9 sfaturi care ar putea să-ți salveze viața

Când oamenii aud de „sfaturi de supraviețuire”, mulți dintre ei se gândesc imediat la o situație ca cele înfruntate de Robinson Crusoe și Bear Grylls: probleme în natură. Important e să știi să te descurci și în oraș, atunci când apar situații periculoase.

Iată câteva sfaturi foarte importante:

1. Folosește cheile pentru auto-apărare

Ca să îți poți folosi cheile atunci când ești atacată pe stradă fără să te rănești la degete și fără să pierzi mult timp, ține-le ca pe un cuțit sau strange-le în pumn.

2. Dacă șoferul de taxi se poartă ciudat

Înainte să te uric în taxi, notează-i numărul. Dacă șoferul se poartă ciudat, telefonează cuiva cunoscut (sau prefă-te că faci asta). În timpul conversației spune-i numărul taxiului.

FOLLOW ME

3. Nu subestima căpușele ixodide

În Europa, Asia și America, căpușele pot provoca boala Lyme, dar și encefalită, amândouă extrem de periculoase. Pentru a îndepărta căpușa din piele, încearcă să o prinzi cu o pensetă din apropiere de cap. Mergi imediat la doctor pentru un consult.

4. Dacă cineva spune că nu te va atinge, fii precaută

Ai grijă la promisiunie venite din senin. Dacă cineva îți spune, fără vreun motiv aparent, că nu intenționează să te atingă, ar trebui să te gândești că fix asta vrea să facă.

5. Bani pentru urgențe

E o idee bună să-ți ascunzi bani în carcasa telefonului, în caz că îți pierzi sau ți se fură portofelul ori geanta.

6. Efectul de mulțime

Dacă ție sau altcuiva îi e deodată rău într-un spațiu public, nu cere ajutorul tuturor deodată, ci unui om anume. Altfel oamenii vor crede că cineva și-a asumat deja răspunderea și se vor împrăștia.

7. Ce să faci dacă nu poți deschide geamul unei mașini care se scufundă

Dacă mașina în care te afli a ajuns sub apă, deschide imediat geamul și ieși pe acolo. Dacă nu se deschide, caută să ai mereu în mașină ceva greu cu care să poți sparge geamul.

8. O regulă de siguranță pe scări simplă, de care multă lume uită

Nu coborî sau urca scările cu mâinile în buzunar, ca să te poți prinde de balustradă în caz că aluneci. Dacă e să cazi, mâinile pot juca un rol vital în prevenirea rănilor serioase la cap.

9. Dacă ceva pare în neregulă, nu-ți fie frică să fii nepoliticoasă

Ar trebui întotdeauna să ai curajul de a refuza să stai lângă oameni care ți se par stranii. Dacă ți-e frică să rămâi singură în lift cu vecinul și simți că ceva nu e în ordine, nu-ți ignora instinctual doar ca să nu-l jignești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.