9 lucruri pe care le faci GREȘIT ZI DE ZI

Oamenii continuă să cumpere și să folosească produse care au fost create pentru a le ușura viața și ar fi greu să își imagineze că aceste rutine zilnice inofensive ar putea ascunde vreun pericol. Totuși, realitatea este pe punctul de a te surprinde.

Iată o listă cu lucrurile folosite zilnic ce aduc mai mult rău decât bine.

9. Sticle de apă și termosurile

Aproape toate sticlele pe care le folosești zilnic sunt fabricate din materiale plastice din policarbonat, care conțin o substanță chimică industrială toxică numită bisfenol. Această substanță chimică poate afecta procesele corporale de reparare celulară sau creștere a pielii sau a firelor de par.

Nivelul de bisfenol eliberat depinde de temperatura apei: cu cât este mai fierbinte, cu atât mai multă substanță chimică ajunge în corpul tău.

Sfat: Consumă băuturi calde din cani din sticlă, porțelan sau lut. Dacă ai nevoie de o cană pentru băutura ta fierbinte, alege una din oțel inoxidabil sau plastic.

8. Suc de fructe și fructe uscate

Sucul de fructe este o băutură nesănătoasă datorită zahărului pe care îl conține. La fel si in cazul fructelor uscate, conținând, de asemenea, dioxid de sulf, care este folosit ca un conservant pentru a prelungi termenul de valabilitate. Cei care suferă de astm sau sunt sensibili la sulfit ar trebui să evite aceste produse. Acestea ar putea provoca probleme grave de sănătate, de la dificultăți de respirație la alergii care pun viața în pericol și chiar la moarte.

Sfat: pentru a evita sulfiti, alege branduri ecologice care nu folosesc conservanți. Fructele uscate ecologic nu vor dura mult timp, dar înghețarea poate prelungi în mod semnificativ perioada de valabilitate.

7. Ambalarea produselor fast-food

Majoritatea mâncăriurilor fast-food este ambalată în recipiente care au o acoperire chimică rezistentă la grăsimi. Aceasta poate conține compuși fluorurați, care pot afecta un embrion în creștere sau un copil mic. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor enumeră următoarele consecințe posibile: schimbări în creștere, comportament și învățare, scăderea fertilității, interferența cu hormoni naturali, creșterea colesterolului și riscul de cancer.

Cantitatea de compuși fluorurați care intră în corpul nostru depinde de temperatura alimentelor, de tipul alimentelor și de durata de contact cu ambalajul.

Sfat: Dacă nu poți rezista fast-food-ului, încearcă să mănânci unde cumperi pe o farfurie.

6. Popcorn la microunde
Pungile de popcorn la microunde conțin o acoperire chimică care se descompune prin încălzire într-un acid numit PFOA (perfluorooctanoic). Acest acid poate provoca cancer.

O altă substanță chimică, diacetil, se găsește în aroma de unt și poate provoca boli respiratorii dacă ești expus în mod constant la acesta.

5. Protecție solară

Există 2 tipuri de protecții solare: fizică (zinc și dioxid de titan) și chimică. Primul gen blochează sau împrăștie efectiv razele soarelui. Al doilea produs provoacă o reacție chimică pentru a preveni deteriorarea prin raze UVA și UVB.

Unii experți în toxicologie cred că oxibenzona poate provoca tulburări hormonale și poate duce la afectarea celulară, ceea ce, la rândul său, duce la cancer de piele. Alții susțin că este sigur de utilizat.

4. Prânzul la birou

S-ar putea să crezi că biroul tău este curat, dar are de 400 de ori mai mulți germeni decât un scaun de toaletă. Numai tastatura are 70% mai multe bacterii decât un scaun de toaletă. În afară de asta, mănâncând la biroul, mărești timpul în care stai într-un singur loc și astfel crește riscul de boli de inimă.

Sfat: șterge întotdeauna biroul, chiar dacă nu intenționezi să mănânci. Mănâncă în zona de bucătărie sau cantină.

3. Încrucișarea picioarelor

Poziția de ședere „inofensivă” vă poate ajuta să creșteți tensiunea arterială la genunchi. Tensiunea arterială crescută poate crește riscul de atac de cord sau insuficiență cardiacă. De asemenea, pune presiune asupra articulațiilor șoldului și poate duce la pătrunderea sângelui în picioare atunci când venele sunt comprimate, ceea ce poate forma un cheag de sânge. Medicii recomandă să nu-ți încrucișezi picioarele mai mult de 10 sau 15 minute.

2. Picături pentru ochi

Picăturile de ochi conțin compuși cunoscuți pentru capacitatea lor de a relaxa sau de a contracta vasele de sânge. Aceasta înseamnă că sunt inofensive dacă se aplică direct la vasele de sânge ale ochiului.

În caz de înghițire, apelează imediat la asistență medicală. Acestea pot provoca bătăi rapide ale inimii, greață și convulsii.

1.Încălțăminte de cauciuc

Purtarea de pantofi de cauciuc lasă călcâiele neasigurate. Când călcâiele sunt instabile, degetele de la picioare tind să se prindă mai strâns, ceea ce duce la deformări ale picioarelor, probleme cu unghiile. Ar fi bine să îi porți pentru perioade scurte (pe plajă sau în grădină).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.