7 SETĂRI ale FACEBOOK-ului pe care NU ȘTII să le folosești

În zilele noastre e foarte greu să găsești pe cineva care nu are cont de Facebook. Totuși, sunt puțini cei care cunosc tot potențialul acestei rețele de socializare.

Iată cum poți folosi creația lui Mark Zuckerberg:

1. Citește mesajele ascunse


Puțini oameni știu că Facebook are două căsuțe poștale. Cea de-a doua e pentru mesajele de la oamenii care nu sunt prietenii tăi pe Facebook. Pentru a le citi, intră la mesaje, dă click la ”Message Requests” și alege ”See filtered requests”.

2. Verifică unde te-ai logat


Dacă te întrebi dacă ai dat log out de pe computerul prietenului tău, poți da click pe o mică săgeată din colțul de sus dret al ecranului. Selectează ”Settings”, apoi „Security”, apoi ”Where You’re Logged In”. Acum poți urmări toate dispozitivele pe care te-ai logat.

FOLLOW ME

3. Asigură-te că nu îți va fi spart contul


Dacă ai îndoieli despre sistemul de securitate al Facebook-ului, poți utiliza funcția ”Login Approvals”. Astel, ți se va cere o parolă ca să intri în cont de pe un alt dispozitiv.

4. Alege un prieten care să fie responsabil de contul tău
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu contul tău e pe o rețea de socializare atunci când nu-l mai folosești? Facebook îți oferă posibilitatea de a alege cine să fie responsabil de pagina ta. Nu va putea posta sau trimite mesaje în numele tău, ci doar va schimba fotografia de profil și va răspunde la cererile de prietenie.

5. Arată evenimente din trecut


Uneori vrem să ne mai uităm la fotografiile ridicole și la conversațiile vechi cu cei mai buni prieteni ai noștri. Pentru a face asta, intră la pagina prietenului tău și selectează  opțiunea ”See friendship”.

6. Află cum văd ceilalți profilul tău


Dacă vrei să știi cum îți văd profilul cei pe care nu-i ai la Prieteni selectează ”View As”. Te vei putea uita la pagina ta prin ochii celor pe care nu-i cunoști.

7. Comunicare video


Pentru a porni un apel video cu prietenii tăi, dă click pe camera care apare în partea superioară a căsuței de mesaje.

sursa: brightside.me

 

Citește și: 5 lucruri NEAȘTEPTATE pe care le știe FACEBOOK despre tine

Fcebook este un serviciu la care toți oamenii au acces gratuit, însă utilizatorii plătesc un preț scump în momentul în care decid să se înscrie. Atunci când îți faci cont de facebook ești de acord ca site-ul să-ți urmărească activitatea și să-ți folosească datele în scop publicitar.

Dacă vrei mai multă intimitate, nu face publice prea multe date personale, nu posta poze ale copiilor cât sunt prea mici pentru a-și da acordul, deloghează-te când nu ai nevoie de Facebook și nu instala aplicația sau Messenger-ul pe telefon.

Facebook știe mai multe lucruri despre utilizatori lor decât avem noi impresia. Facebook știe analizează tot ce postează utilizatorul, etichetele pe care le pune în poze, schimbarea statusului relaţiei, postările despre personalităţile politice, precum şi multe altele. În timp ce cauți în browser magazine cu haine preferate, închiriezi maşini sau faci rezervări pentru saloanele de înfrumuseţare, la orice pagină care are un buton conectat către Facebook, acesta colectează informaţii despre utilizator. Facebook deţine alte site-uri care îl ajută să îndeplinească această sarcină, precum WhatsApp şi Instagram.

Firma de social media cumpără informaţii despre utilizatorii săi de la cei ce plătesc spaţiul pentru reclame, astfel compania va şti ce maşini sau haine preferă utilizatorul.

Printre datele esenţiale despre utilizator, precum vârsta, sexul şi locaţia, acesta deţine informaţii mult mai complexe. Din pacate, nu poți schimba aceste lucruri, însă poți controla reclamele care îți apar pe profil.

