Dacă îți plac foarte mult prăjiturile cu cremă, cel mai bine ar fi să-ți iei timpul necesar pentru a le pregăti acasă. În acest fel te vei asigura că ingredientele pe care le conțin sunt naturale și că nu-ți faci mai mult rău decât bine consumându-le!
Iată 3 recomandări care vorvi apreciate de toată familia:
1. Cremă de prăjituri cu vanilie
Ingrediente: 150 gr unt, 2 fiole esență vanilie, 3 albușuri, 250 gr zahăr, 250 ml lapte de cocos, 3 ouă.
Preparare:
a. Amestecă zahărul și untul, până obții o cremă omogenă.
b. Adaugă treptat câte un ou și albușurile, amestecând bine după fiecare.
c. Adaugă laptele de cocos și omogenizează.
d. Pune crema la foc mic, aproape de mediu.
e. Adaugă esențele de vanilie, amestecând încet. După zece minute, crema va începe să se îngroașe.
f. Ia-o de pe foc și servește-o cu biscuiți sau folosește-o la prepararea toturilor și a prăjiturilor.
2. Cremă fină de torturi și prăjituri
FOLLOW ME
Pască fără aluat 🥮 Rețeta asta se face extrem de ușor, de asta o aleg de fiecare dată. INGREDIENTE: ✨ 90 grame făină
✨ 75 grame griș
✨ un praf de sare
✨ 750 grame brânză dulce
✨ 675 grame smântână
✨ 6 ouă
✨ 6 linguri de miere
✨ coaja rasă de la 2 lămâi bio
✨ esență de vanilie
✨ esență de rom Într-un blender, pune ouăle, esența de vanilie și rom, mierea și coaja de lămâie și amestecă-le. Adaugă apoi ingredientele uscate (făina, grișul, praful de copt și sarea), iar după ce se omogenizează cu restul ingredientelor, încorporează și smântâna și brânza dulce. După ce le mai mixăm o dată, compoziția e gata de pus la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 90 de minute. Voi faceți Pască de Paște? 💛
De ce mergem atât de des în Dubai?🌞 În 2014 am descoperit Dubaiul și a fost dragoste la prima vedere. Ne-am dat seama imediat că este destinația de vacanță perfectă pentru noi. Aici am găsit tot ceea ce căutam și orice familie cu copii apreciază: confort, siguranță și o mulțime de activități și atracții turistice. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care noi iubim vacanțele la Dubai/ Abu Dhabi: 💫Siguranță și confort: Deși păstrează aerul fascinat al lumii arabe, Dubaiul este un oraș turistic foarte civilizat și curat, unde știm că nu vom întâmpina probleme. Indiferent de hotelul în care ne-am cazat, am avut camere curate, locuri moderne și plaje îngrijite. 💫Zbor direct: Spre deosebire de alte destinații exotice, către Dubai avem zbor direct de la Aeroportul Otopeni, așa că nu trebuie să ne facem griji pentru escale. Durează aproximativ 5 ore, ceea ce este la limita suportabilității pentru copii. 💫Vreme perfectă: Suntem o familie care iubim vacanțele exotice. Ne place să ne bronzăm la soare, să simțim briza oceanului, să stăm la plajă cu picioarele în nisip fin și să ne bălăcim în apă curată. În plus, nu trebuie să ne facem griji în după-amiezele toride, pentru că aici avem la dispoziție o mulțime de activități interioare, iar clădirile au aer condiționat. 💫Diversitatea activităților: În Dubai nu ne plictisim niciodată. Orașul oferă atracții atât pentru adolescenți greu de impresionat, cât și pentru micuți curioși și plini de energie. Abia aștept să vă povestesc pe larg despre experiența fascinantă la SeaWorld, un acvariu uriaș în care intri și descoperi viața marină. Nicho a fost încântat de Grădina Zoologică, deoarece se află la vârsta la care este pasionat de animale, iar nouă ne-a plăcut Crystal, un spectacol Cirque du Soleil. 💫Mâncarea: Pentru mine, secretul unei vacanțe reușite este mâncarea bună. Probabil vă aduceți aminte cât de dezamăgită am fost de preparatele pe care le-am încercat în Bali și Egipt. În schimb, Dubaiul nu m-a dezamăgit niciodată. Mâncarea este pe toate gusturile, proaspătă și savuroasă, iar prețurile sunt asemănătoare. În acești 8 ani de când l-am descoperit, Dubaiul a devenit orașul la care ne întoarcem
Ingrediente: 450 ml lapte, 4 gălbenușuri, ½ pahar zahăr, 3 ml esență de vanilie, 50 gr făină.
Preparare:
a. Freacă gălbenușurile, zahărul și apoi și făina cu o lingură de lemn.
b. Adaugă vanilia și omogenizează.
c. Adaugă laptele fierbinte, treptat, amestecând de fiecare dată.
d. Pune totul pe aragaz la foc mediu și amestecând constant. Când compoziția începe să se îngroașe, dă focul la minim.
e. Când nu se mai scurge de pe lingură, crema e gata.
3. Cremă de ciocolată pentru prăjituri
Ingrediente: 500 ml lapte, 150 gr zahăr, 50 gr făină, 100 gr cacao pudră, 60 gr unt, 5 gălbenușuri, 2 lingurițe esență rom.
Preparare:
a. Adaugă ¾ din lapte într-o crăticioară care nu se lipește, la foc mediu. Amestcă încet și ia cratița de pe foc când laptele începe să dea în clocot. Lasă să se răcească.
b. Bate zahărul și gălbenușurile cu mixerul, la viteză medie-mare, într-un bol mijlociu, timp de vreo 5 minute – până obții o cremă omogenă și destul de groasă. Adaugă apoi treptat jumătate din laptele fiert și răcit, amestecând în continuare. Procedează la fel cu făina și apoi cu pudra de cacao.
c. Peste restul de lapte adaugă crema obținută. La foc mediu – mic, amestecă mereu până când începe să fiarbă. Micșorează la maximum focul, adaugă treptat laptele rămas nefiert, amestecând. Când ai pus tot laptele, ia de pe foc, adaugă esența, mută totul într-un vas de sticlă și lasă să se răcească.
d. Dacă ai de gând să o folosești după un timp, acoperă crema cu o folie de plastic și păstrează-o la frigider, nu mai mult de 5 zile. Cu ingredientele menționate vei obține 500 gr de cremă.
Unde ai pus untul la crema de cacao?