Fie că ne place sau nu, anumite haine arată mult mai bine purtate de fete tinere. De exemplu, după 35 de ani ar fi o idee bună să-i lași surorii mai mici tricouri cu imprimeuri îndrăznețe sau jambierele în dungi. Nu trebuie să îți impui niște limite în ceea ce privește hainele, dar cu siguranță trebuie să experimentezi câteva lucruri înainte de a ajunge la 35 sau 40 de ani:
1. Pantalonii scurți
Pantalonii scurți pot înlocui cu succes fustele scurte, mai ales atunci când e puțin mai răcoare. Când ești tânără poți purta modele foarte scurte.
2. Haine sport
Stilul sportiv-chic e asociat cu moda tinerească. Poartă hainele sport până împlinești 30 de ani sau rezervă-le numai pentru sala de gimnastică.
3. Piele și blănuri colorate
Blănuri albastru electric și pene roz? Poate că sună extravagant, dar de ce să nu le încerci cât te simți tânără și îndrăzneață? După 35 de ani ar trebui să optezi pentru piele naturală sau măcar ceva care să pară natural.
4. Bluzele decupate
Dacă ai un abdomen impecabil, o bluză decupată combinată cu niște pantaloni sau cu o fustă cu talie înaltă va arăta foarte bine.
5. Pantaloni rupți la genunchi
Aceștia îți dau un aer rebel și de tinerețe. Îi poți purta și după 30 de ani, nu trebuie să-i excluzi complet, dar e mai bine să alegi un model mai discret care nu îți expune foarte multă piele.
FOLLOW ME
6. Colanți provocatori
Colanții sunt perfecți pentru o bluză lungă sau pentru un pulover, dar poate că numai o persoană tânără își poate permite să poarte unii cu un model mai ciudat sau să îi combine cu o bluză scurtă.
7. Fuste scurte
Pentru a le purta, e totuși important să fii atentă la starea picioarelor tale. Dacă nu dorești să atragi prea tare atenția asupra lor, evită fustele foarte scurte, purtate cu dres transparent și pantofi cu toc.
Citește și: 10 greșeli pe care le faci când îți alegi hainele
Ți se pare că e ușor să arăți perfect 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână? Pentru multe femei o astfel de provocare necesită mult efort. De aceea poate fi dureros să vezi că munca ta e stricată de o singură greșeală nefericită.
Iată ce greșeli faci atunci când îți alegi hainele care te împiedică să arăți bine:
1. Pregătirile pe ultimul moment
O ceașcă de cafea rece într-o mână, o perie de fard în cealaltă și o singură întrebare în cap: „ce ar trebui să port azi?” Toate la un loc – o rețetă categorică pentru a întârzia la muncă. Sună cunoscut? Nu poți să obțiii un look perfect într-o astfel de situație. Oicum, ai fi putut evita ușor acest stres dacă decideai ce vei purta și făceai pregătirile necesare în seara de dinainte.
2. Nu te îmbraci adecvat pentru vremea de afară
Și ne referim la vreme, nu la anotimp. O haină de nurcă pur și simplu nu arată bine într-o zi ploioasă – chiar dacă e sfârșitul lui decembrie. Nu e recomandat nici să porți ciorapi de mătase fină pe o vreme rece. E bine să ții cont de sănătatea ta și să înveți să te îmbraci stilat, dar călduros. Uită-te prin garderobă și sortează-ți lucrurile în două grupuri: îmbrăcăminte călduroasă și haine lejere. Orice nu se potrivește cu vremea de afară nu ar trebui să fie deloc luat în seamă.
3. Să te îmbraci nepotrivit pentru ocazie
Să porți tocuri când mergi pe un pavaj cu bolovani sau să îmbraci o rochie de cocktail pentru o zi la birou nu îți va îmbunătăți deloc imaginea. Prețul și marca nu sunt importante în aceste cazuri – astfel de alegeri arătă mereu nepotrivit. La urma urmei, a purta hainele greșite te face să te simți de-a dreptul stângaci. E mereu uitl să afli care este dress code-ul și formatul evenimentului în avans. Nu lăsa ca dorința de a arăta ce ai mai nou în bibliotecă să fie mai presus de bunul simț.
4. Să porți haine care nu se potrivesc cu măsura sau silueta ta
Aproape sigur, cu toții avem o pereche de blugi în care sperăm că vom încăpea într-o bună zi. Ideea e să nu încerci să porți astfel de lucruri când nu e timpul. Încearcă, de asemenea, să nu fii prinsă de valul vânzărilor și tendințelor cel mai la modă. Asta te va ajuta să eviți să îți încarci garderoba cu lucruri care sunt „doar puțin de tot” prea strâmte sau prea largi sau chiar complet nepotrivite cu silueta ta.
5. Greșeli minore
O înfățișare ușor mototolită, o scamă, o mică pată, un fir scăpat, sau niște blăniță de la pisica ta iubită pe hainele tale – poți alege să ignori astfel de lucruri, în speranța că nimeni nu le va observa. Dar cea mai bună opțiune ar fi să te înarmezi cu ceva care să te ajute să le îndepărtezi. Ar fi minunat să ai la tine mereu un „set de prim ajutor” care să conțină ace de siguranță, un ac și un mosor de ață. În principiu, ar trebui să eviți hainele care se mototolesc ușor.
6. Lipsa accesoriilor
Poți arăta incredibil în niște blugi simpli cu un pulover. Totul ține de accesorii. Trebuie să le alegi corect, însă. Poate fi unul singur: o eșarfă, o curea, sau chiar o bijuterie. Apropo de bijuterii, trebuie să te asiguri că nu sunt prea multe și că nu consistă în imitații de metal ostentative.
7. Materiale sub standard
Materialele sintetice or fi ieftine, dar și arată așa. Se mototolesc, își pierd forma și se murdăresc mult prea repede. Te sfătuim să rămâ la materiale de calitate, din bumbac, sifon, mătase, lână și denim. Hainele făcute din acestea sunt mai scumpe, dar nu cu mult. Arătă, de asemenea, incomparabil mai atrăgător și îți dau un sentiment de confort real.
8. Combinațiile de culori
A alege schema perfectă de culori la haine e, în general, o treabă riscantă. Culorile trebuie să se combine între ele bine și să fie în armonie cu tenul purtătorului. Dacă nu ai timp să studiezi subtilitățile, ar trebui să îți amintești doar că atunci când alegi culori luminoase, e cel mai bine să optezi pentru nuanțele intense, saturate: albastru, coral, roșu de Burgundia, smarald. Nu ar trebui nici să uiți de nobilele culori pastelate universale, ca să nu mai vorbim de clasice: alb și negru.
9. Imprimeuri ciudate
Ar trebui să ai grijă când alegi impremeurile și modelele. Chiar și faimosul imprimeu de leopard poate să exprime nobilitate și sălbăticie într-o combinație și o vulgară lipsă de gust în așta. Cel mai bine e să mergi la sigur și să alegi unul din modelele clasice care „nu pot da greș”, precum ecosez, dungi, buline sau un design geometric.
10. Alegerea greșită a lenjeriei
Ai putea spune „Ce contează? Nimeni nu o poate vedea oricum!” Aici greșești – felul cum arată și felul în care te simți purtând-o contează pentru a te simți tu bine. Orice discomfort intern ne afectează înfățișarea exterioară. În plus, lenjeria bună te ajută să îți corectezi silueta, care te aduce deja mai aproape de perfecțiune.