Mai devreme sau mai târziu, orice persoană trebuie să intre într-o bucătărie și să încerce să se descurce acolo. Nu zic nici că e ușor, nici că e greu. Însă, din când în când, mai facem cu toții câte o boacănă.
Iată câteva dintre cele mai întâlnite greșeli în bucătărie:
1. Înghesui prea multe în tigaie
Regula de bază este că trebuie să lăsăm spațiu suficient, astfel încât mâncarea să nu se atingă. Acel spațiu suplimentar asigură distribuirea uniformă a căldurii din tigaie.
2. Pui prea puțină sare în apă
FOLLOW ME
Sarea aromează pastele din interior și le păstrează duritatea, iar fără ea, vei sfârși prin a găti paste fade, indiferent de puterea sosului pe care îl pui peste.
3. Măsori ingredientele uscate în recipiente pentru măsurarea celor lichide
Când vine vorba de prăjituri, măsurarea ingredientelor corect este cheia reușitei.
4. Pui carne rece într-o tigaie încinsă
Lasă carnea rece să ajungă la temperatura camerei înainte de înainte de a o așeza pe sursa de căldură, pentru că astfel se va găti uniform.
5. Pui mâncarea caldă în frigider
Fie că este vorba de fripturi, supe sau sosuri trebuie să te asiguri că produsele alimentare pe care urmează să le depozitezi în frigider au avut suficient timp să se răcească.
6. Adaugi usturoiul prea devreme
7. Depozitezi totul în frigider
Spre exemplu, roșiile nu ar trebui depozitate în frigider pentru că își pierd din vitamine.