Nu toţi producătorii sunt sinceri. Uneori, atunci când cumpărăm un produs de la magazin, nici măcar nu știi sigur din ce e făcut. Iată câteva lucruri despre care nu ni se spune tot adevărul:
1. Chipsurile
Majoritatea chipsurilor nu sunt făcute din cartofi. Producătorii folosesc făină și un amestec din amidon. De regulă, o felie de chips conține doar 42% cartofi. Aroma naturală e obținută cu ajutorul aditivilor.
2. Sandvișurile cu cașcaval
Cele mai multe tipuri de cașcaval nu conțin mereu brânză. Pentru a economisi bani și pentru a simplifica procesul, unii producători înlocuiesc laptele cu proteine de zer sau ulei de palmier. Cașcavalul adevărat ar trebui să fie făcut din lapte natural și nu conține grăsimi vegetale.
3. Alimentele la conservă
De regulă, pe etichetele produselor la conservă poți găsi greutatea întreagă scrisă cu un font mare, iar puțin mai jos e greutatea produsului uscat.
4. Sos de brânză
Dacă ceva se cheamă sos de brânză, asta înseamnă că nu conține brânză. În general, toate sosurile au aceeași bază, iar un anumit gust se obține cu ajutorul aromelor, care sunt doar parțial naturale.
5. Produsele de patiserie
Majoritatea produselor de patiserie, precum cornurile, sunt umplute doar pe jumătate sau sunt injectate pe margini. Desigur, producătorii fac asta pentru a economisi bani, iar cumpărătorii, sperând că vor mânca ceva delicious, nu primesc mai nimic.
FOLLOW ME
6. Cafeaua instant
Indiferent ce spun reclamele, cafeaua instant nu poate să fie 100% naturală. Da, e făcută din boabe naturale care sunt măcinate și procesate cu apă fierbinte. Apoi sunt transformate într-o pudră (cafea instant) sau în granule (granulată) sau e înghețată ori uscată. În urma acestor procese, cafeaua își pierde mult din aromă, iar asta se corectează.
7. Ceaiul rece
Ceaiul rece e făcut din extract de ceai. E fiert, uscat și transformat într-o pudră care va fi apoi diluată cu apă. Prin urmare, sticla poate să conțină ceai într-o proporție mai mică de 1%, iar restul e zahăr, apă, arome. Dacă pe etichetă nu apar cuvintele „extract de ceai”, înseamnă că sticla conține apă obișnitp, căreia i s-au adăugat diverși aditivi.