multe studii arată că oamenii care se îngrijoreaază des s-ar putea să fie mai inteligenți decât cei care nu o fac. Poate că e așa fiindcă ei se gândesc mereu la posibilele consecințe ale acțiunilor lor și încearcă astfel să se asigure că totul va ieși cât mai bine.

8. Ești înalt/ă

Un studiu de la Universitatea Princeton a arătat că elevii mai înalți învață mai bine decât cei mai mărunți, iar la maturitate ei câștigă mai mulți bani. Prin urmare, stai cu spatele drept, ai de ce să fii mândru / mândră!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.