9 motive pentru a începe să mănânci unt de arahide

9 motive pentru a începe să mănânci unt de arahide

9 motive pentru a începe să mănânci unt de arahide. Pierderea în greutate, prevenirea cancerului de sân, reducerea insomniei și mult mai mult – untul de arahide este o comoară naturală care poate promova multe schimbări pozitive în organism! Este plin de vitamine utile, minerale, grăsimi sănătoase și elemente de care organismul tău abia dorește. Nu trebuie decât să te bucuri de el cu moderație și vei vedea rezultatele suficient de curând.

1. Ajută la reducerea șanselor de cancer mamar.

Proteinele naturale și grăsimile naturale din alune pot reduce semnificativ riscul de boli ale sânului, precum cancerul. Acest lucru a fost susținut de un studiu realizat de Fundația de Cercetare a Cancerului de Sân și de Institutul Național de Sănătate din S.U.A. Mâncarea zilnică a acestui produs are un efect pozitiv asupra corpului tău, în special a sânilor. Deci, dacă nu sunteți alergică la acesta, asigurați-vă că îl adăugați în meniul dvs.

2. Crește pierderea în greutate.

Se pare că untul de arahide a fost îndepărtat pe nedrept din multe planuri de dietă, deoarece îl consideră prea gras. În schimb, untul de arahide este o mare sursă de proteine, fibre și nutriție. Nu schimbă nivelul de zahăr din sânge și oferă, de asemenea, corpului dumneavoastră elemente sănătoase. Consumul de 2 linguri, de 2 ori pe săptămână poate duce la creșterea în greutate redusă.

3. Scade nivelul de stres.

Conține un sterol vegetal – numit beta-sitosterol, care poate ajuta la normalizarea nivelului cortizolului hormonului de stres. Grăsimile sănătoase, antioxidanții, fierul, magneziul, calciul și vitamina C te ajută să compensezi lipsa acestor elemente din corp, ceea ce te va face să te simți mai bine. De asemenea, în combinație cu gustarea preferată, aceasta va avea un efect chiar mai bun asupra stării tale de spirit.

4. Promovează activitatea creierului și memoria.

Vitamina E, zincul, magneziul și niacina din alune susțin activitatea creierului. Vitamina E este de asemenea capabilă să stimuleze memoria, în special pentru persoanele în vârstă. S-a aflat chiar că ajută la moderarea bolii Alzheimer. Așadar, un borcan cu unt de arahide ar putea fi o gustare bună pe care să o ai la îndemână pentru bunicii dragi!

5. Ajută mușchii să se recupereze după un antrenament.

Este o mâncare excelentă înainte și după antrenament. Grăsimile și carbohidrații săi te vor umple de energie suficientă pentru întreaga sesiune. De asemenea, este bogat în potasiu, care joacă un rol esențial în sănătatea musculară în ceea ce privește recuperarea. Mai mult, vă poate preveni să aveți mușchi și crampe dureroase, astfel încât sesiunea dvs. de antrenament se va transforma într-o plăcere.

FOLLOW ME

6. Îți controlează tensiunea arterială.

O altă proprietate minunată de potasiu – vă poate scădea tensiunea arterială. Acest efect este susținut cu magneziu – încă un element cu care alunele sunt bogate.

7. Scade șansele de a dezvolta diabet.

O altă proprietate uimitoare a untului de arahide – poate reduce riscul de diabet. Da, alunele conțin foarte multe grăsimi, dar acestea sunt grăsimi nesaturate – și sunt sănătoase pentru tine. Sunt capabili să îmbunătățească stabilitatea glucozei și insulinei. În cercetările făcute de Universitatea Harvard, au descoperit câteva rezultate uimitoare – femeile care consumau unt de arahide aveau în mod regulat un risc redus cu 21% de diabet, în comparație cu cei care nu l-au mâncat niciodată.

8. Te ajută să dormi mai bine.

Aminoacidul din alune, numit triptofan, stimulează hormonul somnului, melatonina și hormonul fericirii, serotonina. Te calmează, încetinește procesele corpului și promovează un somn bun. Deși, nu este nevoie să mănânci mult din ea – doar câteva linguri ar trebui să fie suficiente.

9. Este bine pentru mamele însărcinate.

Se pare că consumul de unt de arahide în timpul sarcinii poate avea și un efect pozitiv asupra fătului. Este posibil ca acesta să promoveze toleranța fătului și să contribuie la protejarea acestuia împotriva alergiilor la nuci la utero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.