Câte știi despre jocul periculos adorat de copii?

Câte știi despre jocul periculos adorat de copii?

Cel mai interesant joc pentru toți copiii este fără, îndoială, Lego. Micuțele piese colorate, mai mici sau mai mari, au o putere pe care nu o poți bănui, mai ales atunci când apuci să calci pe ele. Nu știu să fie ceva mai dureros decât asta. Explicația este pe cât de simplă, pe atât de complicată 😀

Piesele de lego sunt făcute dintr-un material extrem de rezistent, așa încât, deși sunt foarte micuțe, ele sunt concepute să poată susține corpuri foarte grele. Nu mai aduc în discuție faptul că sunt și mărunte, au multe colțuri…

Pe de altă parte, în talpă, avem peste 200.000 de terminații nervoase care au legătură cu întreg corpul.

Problema este că atunci când călcați pe o piesă de lego, durerea nu se oprește în talpa piciorului, ci ajunge până în măduva spinării și creștetul capului, fix în creier.

Instinctul de apărare face ca atunci când deja ați apucat să călcați pe piesa criminală, să și ridicați piciorul.

d9b2644-1024x683-1558575Am pățit și eu asta de două ori. Am crezut că voi muri de durere. Vinovat era Alex, băiețelul meu care se jucase, dar când a strâns piesele, a omis una. Aceea pe care am călcat eu. Nu vă spun că era dimineață, tocmai mă trezisem, iar când am calcat piesa, nu m-am trezit doar eu, ci și toată casa.

FOLLOW ME

Am avut o discuție foarte serioasă cu Alex. Îmi venea să îi arunc toate piesele. Are foarte multe, dar mi-a promis că nu se va mai repeta. Copilul a încercat să se țină de cuvânt, dar…nu prea a reușit. Alesia a avut grijă să repete boacăna.

Evident, m-am enervat foarte tare și le-am spus că, dacă mai se repetă o singură dată povestea, în casa noastră nu va mai exista nici amintire de lego. Alex mi-a spus că el încearcă să nu mai se întâmple așa ceva, ba chiar că este dispus să nu le mai desfacă niciodată, deși sunt preferatele lui, dar ce facem cu Alesia? Bună întrebare!

Am hotărât de comun acord să ne jucăm cu aceste piese doar în mijlocul camerei, pe o păturică pe care se pot vedea foarte bine peisele, iar atunci când vor să le strângă, să le strângă ori cu mine, ori cu bunica sau un adult. Și să fie foarte atenți când se joacă să nu rătăcească vreo piesă.

După câteva zile de la această discuție, Alex și Alesia au venit la mine cu o cutie de la un lego. Era legată cu o fundă mare, roșie și avea lipită o mare inimioară. Am deschis-o foarte curioasă crezând că în ea vor fi alte enșpe piese dureroase.

Surpriză: erau două perechi de papuci speciali pentru piesele de lego, una pentru mine și una pentru tata.

Am trecut totul cu vederea pentru că am înțeles că ai mei copii au înțeles cât de grav este să te accidentezi cu piesele de lego. Dar și ei au fost foarte atenți, iar acum Alex o ajută pe Alesia să le strângă de fiecare dată când se joacă 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.