Cum s-a văzut de aproape cel mai mare drapel din lume. Bravo, Antena 3!

Cel_mai_mare_steag

Antena3 – Cel mai mare drapel din lume

Sunt zile în calendarul unui an de care ne bucurăm într-un mod aparte pentru că sunt destinate unui scop special. Să ne amintească de cine suntem noi, cu particularităţi şi vieţi diferite, aşa cum sunt zilele de naştere, să ne amintească de valori şi familie, cum se întâmplă în zilele de Crăciun şi Paşte sau să ne amintească de România, de tot ce e frumos şi ne uneşte, an de an, pe 1 decembrie. Sunt zile pe care le aşteptăm cu drag pentru tot ceea ce ne oferă, pentru ritualul lor deosebit şi momentele în care conştientizăm lucrurile frumoase din viaţa noastră.

Ieri am trăit o astfel de zi. O altfel de zi în România

Pe Aerodromul Clinceni, în faţa noastră, s-a desfăşurat cel mai mare drapel din lume. Un spaţiu imens acoperit de roşu, galben şi albastru. La iniţiativa Antenei 3, România a intrat în Guinness World Records cu acest record.

E greu de imaginat ce înseamnă 79.290,39 metri pătraţi, 330 de metri lungime, 220 de metri lăţime sau o greutate de 5 tone, coordonatele drapelului nostru. De fapt, pentru toţi cei de acolo, cifrele au fost doar un pretext. Un pretext să ne reamintim că putem bate recorduri şi că avem motive foarte bine întemeiate să ţinem capul sus în lume.

Au confirmat acest lucru oamenii minunaţi pe care am avut ocazia să-i văd în cadrul acestui eveniment, precum Ivan Patzaichin, maratonistul român Andrei Roşu, alpinistul Alexandru Găvan, Elisabeta Lipă şi mulţi alţii.


Şi, pentru a întări încă o dată convingerea că limitele pot fi depăşite, evenimentul a fost prezentat de Sabina şi Niels dintr-un studio de televiziune aflat la 50 de metri înălţime, primul studio de acest fel din lume, folosind conceptul Dinner in the Sky.

Am ascultat imnul României. Şi, indiferent că uneori este dificil să trăim într-o ţară în dezvoltare, că avem şi partea plină, dar şi pe cea goală a paharului, există astfel de zile când nu putem decât să ne bucurăm. Dacă avem măcar o licărire de emoţie când auzim imnul României, ştim sigur de unde venim şi cât de mult iubim acest loc, cu bunele şi relele lui.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Antena 3 a făcut ieri un pas simbolic important. Mulţumesc mult pentru această zi. Felicitări, Antena 3!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.