9 lucruri pe care trebuie să le știi despre momentul în care o femeie devine MAMĂ

Momentul în care afli că vei fi mamă este unul de o încărcătură emoțională foarte mare. Probabil nu știi cum să reacționezi, ești fericită, dar totuși te temi de posibilele probleme. Iată 9 secrete care dezvăluie atât părțile bune, cât și cele mai neplăcute ale sarcinii.

1. Greutatea

Aceasta este una dintre cele mai mari complicații din timpul sarcinii. Dimensiunile cresc și hainele nu vor să mai stea ca înainte. Schimbările nu vor fi doar la articolele vestimentare clasice, precum pantalonii și cămașa, ci și la sutiene sau pantofi. Garderoba trebuie complet modificată și astfel încep schimbările…

2. Schimbările fizice

Nu doar că burtica devine mai mare, dar bustul va suferi și el schimbări drastice. Oamenii din jur tind să creadă că este un lucru bun, însă pentru o femeie însărcinată nu este chiar plăcut, din cauza durerilor de spate. În ciuda faptului că ceilalți vor crede că ai silicoane, tu vei începe să te pregătești moral pentru hrănirea copilului.

3. Alăptare

FOLLOW ME

Alăptarea este considerată o modalitate de comunicare, însă, în anumite cazuri, poate fi și un moment dureros. Copilul nu știe încă ce înseamnă durerea și se poate transforma într-un piranha autentic.

4. Intimitate?! Ha-ha!

În momentul în care ai un copil, acesta este practic umbra ta. Din acel moment, intimitatea va fi un fel de lucru mitologic. Chiar și cele mai intime momente, precum mersul la baie, vor putea deveni întâlniri de familie, în care se pot împărtăși probleme și în care jucăriile acaparează tot teritoriul.

5. Exprimarea afecțiuni

Afecțiunea față de partener poate fi deranjantă pentru copil. Un simplu sărut poate fi foarte neplăcut pentru el. Relația cu partenerul poate suferi din această cauză, așa că trebuie să fii foarte atentă și să știi cum să le acorzi amândurora timpul necesar.

6. Hrănirea copilului

Acest moment este unul foarte dificil. Nu știu cât de dificil pentru cei mici, dar cu siguranță  este un coșmar pentru mame. Este foarte greu să reușești să convingi un copilaș că mâncarea verde, care deși arată cum arată, este sănătoasă și trebuie consumată. Poveștile cu legendarul Popeye sunt destul de folosite. Plânsul va fi nelipsit…

7. Trebuie să fii un bun exemplu

Copii fac, în general, ce văd la părinți, așa că trebuie să fii un bun exemplu. Degeaba îi spui că legumele sunt sănătoase dacă te va vedea pe tine mâncând hamburgeri sau lucruri nesănătoase. Copiii sunt mici, dar își dau seama de aceste lucruri.

8. Protecția mult prea mare

Părinții sunt, în general, foarte protectori cu cei mici. De multe ori, ei pot exegera cu acest lucru și pot afecta dezvoltarea copilului.

9. Istoria se repetă

Sunt cazuri în care cel de-al doilea copil se grăbește și el să apară. Aceste momente pot fi și foarte fericite, dar și pline de emoții. Banii și timpul sunt două aspecte foarte importante care pot fi afectate. Partea bună este că deja ai experiența primei sarcini și vei fi capabilă să te descurci mult mai bine cu cel de-al doilea copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.