9 lucruri pe care să nu le spui nimănui, NICIODATĂ!

O relație este ca o foaie de hârtie: dacă se deteriorează o dată, nu o vei mai putea aduce la starea în care era înainte, indiferent cât vei încerca.

Aşadar, este bine să te gândeşti de mai multe ori înainte de a spune un lucru. Ceva care pentru tine pare inofensiv, pentru altcineva ar putea fi o adevărată jignire.

Iată 9 lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată nimănui:

1. „Nu este treaba mea, nu sunt plătit pentru asta”

Acesta este cel mai comun pretext pentru care oamenii refuză să facă un lucru. În 99% din cazuri, şeful este deranjat de acest răspuns, pentru că îi dai de înţeles că nu îţi pasă de locul tău de muncă. Spre exemplu, poţi răspunde diplomat: „Am o mulţime de lucruri de rezolvat azi. De care ar trebui să mă ocup prima dată?”

2. „Nu am timp să vorbesc cu tine, sunt ocupată”

FOLLOW ME

Acest răspuns denotă lipsă de respect faţă de persoana de lângă tine, iar răspunsul ideal ar fi: „Îmi pare rău, am o întâlnire importantă la care trebuie să ajung. Haide să ne auzim la telefon mai târziu” sau „Haide să vorbim despre asta într-o oră, am ceva de rezolvat acum.”

3. „Ar putea suna stupid, dar…”

Această formulare anulează din start credibilitatea lucrurilor pe care le ai de spus. 

4. „Nu te supăra, dar …”

Sună mai degrabă a un avertisment pentru lucrurile neplăcute pe care urmează să le spui. Dacă simţi că vrei să spui acest lucru, mai degrabă schimbă repede subiectul.

5. „Te-ai îngrăşat!” sau „Ai slăbit!”

Greutatea unei persoane poate fi un subiect sensibil. Uneori, este destul de greu pentru cineva să accepte provocările corpului, motiv pentru care, chiar dacă vrei să faci o glumă sau un compliment, rezumă-te la a spune „Arăti grozav!”.

6. „Arăţi bine pentru vârsta ta”

Cu acestă propoziţie nu faci decât să îi reaminteşti cuiva vârsta pe care o are. Cel mai bine ar fi să spui simplu: „Arăţi bine!” .

7. „Modul în care ai acţionat este caracteristic ţie”

Încearcă să nu le ataşezi etichete celor din jur. În loc să spui un lucru neplăcut legat de personalitatea cuiva, mai degrabă spui că te deranjează când face un anumit lucru în mod repetat.

8. „Dacă m-ai iubi cu adevărat, ai face…”

Spunând acest lucru, nu faci decât să manipulezi emoţional persoana de lângă tine, dar îi dai în acelaşi timp de înţeles că nu îţi place atitudinea pe care o are faţă de tine. Poţi spune în schimb: „M-aş simţi mai bine dacă ai putea …”.

9. „Eşti prea bună pentru el, mă bucur că i-ai dat papucii”

Chiar dacă vrei să îţi încurajezi cea mai bună prietenă, în urma despărţirii de persoana pe care o iubeşte, încearcă să nu îi răsuceşti cuţitul în rană. Cel mai bine este să îi spui pur şi simplu că „Este pierderea lui”, iar astfel vei păstra discuţia într-o notă optimistă şi îţi vei exprima compasiunea pentru ceea ce simte.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.