9 trucuri care te ajută să rezolivi chestiuțele ENERVANTE de zi cu zi

Trucurile casnice sunt inventate pentru a ușura viața oamenilor. Ele sunt testate de multe gospodine și funcționează cu siguranță, ajutându-ne să economisim timp și energie. Iată câteva astfel de trucuri pe care să le aplici acasă:

1. Cretă pentru absorbirea mirosurilor neplăcute

Agață o punguță cu cretă în dulap – în acest fel hainele tale nu vor mirosi niciodată urât. Creta absoarbe perfect mirosurile neplăcute și umezeala.

2. Gheață

Dacă înmoi un burete obișnuit în apă și îl pui într-o pungă sigilată, iar pe aceasta în frigider, vei obține un pachet de gheață.

3. Zaț de cafea pentru sol

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Dacă adori cafeaua, să știi că zațul de la ea poate fi un fertilizator excelent. Presară puțin pe sol și niciun parazit nu îți va afecta recolta.

4. Loțiune demachiantă te scapă de petele cosmetice

Cu ajutorul unei loțiuni demachiante poți îndepărta petele de fond de ten sau ruj de pe haine – chiar și petele de vopsea de păr.

5. Balsam de păr pentru spălarea pensulelor

Clătește pensulele în apă cu balsam de păr și lasă-le să se usuce natural. Periile vor fi mult mai moi.

7. Sticla stropitoare

Acest sistem simplu de irigație poate fi făcut cu ușurință de oricine, acasă. Ai nevoie doar de o sticlă de plastic obișnuită și de un furtun.


7. Ceai verde pentru plante

Poți folosi o soluție slabă din ceai verde pentru irigarea plantelor, o dată la patru săptămâni. Pentru 10 litri de apă, 2-3 pungi de ceai vor fi suficiente.

8. Balsam de buze pentru vindecarea rănilor

Dacă ai o tăietură ușoară, poți aplica pe ea un strat subțire de balsam de buze. Sângerarea se va opri, iar rana se va vindeca mult mai repede.

9. Hârtie pentru mirosul neplăcut

Caserolele alimentare din plastic rețin adesea mirosurile neplăcute după ce sunt spălate. Scapă de ele cu ajutorul unor foi de ziar mototolite, care să absoarbă mirosurile. Înainte de a folosi caserolele, trebuie să le speli din nou însă.

 

Citește și: 15 trucuri care îți vor SIMPLIFICA viața

De cele mai multe ori, obișnuim să aruncăm obiectele din casă, întrucât nu ne mai sunt utile, însă le putem refolosi, într-un mod inedit.

Vechile materiale din gospodărie pot fi reciclate și folosite în alte scopuri – iată câteva idei în acest sens:

1. Folosește elastice de cauciuc pentru a preveni căderea hainelor de pe umerașe

E un truc foarte ușor și util.

2. Transformă o sită colorată într-un ghiveci de flori.

E colorat, stilat și ieftin. Vopsește sita cu un spray și atașează niște lanțuri rezistente și agață ghiveciul cu florile tale favorite oriunde vrei.

3. Suport pentru agrafele de păr

Poartă-l mereu în geantă. Doar înlocuiește eticheta cu un material cu model și gata.

4. Organizează-ți blugii cu ajutorul cârligelor de baie

Astfel vei putea să ajungi mai repede la ei e dimineață. Agață-i de găicile pentru curea.

5. Transformă tocul vechi pentru ochelari într-o trusă pentru cusut

Repară imediat orice articol de îmbrăcăminte deteriorate.

6. Lanterne magice din borcane cu capac

Creează o lumină feerică în curtea ta cu ajutorul acestor borcane.

7. Transformă tricourile vechi în fețe de pernă

Astfel te vei putea ghemui cu o carte bună lângă niște perne cochete.

8. Luptă cu murdăria folosind cretă care absoarbe umezeala

Înfășoară două bucăți de cretă în tifon și adaugă-le în argintărie.

9. Un suport frumos pentru cercei

Îndepărtează cu atenție sticla de la o ramă foto și pune niște frânghii dintr-o parte într-alta. Adaugă-ți acolo cerceii.

10. Discurile de vinil pot deveni boluri pentru fructe

Nu-ți arunca discurile vechi de vinil deteriorate. Transformă-le în boluri de fructe vintage pentru a avea niște accesorii de bucătărie unice.

11. Protejează mânerele de ușă cu folie de aluminiu

Acoperă-le cu folie de aluminiu pentru a proteja mânerele de petele de vopsea.

12. Zăpadă care nu se lipește

Aplică un spray de ulei de măsline pe lopata din plastic sau metal înainte să dai la zăpadă pentru a evita depunerile de gheață.

sursa: brightside.me

 

Citește și: 12 TRUCURI de ÎNCREDERE care te ajută să-ți păstrezi MAȘINA curată

Indiferent cât de tare încerci să-ți ții mașina curate, tot se va murdări. E inevitabil, pentru că adună tot gunoiul nedorit de pe drumurile lungi. Asta nu ar trebui să te deranjeze, dacă știi să-ți cureți mașina ca un profesionist. Există numeroase produse de curățare pe piață, dar acestea sunt pline de chimicalee care ar putea să facă mai mult rău decât bine mașinii tale iubite.

Iată câteva trucuri ușoare de curățenie care îți vor readuce mașina la gloria strălucitoare de odinioară, o dată pentru totdeauna – iar partea cea mai bună e că ai toate ingredientele necesare prin preajma casei.

