Ştiai că în casa ta există nenumărate obiecte pe care le poţi folosi şi altfel de până acum? Dacă folosești lucrurile numai în scopul pentru care au fost făcute, s-ar putea să ratezi foarte multe șanse de a-ți ușura viața. Vei vedea că o dată ce ești mai creativ și încerci să oferi întrebuințări multiple lucrurilor pe care le ai deja acasă vei economisi timp, energie și bani.
Iată câteva idei pentru a folosi obiectele din casă în moduri ingenioase:
1. Cârligele de haine

Folosește un cârlig pentru a nu-ți lovi degetele atunci când bați un cui cu ciocanul.
2. Curăță farurile cu ajutorul pastei de dinți

FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului
Pasta de dinți poate fi folosită pentru curățarea farurilor de la mașină. Pune pastă de dinți pe toată suprafața farului și curăță cu ajutorul unei periuțe de dinți.
3. O pungă cu oțet poate curăță capătul de la duș

Pentru a-ți curăța fără efort capătul de la duș, leagă o pungă cu oțet în jurul lui și lasă oțetul să acționeze peste noapte.
4. Curățarea tastaturii

Folosește partea lipicioasă de la Post-it-uri pentru a-ți curăța tastatura cât ai clipi.
5. Ordonează pantofii cu ajutorul unui cuier pentru haine

Cuierul obișnuit pentru haine poate fi folosit și pentru pantofi.
6. Te împiedici de cablurile de la căști încurcate?

Poț folosi cârlige pentru a-ți ține cablul de la căști în ordine.
7. Folosește un burete pentru a-ți curăța puloverele

Curăță-ți puloverele de lână cu ajutorul burețelului de bucătărie.
8. Folosește săpun pentru a debloca un fermoar

Data viitoare când ți se mai blochează vreun fermoar, freacă puțin un săpun pe el și va merge perfect.