Publicitatea este afișata pe Facebook în funcție de două criterii:

1. Datele tale (nume, varsta, sex, stare civila, unde locuiesti, unde lucrezi, scoala absolvita etc.)
2. Activitatea ta de pe Facebook (la ce dai like, share etc.), precum si cea de pe alte site-uri.

Facebook-ul cunoaște foarte multe lucruri legate de utilizatorii săi. De exemplu:

1. Acțiunile tale

Toate datele sunt păstrate pentru totdeauna – postări, mesaje, tot ce ai scris. De asemenea, se știe de pe ce computer intri, cu cine te împrietenești sau pe cine ștergi din lista de prieteni.

2. Datele șterse de tine

Nicio informație nu se pierde, nici postările, nici comentariile.

3. Ceea ce nu postezi

Facebook-ul memorează chiar și mesajele pe care nu le mai postezi sau trimiți.

4. Site-urile accesate de pe Facebook

Facebook-ul știe ce site-uri vizitezi prin intermediul său chiar dacă te deloghezi.

5. Înfățișarea ta

Facebook-ul păstrează toate comentariile prietenilor la pozele pe care le postezi, pentru a te găsi mai apoi în altele noi.

 

Citește și: 8 GREȘELI pe care le faci pe FACEBOOK

Rețelele de socializare sunt folosite de oameni în întreaga lume. Ele ne permit să discutăm cu prietenii, să împărtășim fotografii și informații. Totuși, unele activități prostești te pot face însă să te trezești cu niște prieteni / urmăritori în minus.

Iată care sunt lucrurile ce îi îndepărtează pe oameni de tine pe rețelele de socializare:

1. Cauți mereu să vinzi

Dacă tocmai ți-ai deschis o afacere sau vrei să te debarasezi de lucrurile din casă, să postezi numai în direcția asta pe facebook nu e o mișcare foarte inteligentă. Oamenii din lista ta de prieteni s-ar putea plictisi foarte repde de anunțurile tale.

2. Postezi orice, în continuu

O mare calitate pe care o poate avea un om este capacitatea de selecție. Înainte de a posta/ distribui ceva pe facebook trece informația prin filtrul propriu și gândește-te dacă este una adevărată, de interes sau care ar folosi cuiva. Dacă nu poți să dai un răspuns pozitiv la aceste întrebări, cel mai bine ar fi să aștepți până când ai ceva relevant de spus.

 3. Împărtășești prea multe

Nu toate frustrările/ bucuriile tale ar trebui puse pe facebook. Oamenilor nu le place să vada non-stop postări despre relația ta ori, din contră, despre cum ți-ai pierdut încrederea în iubire și în umanitate ori alte fatalisme. E mai bine ca unele lucruri să rămână private.

4. Nu ai conținut original

Dacă ai văzut ceva ce ți-a plăcut foarte mult la cineva nu înseamnă neapărat că trebuie să adopți și tu aceleași tactici pentru a deveni popular. Autenticitatea contează foarte mult.

5. Etichete inutile

Nimănui nu-i place să fie etichetat în 10 postări de Crăciun sau ziua de nume. Evită să faci acest lucru, dacă vrei să le transmiți gândurile tale calde, cel mai bine ar fi să le scrii un mesaj privat.

6. Trimiți cereri pentru jocuri

Poate că tu te distrezi de minune petrecând timpul cu astfel de jocuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți bombardezi prietenii cu sute de notificări și cereri.

7. Intri în polemici inutile

Dacă ai fost dezamăgit de o companie sau de o persoană, nu e cea mai bună idee să postezi imediat un status în care anunți că nu mai vrei să auzi de respectivii și că urmează să-i ștergi din listă.

8. Postezi non-stop poze cu bebeluși sau animale de companie

Facebook-ul este un loc al oamenilor, deși este plin de filmulețe cu pisici sau bebeluși. Da, știm, bebelușul surorii tale e cel mai frumos din lume, iar câinele tale cel mai deștept, dar asta nu înseamnă că prietenii de pe facebook trebuie să-i vadă 24/24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.