1. Șervețele pentru suprafețe

Oferă o nouă utilizare șervețelelor de bebeluș. În loc să folosești șervețelele pentru mașini din comerț, încearcă-le pe cele de bebeluș. Acestea nu conțin chimicale dăunătoare și sunt grozave pentru îndepărtarea prafului și a mizeriei.

2. Oțet și bicarbonate de sodiu

Te-ai săturat de petele acelea urâte de pe covorașe? Amestecă oțet cu bicarbonate de sodiu până creezi o pastă. Aplică această pastă pe pete folosind o periuță de dinți. Lasă să se usuce, apoi folosește aspiratorul pentru a scăpa de resturi.

3. Pensulă 

Pentru a curăța orificiile și butoanele mașinii, folosește o pensulă obișnuită.

4. Ulei de măsline

În loc să folosești spray-uri toxice pentru a-ți curăța bordul, încearcă să-l ștergi cu un șervețel și ulei de măsline. Bordul tău va străluci de curățenie.

5. O sticlă de apă și cauciuc

Umple-ți sticla de spray cu apă și pulverizează pe locuri, apoi folosește un cauciuc pentru a atrage tot părul de pisică de pe scaune.

6. Odorizant natural pentru mașini

De acum poți arunca odorizantele din comerț pe geam. Amestecă bicarbonate de sodiu cu ulei de lavandă, eucalipt sau mentă într-un borcan. Fă-i câteva găuri în partea de sus. Amestecul va elimina toate mirosurile neplăcute din mașina ta, care va mirosi ca nouă.

7. Ștergătoare de parbriz

Pentru a-ți curăța parbrizul, e o idee bună să folosești alcool sanitar. Acesta previne toate tipurile de neregularități și îți menține parbrizul strălucitor.

8. Oțet și ziar pentru ferestre fără dâre

Uneori, pe parbrizul și pe ferestrele tale pot să apară dâre, ceea ce te împiedică să vezi clar. Pentru a scăpa de ele freacă geamurile cu o bucată de ziar pe care ai turnat niște oțet.

9. Roți strălucitoare

Amestecă părți egale de apă cu oțet și pulverizează pe părțile din crom ale roții ca să le faci să strălucească de parcă ar fi la expoziție.

10. Soluție de curățare naturală pentru roți

Amestecă bicarbonate de sodiu și apă și freacă roțile folosond o pensulă, apoi clătește.

11. Soluție organică pentru curățarea mașinii

Pentru a-ți curăța mașina, amestecă săpun lichid cu apă. Freacă suprafețele mașinii, lasă să se usuce, apoi spală și usucă.

12. Pentru faruri strălucitoare

Pentru a-ți lustrui farurile folosește oțet – farurile tale vor străluci.

 

Citește și: 10 trucuri EXTRAORDINARE de CURĂȚENIE

În sfârșit ai chef să faci curat, ți-ai pus mănușile și…îți dai seama că ai rămas fără detergent. Iată niște modalități prin care poți remedia astfel de probleme cât ai clipi, fără să cheltuiești prea mulți bani.

1. Cratițele arse și tavele de prăjituri

Bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată îți vor aduce cratițele arse, tigăile și tăvile într-o stare aproape perfectă, cu minimum de efort.

2. Marginile geamurilor

Presară niște bicarbonat de sodiu în colțuri, apoi toarnă cu atenție oțet alb pe margini. Așteaptă să se calmeze spuma și îndepărtează murdăria.

3. Cada

Amestecă oțet și pudră de curățat în proporții egale și aplică pe zonele cu probleme. Las-o 10 minute și freacă apoi cu o perie și clătește.

3. Mașina de spălat

Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite aparate din casele noastre și se murdărește destul de des. Pentru a scăpa de miros, pornește programul cel mai fierbine, fără haine în mașină Adaugă niște bicarbonat de sodiu și oțet distilat alb în tambur.

4. Linile de mortar

Pentru a curăța liniile de mortar și pereții din baie, folosește un detergent pentru toaletă cu înălbitor și o perie tare. Podeaua şi pereţii vor străluci.

5. O canapea cu microfibre

Mai întâi, încearcă să freci nişte alcool pe pete, apoi pulverizează pe canapea niște apă distilată. Freacă până dispar inelele de apă, apoi perie canapeaua cu o perie tare.

6. Peria de păr

Pentru a scăpa de firele de păr, taie unul din tei rânduri de peri. Amestecă bicarbonat de sodiu în apă caldă și pune peria în soluție. Câtev minute mai târziu vei putea curăța tot părul.

7. Gurile de aerisire

Folosind o pensulă cosmetică veche sau una de vopsea, poți curăța gurile de aerisire de praf. Nici chiar aspiratorul nu s-ar descurca ma bine.

8. Sticlele și vazele

Sarea, săpunul și apa caldă creează o soluție magică ce va curăța toate obiectele de sticlă. Umple-le cu soluția, scutură-le și clătește cu apă. Repetă procedura dacă e nevoie.

9. Locurile din mașină

Pentru a economisi bani, curăță-ți singur scaunele de la mașină. Folosește această soluție preparată în casă: amestecă detergent lichid, bicarbonat de sodiu, oțet și apă. Pulverizează pe banchete și freacă-le cu o perie tare.

10. Podeaua

Pasta de dinți va face minuni în privința petelor de marker permanent de pe parchet. Pune puțină pastă de dinți pe podea și frecă puțin mai târziu cu un burete sau o cârpă din microfibră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.