9 lucruri pe care nu trebuie să le bagi în cuptorul cu MICROUNDE

Cuptorul cu microunde este un obiect nelipsit din casele oamenilor. Tinerii, în special, sunt adepții lui deoarece este ușor de folosit și foarte rapid. Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează faptul că poate fi și foarte periculos, în anumite situații. Este extrem de important să acorzi atenție lucrurilor pe care vrei să le încălzești, cu ajutorul său, pentru a fi în siguranță.

Iată o listă cu alimentele care nu trebuie băgate în cuptorul cu microunde

1. Fructele
Anumite fructe, precum merele sau bananele își vor pierde din gust și textură dacă le vei pune în cuptorul cu microunde. Strugurii pot chiar să și explodeze, iar fructele deshidratate, precum stafidele și prunele uscate îți vor afuma bucătăria.

2. Cutiile pentru mâncare
Deși sunt extrem de utilizate, cutiile de acest gen pot să ia foc dacă le bagi în cuptorul cu microunde. De asemenea, dacă sunt prevăzute cu mânere din metal, pot sări scântei, iar cuptorul tău poate avea de suferit.

3. Folie de aluminiu
Metalul, de orice fel, trebuie evitat, fie că este vorba despre folie sau margini metalice de pe farfurii. Acestea pot distruge cuptorul cu microunde. Obiectele subțiri, cum ar fi folia, generează un pericol și mai mare. Dacă pui în cuptor o tigaie cu pereți groși, alimentele nu se vor încălzi.  Metalul subțire devine copleșit de curenții electrici generați în interiorul cuptorului și se încălzește foarte repede. Astfel, există reale pericole.

4. Plastic
95% din materialele plastice pot elibera gaze chimice. Chiar dacă pe unele dintre vasele din plastic este scris faptul că pot fi folosite în cuptorul cu microunde, ar trebui să încerci să le eviți.

FOLLOW ME

5. Ouă
În cazul în care nu știai până acum, căldura rapidă poate produce mult abur sub coajă. Deoarece acel abur nu poate să fie eliberat, este posibil ca oul să explodeze. Cuptorul cu microunde nu va avea de suferit, însă curățarea sa va fi destul de dificilă. Dacă vrei neapărat să bagi un ou la cuptor, îl poți înțepa ca să permiți aerului să iasă.

6. Termos
Unele dintre ele pot fi în siguranță într-un cuptor cu microunde, adică cele pe care scrie acest lucru. Dacă această informație nu se găsește, ar fi indicat să renunți la idee.

7. Carne congelată
Carnea congelată nu va putea niciodată să fie preparată într-un cuptor cu microunde, indiferent de temperatura sugerată pentru dezghețare. Interiorul său va fi tot înghețat, în timp ce marginea va fi deja gătită.

8. Cănile și farfuriile vechi

Anumite căni și farfurii produse înainte de 1960 pot cauza radiații extrem de periculoase.

9. Plasele maro din hârtie

În ciuda faptului că par foarte inofensive și practice, aceste pungi nu pot fi folosite în orice fel de situație. Sunt igienice, dar pot emite fumuri extrem de toxice. Sub o căldură intensă, pot lua foc.

Sănătatea și siguranța sunt vitale, așa că ar fi bine să ții cont de aceste sfaturi. Dacă știi și alte alimente ce nu ar trebui încălzite în cuptorul cu microunde, împărtășește-le și cu ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.