8 TRUCURI pe care le foloseau și BUNICII tăi care îți vor salva VIAȚA

Unele trucuri sunt geniale, așa că nu e de mirare că sunt folosite de mai multe generații. Acestea se transformă în exemple de înțelepciune populară. Iată câteva exemple:

1. Trandafirii rezistă de două ori mai mult dacă pui în apă jumătate de tabletă de aspirină

Aspirina previne deteriorarea apei și ajută la păstrarea crizantemelor, gladiolelor și trandafirilor. În cazul narciselor ar trebui să pui însă în vază un praf de sare, iar pentru dalii un pic de oțet.

2. Cartofii te ajută să scapi de iritațiile și inflamațiile provocate de începăturile de insecte Ia un cartof mic, spală-l și taie-l

Fixează o bucată de cartof pe rană cu un bandaj sau un plasture. Cartofii reduc inflamația și mâncărimea și hidratează rana, care se vindecă astfel mai repede.

3. Ar trebui să presari niște sare cât mai repede pe petele de grăsime de pe haine

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Sarea absoarbe o mare parte din grăsime. Presară sare pe pată, așteaptă puțin și apoi scuturp sarea. Îți va fi astfel mult mai ușor să scapi de pată când vei spăla articolul vestimentar respectiv.

4. Oja de unghii uscată poate fi diluată cu ajutorul unui dizolvant pentru ojă

Câteva picături de dizolvant vor face ca oja să redevină lichidă, dar și să strălucească. E important totuși să nu exagerezi, ca oja să nu devină prea lichidă.

5. O tigaie arsă poate fi curățată ușor dacă fierbi în ea o soluție salină

Poți să cureți suprafețele de grăsimea arsă fără să fie nevoie să ai la îndemână instrumente speciale. Adaugă apă și câteva linguri de sare în vasul respectiv și fiebe pentru 15-20 de minute.

6. Curăță-ți degetele murdare de fructe de pădure sau sfeclă folosind o jumătate de lămâie

Săpunul obișnuit doar accentuează culoarea violet, așa că nu e de prea mare ajutor. Pentru a scăpa de petele de la sfeclă sau fructe de pădure de pe mâini freacă-le cu o jumătate de lămâie.

7. Ouăle nu vor crăpa, iar proteinele nu se vor scurge atunci când le fierbi dacă le pui în apă sărată

Sarea previne scurgerea proteinelor și nu afectează gustul ouălor fierte.

8. Ca pâinea să nu se mai fărâmițeze, pune cuțitul pe care îl vei folosi la tăiat în apă fiartă

Ca să te asiguri că pâinea proaspătă nu se fărâmițează atunci când o tai, ține cuțitul în apă fierbinte apoi șterge lama cu un șervețel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.