9 semne care arată că cineva te minte într-un mesaj pe Whatsapp

9 semne care arată că cineva te minte într-un mesaj pe Whatsapp

Un studiu realizat în SUA a arătat că mințim de 11 ori pe săptămână, în timp ce un altul a dezvăluit că 60% dintre oameni vor minți în timpul unei conversații de 10 minute. După cum se pare, să minți prin telefon este mult mai ușor decât să o faci față în față. Dar, pe de altă parte, e-mailurile par a fi cea mai onestă formă de comunicare, unde oamenii mint cel mai puțin.

Bright Side a adunat 9 dintre cele mai înșelătoare metode pe care un mincinos le va folosi pentru a încerca să se acopere într-un text.

Principalele semnale care arată că cineva te minte într-un mesaj SMS sau pe Whatsapp

1. Încearcă să schimbe subiectul.

Un mincinos va încerca să schimbe subiectul discuției voastre și să se concentreze pe unul complet diferit. S-ar putea chiar să pretindă că sunt răniți de insinuarea ta că mint. Acest lucru se numește distragere externă și, în timp ce se concentrează asupra ei, un mincinos ar putea să îl acuze pe celălalt că minte în legătură cu ceva. Ar putea chiar să încerce toate metodele posibile pentru a evita să răspundă la întrebarea inițială care i-a pus sub lupă.

2. Te complimentează după ce îți dau un răspuns rapid.

Lingușirea este o metodă de manipulare pe care mulți oameni o practică în viața profesională și personală. Ea poate fi folosită de un mincinos pentru a obține controlul conversației și a o îndrepta într-o nouă direcție. Și tinde să aibă succes pur și simplu pentru că tuturor ne place să ni se spună lucruri frumoase despre noi înșine. Manipulatorul/mincinosul ne cunoaște suficient de bine și poate aborda nesiguranța noastră atunci când îi convine.

FOLLOW ME

3. Sunt vagi.

Când cineva nu se teme să spună adevărul, își va aminti detaliile ușor de reținut care îi susțin povestea. Un mincinos, pe de altă parte, va încerca să mențină lucrurile vagi, ascunzând informații. Ei nu vor să dea detalii specifice care pot fi ușor dovedite ca fiind minciuni. Spunând jumătate din poveste, ei se simt încrezători că nu au mințit neapărat, ci au spus doar jumătate din adevăr.

4. Ei susțin că sunt cinstiți și că „nu mint niciodată”.

În efortul lor de a fi convingători, mincinoșii vor sublinia prea mult onestitatea lor. Expresii precum „să fiu sincer”, „să mă crezi” și „să-ți spun adevărul” sunt foarte des folosite. Dacă o persoană este sinceră, nu va fi nevoie să repete din nou și din nou cât de sinceră este. Recurgând la acest truc, este evident că încearcă să vă ascundă adevărul prin supraafirmarea sincerității lor.

5. Creează povești complexe și extrem de detaliate.

Cineva suficient de talentat pentru a crea astfel de povești detaliate și colorate ar putea fi un mincinos patologic. Poveștile lor sunt, de obicei, foarte convingătoare, deși sunt complicate și dramatice uneori. Micile detalii fac ca poveștile lor să pară veridice, iar ei ar putea chiar să creadă propriile povești inventate. Acest lucru vă face să vă fie foarte greu să vă descurcați cu ei, deoarece nici măcar nu sunt pe deplin conștienți că mint, ci cred că spun adevărul.

6. Sar între trecut și prezent.

Atunci când o persoană inventează complet o poveste, este posibil să greșească formularea. Este posibil să observi că sar de la timpul trecut la cel prezent și invers. Acest lucru se datorează faptului că creierul lor este atât de ocupat să inventeze o poveste falsă încât uită cum să formeze o propoziție corectă din punct de vedere gramatical. Cu excepția cazului în care cineva face acest lucru în mod regulat, dacă observați brusc o astfel de schimbare, ar trebui să bănuiți că minte.

7. Încearcă să încheie brusc conversația.

S-ar putea să trimiți un SMS cuiva și să îl întrebi ceva care îl pune sub lupă. Răspunsul lor ar putea fi foarte scurt și vag și, dintr-o dată, se grăbesc să facă ceva. Ei vor încheia conversația, lăsând întrebarea ta fără răspuns și tu întrebându-te dacă nu cumva au ceva de ascuns. Cel mai bun lucru de făcut într-un astfel de caz este să te întâlnești cu cealaltă persoană și să vorbești cu ea față în față, văzându-i reacția.

8. Nu folosesc persoana întâi.

Uneori, mincinoșii nu pot să își înfrunte propriile acțiuni și să își asume responsabilitatea pentru ele. De aceea, ei se vor abține să folosească pronumele la persoana întâi, dar în schimb vor face declarații mai generale. De exemplu, dacă șeful tău folosește prea des termenii „noi” și „ne”, probabil că încearcă să se distanțeze de responsabilitățile sale. În acest fel, vă fac să vă simțiți responsabil pentru ceva asupra căruia nu ați avut niciun control.

9. Folosesc un limbaj empatic.

Deși limbajul empatic nu este ceva rău, atunci când cineva începe să îl folosească dintr-o dată, trebuie tratat cu precauție. Dacă acea persoană minte, va recurge la a fi foarte emotivă cu tine, în loc să îți răspundă la întrebarea ta în detaliu. Acest lucru se datorează faptului că vă pot înțelege emoțiile de moment și încearcă să le manipuleze arătând ele însele emoții false. Această contagiune emoțională urmărește să vă influențeze judecata și să vă distragă atenția de la întrebarea inițială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.