8 trucuri care îți vor schimba viața! Cum de nu le-am știut până acum?

Sunt multe lucruri mici care te pot enerva pe parcursul zilei. Poate nu te-ai gândit că există o soluție pentru a economisi timp în gospodărie. Nu îți ocupa tot timpul cu niște sarcini simple din gospodărie, ci acordă atenție unor sfaturi simple. De exemplu, poți să afli cum să folosești telecomanda cu o singură baterie sau cum să împachetezi hainele fără a le șifona. E vorba despre lucrurile mici care îți pot schimba ziua.

Iată câteva metode dovedite pe care utilizatorii rețelelor sociale le-au încercat deja pe cont propriu.

1. Pentru ca produsele din blender să se amestece uniform și rapid

În primul rând, trebuie să pui ingrediente lichide în recipient și apoi restul. Pâlnia formată va trage particulele solide în jos și puteți fi sigur că toate produsele sunt amestecate uniform.

2. Evită șifonarea hainelor

Pentru ca hainele tale să nu se mai șifoneze în timpul transportului, împăturește-le ca de obicei și înfășoară-le în hârtie.

FOLLOW ME

3. Cum să elimini petele de pe pantofii lucioși

Adăugă o lingură de oțet într-o ceașcă de apă și șterge cu acest amestec pantofii – acest lucru te va ajuta să scapi de petele de pe suprafața lăcuită.

4. Pentru ca plantele să înflorească mai des

Lasă apa folosită la gătitul cartofilor sau pastelor la răcit și toarn-o apoi în ghiveci. Nutrienții rămași de la alimente vor ajunge în plante.

5. Cum să faci în așa fel încât să fie un miros plăcut mereu în frigider

Pungile de ceai folosite vor ajuta la eliminarea tuturor mirosurilor neplăcute din frigider. Pentru a face acest lucru, este suficient să pui unul sau mai mulți saci în el.

6. Cum să păstrezi proaspăt un avocado tăiat

Pune bucata de avocado într-un recipient izolat cu o bucată de ceapă. Autorul metodei afirmă că ceapa nu va strica mirosul și gustul produsului, ci îl va ajuta să își păstreze prospețimea.

7. Cum să scapi de mirosuri neplăcute în casă

Poate că cel mai plăcut mod de a elimina mirosul prăjit de friptura din bucătărie este să coci biscuiții, mai ales dacă în timpul gătitului vei folosi vanilie, zahăr, scorțișoară sau nucșoară. Aceste ingrediente vor crea în jurul lor o ceață de arome dulci, care vor bloca toate celelalte mirosuri.

8. Cum să speli lucruri albe

Încercă să adaugi câteva comprimate de aspirină direct la mașina în spălat – acest lucru va duce la albirea pieselor vestimentare.

Citește și: 10 ȘIRETLICURI care te vor ajuta să faci totul mai UȘOR

Uneori, lucrurile obișnuite pot fi folosite în moduri noi și creative. Asta ușurează viața și ajută la rezolvarea problemelor din gospodărie. Nici n-ai idee câtă energie poţi economisi doar prin adoptarea unor obiceiuri simple, de zi cu zi!

Iată câteva trucuri foarte eficiente! Simple, dar foarte utile mici secrete care îți vor face viața un pic mai ușoară:

1. Dacă ai nevoie să torni ceva dintr-un container într-altul, pune un pai sau un pix peste gura sticlei ca să nu se verse.

2. Ardeiul iute nu îți va lăsa urme pe mâini dacă le freci înainte cu ulei de măsline și apoi te speli cu săpun.

3. E mai ușor să întinzi untul rece pe pâine dacă îl răzuiești mai întâi.

4. Dacă ai nevoie de baterii, dar singurele pe care le ai la dispoziție sunt prea mici, folosește niște folie de aluminiu.

5. Placa de păr poate fi folosită pentru a călca gulerele cămășilor.

6. Poți folosi o gumă de șters obișnuită pentru a curăța camera telefonului.

7. Gătește ouă ochiuri perfect rotunde cu ajutorul unui inel de ceapă.

8. Poți crea o lanternă puternică punându-ți telefonul sub o sticlă de apă.

9. Folosește arcul de la un pix pentru a proteja cablurile. Astfel nu se vor mai rupe.

10. Pune o lingură deasupra unei oale care fierbe pentru ca apa să nu se mai verse.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.