Chiar și acum, în secolul XXI, există anumite în corpul uman ale căror funcții nu sunt complet înțelese de oamenii de știință. Iată câteva informații despre acele părți ale corpului de care am auzit majoritatea dintre noi, dar pe care nu prea le-am înțeles.
1. Epifiza

Aceasta produce, numai când e întuneric, hormonul numit melatonină, care reglează ritmurile circadiene ale corpului. Unele specii de pești, amfibieni și reptile au un al treilea ochi în loc de epifiză. E posibil ca cei care se ocupă de chestiuni ezoterice să se gândescă la această glandă când vorbesc de un al treilea ochi.
2. Coccisul

Mulți știu că acesta este urma unei cozi, dar el ajută la fixarea unor mușchi și a unor ligamente necesare pentru funcționarea intestinelor și a sistemului urogenital.
3. Apendicele
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Apendicele riscă mereu să se inflameze, caz în care ar trebui să fie îndepărtat de urgență. Mult timp se cerea ca nou-născuții să fie operați de apendicită în SUA, dar s-a dovedit că, după aceea, copii erau mai predispuși la o devoltare mentală și fizică ma lentă și se îmbolnăvau mai des. Apendicele este un fel de fermă unică de bacterii benefice care trăiesc în intestinele noastre.
4. Amigdalele

Ele ne protejează de bacteriile și virușii pe care îi respirăm zilnic în cantități mari. Dacă rămân inflamate pentru mai mult timp, pot deveni ele însele o sursă de infecții și atunci e recomandat să fie îndepărtate.
5. Sfârcurile la bărbați

Acestea există fiindcă, imediat după concepție, cromozomul Y este inactiv, așa că toți embrionii încep să se dezvolte la fel. Gena se activează mai târziu.
6. Splina

Mult timp aceasta a reprezentat un mister. Astăzi știm că produce limfocite și anticorpi, că scapă de celulele roșii de sânge vechi, trimițând rămășițele la ficat și că este un fel de depozit de sânge.
7. Sinusurile paranazale

Conform mai multor teorii, acestea:
– reduce greutatea relativă a oaselor craniului
– produc vocea unei persoane, acționând ca o placă de siguranță
– atenuează traumele, absorbând șocul
– încălzesc și umezesc aerul pe care îl respirăm
8. Glanda timică

Aici se formează celulele care luptă cu virusurile și infecțiile. Procesul e intensive în primii 2-3 ani e viață, apoi funcția intră în declin. Până la vârsta de 30 de ani se oprește complet.
9. Organul vomeronazal

Acesta e foarte dezvoltat la animale, cărora le permite să perceapă substanțele chimice volatile și feromonii. La oameni, acest organ nu e așa sofisticat și nici nu se știie dacă îndeplinește vreo funcție.
sursa: brightside.me