8 TRUCURI uimitoare pe care nu le-ai știut toată VIAȚA

Ştiai că în casa ta există nenumărate obiecte pe care le poţi folosi şi altfel de până acum? Dacă folosești lucrurile numai în scopul pentru care au fost făcute, s-ar putea să ratezi foarte multe șanse de a-ți ușura viața. Vei vedea că o dată ce ești mai creativ și încerci să oferi întrebuințări multiple lucrurilor pe care le ai deja acasă vei economisi timp, energie și bani.

Iată câteva idei pentru a folosi obiectele din casă în moduri ingenioase:

1. Cârligele de haine

Folosește un cârlig pentru a nu-ți lovi degetele atunci când bați un cui cu ciocanul.

2. Curăță farurile cu ajutorul pastei de dinți

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Pasta de dinți poate fi folosită pentru curățarea farurilor de la mașină. Pune pastă de dinți pe toată suprafața farului și curăță cu ajutorul unei periuțe de dinți.

3. O pungă cu oțet poate curăță capătul de la duș

Pentru a-ți curăța fără efort capătul de la duș, leagă o pungă cu oțet în jurul lui și lasă oțetul să acționeze peste noapte.

4. Curățarea tastaturii

Folosește partea lipicioasă de la Post-it-uri pentru a-ți curăța tastatura cât ai clipi.

5. Ordonează pantofii cu ajutorul unui cuier pentru haine

Cuierul obișnuit pentru haine poate fi folosit și pentru pantofi.

6. Te împiedici de cablurile de la căști încurcate?

Poț folosi cârlige pentru a-ți ține cablul de la căști în ordine.

7. Folosește un burete pentru a-ți curăța puloverele

Curăță-ți puloverele de lână cu ajutorul burețelului de bucătărie.

8. Folosește săpun pentru a debloca un fermoar

Data viitoare când ți se mai blochează vreun fermoar, freacă puțin un săpun pe el și va merge perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.