8 SEMNE că ești mai INTELIGENT decât crezi

Te îndoiești de inteligența ta? Iată câteva lucruri care dovedesc că ești mai deștept / deșteaptă decât ai crede:

1. Ai luat lecții de muzică

Numeroase studii au arătat că a învăța să cânte la un instrument muzical îi ajută pe copii să se dezvolte. O singură lună de lecții de muzică îi poate ajuta pe copiiide șase ani să se descurce mai bine la teste și să învețe mai ușor.

2. Ești copilul mai mare în familia ta

Un studiu interesant a arătat că frații mai mari au tendința de a avea un IQ ceva mai mare decât frații mai mici. De aceea ei au ceva mai mult succes decât ceilalți.

3. Ai o siluetă subțire

FOLLOW ME

Un studiu din 2006 a arătat o legătură interesantă – cu cât este mai mare talia unei persoane, cu atât mai reduse sunt abilitățile cognitive. Potrivit altor cercetări, copiii de 11 ani care au avut rezultate slabe la teste au avut tendința de a deveni obezi până la vârsta de 40 de ani. E foarte posibil ca oamenii inteligenți, care vor să se descurce bine din punct de vedere educational, să aibă mai multă grijă de sănătatea lor.

4. Ai fost alăptat/ă când erai mic/ă

Oamenii de știință din Regatul Unit și noua Zeelandă au studiat cam 3000 de copii și au descoperit că cei care au fost alăptați au obținut cu 7 puncte mai mult la testele de inteligență decât cei care nu au fost.

5. Ți-a plăcut să citești când erai mic/ă

Dacă citeai când erai foarte mic/ă, ești probabil foarte inteligent. În cadrul unui studiu au fost examinate 2000 de perechi de gemeni și s-a descoperit că cei care au învățat să citească mai devreme s-au descurcat apoi mai bine la teste. Cercetătorii cred că lectura timpurie îmbunătățește abilitățile verbale și non-verbale ale unei persoane.

6. Ești stângaci

Există date care sugerează că o mulțime de criminali sunt stângaci. Experții trebuie însă să spună cum se explică asta. Cert e că stângaciii sunt mai încclinați spre gândirea divergentă, care e mai creativă și folosită pentru a rezolva problemele și sarcinile. Stângacii sunt de multe ori mai inventivi și știu cum să iasă din situațiile dificile.

7. Îți faci de multe ori griji

Tot mai multe studii arată că oamenii care se îngrijoreaază des s-ar putea să fie mai inteligenți decât cei care nu o fac. Poate că e așa fiindcă ei se gândesc mereu la posibilele consecințe ale acțiunilor lor și încearcă astfel să se asigure că totul va ieși cât mai bine.

8. Ești înalt/ă

Un studiu de la Universitatea Princeton a arătat că elevii mai înalți învață mai bine decât cei mai mărunți, iar la maturitate ei câștigă mai mulți bani. Prin urmare, stai cu spatele drept, ai de ce să fii mândru / mândră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.