Top 5 cele mai bune sisteme e SĂNĂTATE din lume

Din păcate, în România sistemul de sănătate este foarte puțin dezvoltat și suntem codași din toate punctele de vedere. Deși avem medici foarte bine pregătiți, condițile proaste de muncă îi fac să aleagă drumul străinătății, iar cei rămași în țară au salarii mici și sunt de multe ori nefericiți la locul de muncă.

Iată topul  celor mai bine cotate țări din perspectiva sistemului de sănătate și a destinațiilor de pensionare:

5. Mexic

Turismul medical s-a dezvoltat la sud de graniță datorită prețurilor ridicate la medicamente ce cresc constant în Statele Unite. Asigurarea de sănătate costă cam 300$ pe an în Mexic, iar planurile private costă ceva mai mult de atât, dar tot mult mai puţin decât la vecinii din nord.

În ciuda faptului că e, mai nou, ţara cu cea mai mare rată a obezității din lume, Mexic e doar cu câteva locuri mai jos decât Statele Unite în ceea ce privește speranța de viață.

4. Costa Rica

FOLLOW ME

Speranța de viață de aici abia ajunge la nivelul celei din State, cu 76.8 ani, dar reușește să facă asta cu o șeptime din cheltuielile pe cap de locuitor și un sistem dual, public / privat, în care toți cetățenii sunt asigurați.  Pensionarii au dreptul la asigurare medicală completă numai dacă beneficiarul are un venit lunar mai mare de 1000$, indiferent dacă e de la Siguranța Națională, ajutor de invalid, pensie sau altă sursă similară.

3. Malaezia

Sistemul public de sănătate din Malaezia nu e disponibil pentru străini, dar sistemul lor privat e la fel de bun. Vizita la doctori costă 16$ și programările la dentist costă 9$. Cheltuielile lor pe cap de locuitor sunt chiar mai mici decât ale celor din Costa Rica (1.197$), de doar 645$ de persoană. Și primele de asigurare foarte accesibile asigură prețuri destul de reduse – un om relativ sănătos în preajma vârstei de 50 de ani ar trebui să aibă o primă anuală între 400 și 1000$, în funcție de planul său.

2. Uruguay

În apropiere, Uruguay are un sistem de snătate care e în mare parte privat, dar există și o plasă de siguranță pentru cel public. Pacienții își plătesc direct doctorii, în funcție de un plan lunar care le asigură totul, de la controale regulate la operații majore. Cheltuielile pe cap de locuitor din Uruguay sunt de asemnea destul de joase, de 1.132$. Comparativ, în America numărul este de 8.233$.

1. Franța

Franța e pe primul loc datorită modului său de abordare dual a sănătății. Țara are atât opțiuni private, cât și publice, care fie cer pacienților să plătească din buzunar mici sume de bani subvenționate, fie se bazează pe sistemele de Securitate Națională ca să acopere costurile. În Franța, liniile de comunicare dintre doctori și pacienți sunt extrem de deschise. Medicii vorbesc direct cu pacienții și le încurajează alegerea liberă.

sursa: medicadaily.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.