Ai ochi căprui ca mama ta și ești înalt, precum tatăl tău? , cum ar fi tatăl tău. Ai stat vreodată să te gândești ce alte caracterisitici vin de la părinții tăi? Nu numai trăsăturile fizice sunt moștenite de la părinți.
Iată și alte trăsături incredibile care provin tot de la ei:
1. Nivelul ridicat de colesterol
Deși se crede că nivelul de colesterol ridicat depinde de stilul nostru de viață, acesta e influențat și de gene. Cam 1 din 500 de persoane are o mutație genetică ce duce la acumularea de colesterol în sânge, indiferent ce ar mânca.
2. Tiparul cheliei bărbaților vine de la mamă
Una din genele care cauzează chelia este localizată pe cromozomul X, dar și genele moștenite de la tată joacă un rol aici, precum și factorii de mediu.
FOLLOW ME
3. Succesul academic
Acesta depinde în proporție de 55% de moștenirea genetică. Dacă părinții tăi s-au descurcat excelent la școală, atunci ai un mare potențial.
4. Dragostea pentru cafea
Se pare că cei care pot trăi fără cafea au un anumit set de gene care îi fac să absoarbă cofeina mai încet.
5. Diabetul zaharat cu debut la maturitate al celor tineri
Acest diabet de tip 2 apare și la copii și adolescenți care duc o viață activă. E rezultatul unei mutații genetice, deși dietele nesănătoase pot juca un rol.
6. Orbirea de culoare de la mamă
De cele mai multe ori, bărbații nu pot diferenția anumite culori, iar acest lucru se datorează unor gene provenite de la mamă.
7. Intoleranța la lactoză
65% dintre adulți nu pot digera lactoza sau zahărul din lapte. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, e normal ca abilitatea de a absorbi produse lactate să scadă.
8. Abilitatea de a conduce o mașină
La 30% din populație există niște gene care pot afecta capacitatea de orientare, viteza de reacție, memoria. Atenția acestor oameni poate fi distrasă mai ușor și sunt mai predispuși la accidente.
9. Vederea proastă
Dacă ambii părinți au această problemă, atunci există un risc de 50% ca și copilul să aibă deficiențe de vedere.
10. Popularitatea
Sună incredibil, dar secretul popularității une persoane e ascuns în genele sale. Cercetătorii de la Harvard cred că la începutul umanității, cei care aveau informații importante despre sursele de hrană și de pericol erau în centrul atenției, iar apoi genele lor au fost transmise descendenților.