9 lucruri ciudate pe care le făceau strămoșii noștri

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost inventivi și au încercat diverse tehnici pentru a avea grijă de ei și de familia lor.

9 lucruri ciudate pe care le făceau strămoșii noștri

1.

Femeile foloseau plumb și sulf pentru a se vopsi.

2.

Pentru implantele mamare se foloseau bilele din sticlă și cauciucul măcinat. Femeile mai foloseau ulei de cocos pentru creșterea sânilor sau diferite creme.

3.

Excrementele animalelor erau folosite în tratamente medicale. Femeile din Grecia Antică considerau că bălegarul de crocodil poate fi un contraceptiv excelent.

4.

Doctorii găureau capul pacienților pentru ”eliberarea duhurilor rele”. Doctorii credeau că durerile de cap sau convulsiile și nu numai erau cauza de duhurile rele care erau prinse în capul pacienților. Astfel le găureau capul. Puțini erau cei care supraviețuiau după această intervenție.

5.

Femeile nu aveau voie să plâmgă la înmormântări. În trecut femeile plângeau și jeleau la o înmormântare din familie. Ba chiar mai mult, angajau și bocitoare. Pentru a fi credibile acestea se zgârâiau pe față și se trăgeau de părul din cap. Această practică se considera mult prea puternică emoțional comparativ cu viața liniștită pe care ar fi trebuit să o aibă persoana decedată, așa că a fost interzisă la un moment dat.

FOLLOW ME

6.

Tații aveau dreptul să-i omoare pe iubiții fiicelor lor. În trecut, tații erau foarte importanți în deciziile de familie și asupra fiicelor lor. Aceștia trebuiau să le găsească fetelor bărbatul potrivit. Fiicele nu aveau voie să întrețină relații intime până la căsătorie. Dacă partenerul fiicei era prins comițând adulter, tatăl avea dreptul legal să-l omoare.

7.

Tații aveau dreptul numai de 3 ori să-și vândă copiii în sclavie în Roma Antică. Tatăl decidea dacă vrea să țină nou-născuții acasă sau să-i vândă. Dacă nu mai era nevoie de copilul vândut acesta se întorcea acasă. Tatăl îl putea vinde doar de 3 ori, altfel era considerat un părinte rău.

8.

Medicii foloseau usturoiul pe post de test de sarcină. Îi introduceau unei femei un cățel de usturoi în vagin cu care stătea peste noapte. În următoarea dimineață doctorul mirosea respirația femeii. Dacă aceasta avea tentă de usturoi însemna că e gravidă.

9.

În Roma Antică existau toalete publice. Sărăcia și-a spus cuvântul și doar cei mai bogați aveau acasă o baie. Erau construite toalete publice cu dușuri și wc. Însă acestea erau toate într-o singură cameră, adică totul era la comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.