9 secrete care îți vor salva părul. Uită de vârfurile despicate!!

Din păcate, părul se poate deteriora foarte rapid, dar durează foarte mult până să-și revină la normal. Este un proces lung ce necesită mult îngrijire și răbdare din partea ta.

1. Detectarea precoce este cheia pentru repararea părului deteriorat

Părul este uscat și lipsit de volum? Ai vârfurile despicate și firele de păr îți stau în toate direcțiile? Dacă ai răspuns cu da la toate aceste întrebări, înseamnă că ai părul deteriorat, însă nu este prea târziu pentru a începe procesul de vindecare. Există multe tehnici și tratamente pentru părul deteriorat, precum și șampoane blânde, produse de hidratare și produse de coafat care ajută părul să-și revină. E important să începi cât mai repede să adopți o rutină care să îți salveze părul. Cu cât începi mai repede, cu atât mai rapid va fi procesul.

2. O tunsoare poate face minuni

Dacă părul tău e deja într-o stare foarte avansată de degradare, nu există nimic care poate să-l repare. Dacă vrei să scapi de toate problemele cât mai repede, cel mai bine ar fi să tuni tot părul care e deteriorat. Dacă nu dorești să faci o schimbare prea drastică, încearcă măcar să tai vârfurile.

3. Folosește instrumentele de styling potrivite

FOLLOW ME

Uscătoarele de păr, placa sau ondulatorul pot face foarte mult rău părului. Ori de câte ori e posibil, încearcă să usuci părul natural, fără să-l piepteni cât e ud. După ce șamponezi și aplici balsam lasă părul să se usuce la temperatura camerei și aplică un ulei hidratant pe vârfuri. Dacă nu ai posibilitatea de a lăsa părul să se usuce natural, încearcă să nu folosești uscătorul la cea mai înaltă temperatură.

Aceeași regulă se aplică și dacă vrei să-ți coafezi părul cu placa sau ondulatorul. Nu folosi instrumentele la cea mai înaltă temperatură și folosește un spray de protecție. Înainte de a începe procesul de coafare, asigură-te că părul este complet uscat.

4. Spune adio vopsitului și altor procedee chimice pentru o perioadă

Dacă te gândești să acoperi părul deteriorat cu vopsea, poate ar fi bine să reconsideri aceste gânduri. Nu numai că vopseaua nu acoperă vârfurile deteriorate, dar va strica și mai tare calitatea părului. Pentru a preveni deteriorarea părului pe viitor, alege vopsea fără amoniac.

5. Folosește produse special concepute pentru părul deteriorat

Atunci când îți alegi șamponul și balsamul, ar trebui să fii foarte atent la rolul pe care îl au. Alege-le pe cele ce conțin uleiuri naturale și evită produsele care conțin suflați pentru că aceste ingrediente distrug uleiurile naturale care au rolul de a proteja structura părului.  Încearcă să nu speli părul prea des, de două ori pe săptămână ar trebui să fie mai mult decât suficient. Între spălări poți folosi un șampon uscat.

6. Atunci când îți speli părul folosește apă călduță și încearcă măcar să clătești cu apă mai rece pentru a închide cuticulele firului de păr. Astfel, vei avea un păr mai strălucitor și mai fin.

7. Când vrei să alegi un balsam, asigură-te că are în compoziție ingrediente cu rol puternic de hidratare cum ar fi aloe vera, nucile de macademia, uleiul de argan sau untul de shea.

8. Folosește măști tratament

Fie că faci acasă o mască din ingrediente naturale sau alegi una din comerț, e important să faci din aplicarea ei o rutină săptămânală. Aplică tratamentul pentru o oră și protejează părul cu o cască de duș pentru a ajuta produsul să pătrundă. Cele mai bune sunt cele pe bază de ulei de măsline, cheratină sau unt de shea.

E foarte important să folosești tratamente calde, pentru că acestea sunt mult mai eficiente. Încălzeșe uleiul preferat pe o baie de aburi, cât să fie călduț, aplică-l pe păr, apoi înfășoară părul într-un prosop și stai așa 30-60 de minute.

Cum să alegi uleiul care ți se potrivește:

ulei de nucă de cocos și migdale pentru păr gras;
ulei de avocado, susan și ulei de brusture pentru păr uscat;
ulei de măsline și ulei de in pentru păr normal.

9. Protejează părul de soare

Pe timpul verii e important să îți protejezi părul atât de soare, cât și de clor, dacă mergi la piscină. Nu sta prea mult la soare fără să îți protejezi părul, mai ales dacă tocmai ai ieșit din piscină. Recomandat este să îți clătești părul pentru a nu lăsa clorul să acționeze asupra fibrei capilare.

Dacă stai câteva zile la mare sau îți expui părul la soare și temperaturi ridicate, cel mai bine ar fi să apelezi la un tratament de hidratare imediat ce te întorci pentru a evita deteriorarea suplimentară a părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.