8 tehnici de AUTOAPĂRARE care ți-ar putea salva viața

În fiecare zi auzim despre noi atacuri, dar ne gândim sau sperăm că nu au și că nu vor avea nicio legătură cu noi. Că nouă nu ni se poate întâmpla. Din nefericire, nicio persoană nu e imună la atacurile răufăcătorilor. Cel mai bine e să fii pregătit dinainte pentru orice, așa că iată câteva trucuri de care, să sperăm, nu vei avea niciodată nevoie:

1. Strânge pumnul corect

Nu e prea sigur dacă ar fi mai eficientă o palmă sau un pumn, dar, de cele mai multe ori înainte de o lovitură, mâna se strânge involuntar în pumn. Astfel, important e cum faci asta fără să-ți rănești degetele. Nu-ți expune degetul mare și nu-l lăsa sub celelalte degete, ca să eviți fracturile.

2. Cum să scapi de frânghii

Cel mai important e să încerci să lași o portiță de scăpare – aerul. Dacă ai mâinile legate, ține-le strânse în pumn, dacă sunt în zona pieptului, mărește-ți diafragma. Cu cât rămâne mai mult spațiu, cu atât ai șanse mai mari de a te elibera.

3. Amintește-ți de zonele vulnerabile

FOLLOW ME

Femeile nu sunt atât de puternice din punct de vedere fizic ca bărbațiii, așa că trebuie să apelezi la elementul surpriză. Important e să lovești cât poți de tare și de precis. Dacă te gândești prea mult sau țintești, inamicul va înțelege ce ai de gând să faci și se va înfuria.

4. Folosește aplicații de securitate

Nu te sfii să apelezi la metodele moderne, care îți urmăresc traseul și, dacă e nevoie, transmit membrilor familiei sau prietenilor că cineva trebuie să te ajute.

5. Gândește-te la un cuvânt secret

În copilărie inventam cuvinte, coduri sau chiar un fel de limbi noi. Acest lucru pare că îți poate salva viața. Dacă prinzi șansa să transmiți cuiva un mesaj, SOS nu e cea mai bună variantă. Ca să nu atragi atenția, stabilește un cod cu prietenii sau familia pe care să îl folosești când ești în pericol.

6. Improvizează

Folosește fiecare obiect pe care îl poți găsi. Geanta poate fi un scut în fața unui cuțit și poți să arunci eșarfa în fața atacatorului ca să mai câștigi câteva secunde. Umbrelele și cheile pot fi de mare ajutor.

7. Ai grijă unde ții sprayul paralizant

Nu are rost să ții un spray paralizant după tine dacă ai o geantă fără fund. De cele mai multe ori atacurile apar pe neașteptate și trebuie să acționezi cât mai repede cu putință. Nici măcar buzunarul exterior nu e potrivit pentru spray, vei avea nevoie de timp ca să desfaci fermoarul. Ține-l în buzunarul de la haină.

8. Dacă te apucă cineva de mână

Scapă de cineva care face asta aplicând regula degetului mare – adică rotește-ți brațul spre direcția degetului mare al atacatorului, cu o mișcare precisă. Dacă răufăcătorul îți va înțelege planul, te va strânge cu toată forța de mână. În acest caz, folosește-ți picioarele pentru a-l lovi în zona genitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.