9 reguli de BUNE MANIERE pe care trebuie să le cunoști la RESTAURANT! Tot ce trebuie să știi ca să nu te FACI DE RÂS!

În ziua de astăzi, nimeni nu mai este surprins de mâncărurile bucătăriilor străine, cum ar fi bucătăria japoneză, italiană sau grecească. Toate aceste feluri de mâncare au început să se găsească în majoritatea restaurantelor. Însă, dacă toată atenția ta se va concentra asupra modului în care mănânci și vei sta stresat să nu cumva să te murdărești, nu te vei mai putea bucura de gust.

Iată o serie de instrucțiuni care te vor ajuta să te apropii mai mult de anumite feluri de mâncare, pentru a scăpa de griji:

1. Sos de soia

Nu umple niciodată tot bolul cu sos. Japonezii recomandă să pui cât mai puțin, urmând să faci acest lucru de fiecare dată în care este nevoie, pentru a evita eventualele accidente.

2. Ghimbir

Unii oameni din Vest preferă să pună bucăți de ghimbir pe sushi. De fapt, ghimbirul ar trebui să fie mâncat în formă pură, între mese. Ajută la reîmprospătarea gurii și dispariția gustului mesei anterioare.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Wasabi

Fanii mâncărurilor picante sunt obișnuiți să adauge o cantitate mare de wasabi. Dar, în acest caz, gustul delicat al bucătăriei asiatice poate fi pierdut. Adaugă wasabi la sosul de soia și amestecă  sau pune un strat subțire pe sushi. Trebuie să fii atent la cantitate.

4. Sashimi

Ia o bucată de sashimi (mâncarea japoneză ar trebui să fie mâncată cu bețisoare sau cu mâna, nu cu furculița). Marginea peștelui trebuie să ajungă în sosul de soia. Nu mușca peștele – trebuie să-l mânânci întreg.

5. Sushi

Întoarce sushiul pe o parte cu ajutorul bețișoarelor. Ia-l astfel încât un bețișor să fie pe partea cu peștele, iar celălalt cu orezul. Adaugă-l în sosul de soia și ai terminat. Conform japonezilor, așa vei simți adevăratul gust al acestui fel de mâncare. Nu este foarte greu, nu?

6. Rulouri

Ia o bucată de rulou cu betisoarele sau cu ajutorul mâinilor, nu cu o furculiță. Înmoaie marginea ruloului în sos de soia.  Ruloul nu trebuie să fie cu totul băgat în sos.

7. Paste

Înfășoară câteva paste pe furculiță (nu mai mult de trei, altfel vor exista bucăți de spaghetti mult prea lungi care vor fi greu de mâncat).  Poți apela și la ajutorul unei linguri, dacă nu te poți descurca de unul singur.

8. Burger

Este știut faptul că burgerul este una dintre plăcerile vinovate ale tuturor oamenilor. Este un fel de mâncare foarte des comandat, astfel că trebuie să știi cum să-l mănânci. Adesea, ingredientele din interioul burgerului cad pe mâini, haine și pătează totul în jur. Pentru a împiedica acest lucru, nu trebuie să strici aspectul burgerului, ci doar să tai burgerul în jumătate. Astfel, va fi mult mai confortabil de ținut în mâini, iar ingredientele nu vor mai ajunge pe masă sau pe haine.

Cam astea ar fi lucrurile de bază pe care trebuie să le cunoști, înainte de a ieși la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.