8 TRUCURI pe care le foloseau și BUNICII tăi care îți vor salva VIAȚA


Unele trucuri sunt geniale, așa că nu e de mirare că sunt folosite de mai multe generații. Acestea se transformă în exemple de înțelepciune populară. Iată câteva exemple:

1. Trandafirii rezistă de două ori mai mult dacă pui în apă jumătate de tabletă de aspirină

Aspirina previne deteriorarea apei și ajută la păstrarea crizantemelor, gladiolelor și trandafirilor. În cazul narciselor ar trebui să pui însă în vază un praf de sare, iar pentru dalii un pic de oțet.

2. Cartofii te ajută să scapi de iritațiile și inflamațiile provocate de începăturile de insecte Ia un cartof mic, spală-l și taie-l


Fixează o bucată de cartof pe rană cu un bandaj sau un plasture. Cartofii reduc inflamația și mâncărimea și hidratează rana, care se vindecă astfel mai repede.

3. Ar trebui să presari niște sare cât mai repede pe petele de grăsime de pe haine

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Sarea absoarbe o mare parte din grăsime. Presară sare pe pată, așteaptă puțin și apoi scuturp sarea. Îți va fi astfel mult mai ușor să scapi de pată când vei spăla articolul vestimentar respectiv.

4. Oja de unghii uscată poate fi diluată cu ajutorul unui dizolvant pentru ojă

Câteva picături de dizolvant vor face ca oja să redevină lichidă, dar și să strălucească. E important totuși să nu exagerezi, ca oja să nu devină prea lichidă.

5. O tigaie arsă poate fi curățată ușor dacă fierbi în ea o soluție salină

Poți să cureți suprafețele de grăsimea arsă fără să fie nevoie să ai la îndemână instrumente speciale. Adaugă apă și câteva linguri de sare în vasul respectiv și fiebe pentru 15-20 de minute.

6. Curăță-ți degetele murdare de fructe de pădure sau sfeclă folosind o jumătate de lămâie

Săpunul obișnuit doar accentuează culoarea violet, așa că nu e de prea mare ajutor. Pentru a scăpa de petele de la sfeclă sau fructe de pădure de pe mâini freacă-le cu o jumătate de lămâie.

7. Ouăle nu vor crăpa, iar proteinele nu se vor scurge atunci când le fierbi dacă le pui în apă sărată

Sarea previne scurgerea proteinelor și nu afectează gustul ouălor fierte.

8. Ca pâinea să nu se mai fărâmițeze, pune cuțitul pe care îl vei folosi la tăiat în apă fiartă

Ca să te asiguri că pâinea proaspătă nu se fărâmițează atunci când o tai, ține cuțitul în apă fierbinte apoi șterge lama cu un șervețel.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.