8 tehnici de AUTOAPĂRARE care ți-ar putea salva viața


În fiecare zi auzim despre noi atacuri, dar ne gândim sau sperăm că nu au și că nu vor avea nicio legătură cu noi. Că nouă nu ni se poate întâmpla. Din nefericire, nicio persoană nu e imună la atacurile răufăcătorilor. Cel mai bine e să fii pregătit dinainte pentru orice, așa că iată câteva trucuri de care, să sperăm, nu vei avea niciodată nevoie:

1. Strânge pumnul corect

Nu e prea sigur dacă ar fi mai eficientă o palmă sau un pumn, dar, de cele mai multe ori înainte de o lovitură, mâna se strânge involuntar în pumn. Astfel, important e cum faci asta fără să-ți rănești degetele. Nu-ți expune degetul mare și nu-l lăsa sub celelalte degete, ca să eviți fracturile.

2. Cum să scapi de frânghii


Cel mai important e să încerci să lași o portiță de scăpare – aerul. Dacă ai mâinile legate, ține-le strânse în pumn, dacă sunt în zona pieptului, mărește-ți diafragma. Cu cât rămâne mai mult spațiu, cu atât ai șanse mai mari de a te elibera.

3. Amintește-ți de zonele vulnerabile

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Femeile nu sunt atât de puternice din punct de vedere fizic ca bărbațiii, așa că trebuie să apelezi la elementul surpriză. Important e să lovești cât poți de tare și de precis. Dacă te gândești prea mult sau țintești, inamicul va înțelege ce ai de gând să faci și se va înfuria.

4. Folosește aplicații de securitate

Nu te sfii să apelezi la metodele moderne, care îți urmăresc traseul și, dacă e nevoie, transmit membrilor familiei sau prietenilor că cineva trebuie să te ajute.

5. Gândește-te la un cuvânt secret

În copilărie inventam cuvinte, coduri sau chiar un fel de limbi noi. Acest lucru pare că îți poate salva viața. Dacă prinzi șansa să transmiți cuiva un mesaj, SOS nu e cea mai bună variantă. Ca să nu atragi atenția, stabilește un cod cu prietenii sau familia pe care să îl folosești când ești în pericol.

6. Improvizează

Folosește fiecare obiect pe care îl poți găsi. Geanta poate fi un scut în fața unui cuțit și poți să arunci eșarfa în fața atacatorului ca să mai câștigi câteva secunde. Umbrelele și cheile pot fi de mare ajutor.

7. Ai grijă unde ții sprayul paralizant

Nu are rost să ții un spray paralizant după tine dacă ai o geantă fără fund. De cele mai multe ori atacurile apar pe neașteptate și trebuie să acționezi cât mai repede cu putință. Nici măcar buzunarul exterior nu e potrivit pentru spray, vei avea nevoie de timp ca să desfaci fermoarul. Ține-l în buzunarul de la haină.

8. Dacă te apucă cineva de mână

Scapă de cineva care face asta aplicând regula degetului mare – adică rotește-ți brațul spre direcția degetului mare al atacatorului, cu o mișcare precisă. Dacă răufăcătorul îți va înțelege planul, te va strânge cu toată forța de mână. În acest caz, folosește-ți picioarele pentru a-l lovi în zona genitală.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.