Cine nu ar vrea să gătească mâncăruri rapide, ușoare și deliciioase? Probabil toată lumea își dorește asta, așa că iată câteva trucuri extrem de utile care te vor transforma într-un bucătar mai bun:
1. Poți să îndepărtezi semințele de rodie în câteva secunde cu ajutorul unei linguri din lemn
Taie rodia pe jumătate și bate-o pe fiecare parte cu lingura.
2. Răzuiește untul înghețat
Dacă îți place să pui unt pe pâinea toast, încearcă să îl răzuiești înainte. Astfel se va întinde foarte ușor.
3. Aluatul va crește mai repede într-un cuptor cu microunde
FOLLOW ME
Dacă ți se pare că aluatul nu crește suficient de repede, pune o cană plină de apă la cuptorul cu microunde și pornește-l la capacitate mare, până când apa fierbe. După aceea pune aluatul acoperit în cuptor alături de apă și închide ușa. Aerul umezit și cald va face aluatul să se ridice mult mai repede.
4. Fă niște ouă ochiuri perfecte cu ajutorul unor punguțe
Împrăștie niște unt în interiorul unei pungi mici de plastic și sparge un ou acolo. Leagă punga cu un elastic de cauciuc cât mai aproape de ou posibil, ca să-și păstreze forma. Pune oul în apă care fierbe timp de trei minute.
5. Un truc simplu pentru a face vinul să fie mai gustos
Această metodă va îmbunătăți gustul oricărui vin, mai ales al vinurilor tinere. Toarnă vinul într-un blender, pornește-l la viteză maximă pentru 15-30 de secunde, lasă spuma să se liniștească, apoi bucură-te de băutura ta.
6. Banană umplută cu ciocolată – o gustare delicioasă și sănătoasă
Dacă îți plac dulciurile și bananele, sigur vei fi încântat/ă de această rețetă. Înfige un pai în centrul unei banane, trage conținutul cu o seringă, apoi pune ciocolată înăuntru.
7. Înghețată de casă
Decojește două banane, taie-le în bucățele mici, pune-le într-un bol adânc pe care să îl lași la congelator pentru 1-2 ore. După aceea mixează-le bine și… poftă bună!
8. Peștele nu se va lipi de grătar dacă pui niște lămâie dedesubt
Pune bucățile de pește peste un strat de felii de lămâie așezate direct pe grătar. Rezultatul te va surprinde.
9. Folosește spray de gătit pentru ingredientele lipicioase
Atunci când trebuie să măsori ingrediente lipicioase, precum mierea sau untul de arahide, folosește spray de gătit – îți va ușura mult treaba.
10. Deschide capacul unui borcan cu ajutorul mănușilor de cauciuc
Dacă nu poți să deschizi capacul unui borcan, încearcă să faci asta folosind niște mănuși de cauciuc sau pune un elastic de cauciuc pe capac.
11. Un mod rapid de a tăia verdețurile
Taie rapid verdețurile cu frunze mari rulându-le mai întâi.
12. Răcește-ți vinul într-un sfert de oră
Dacă trebuie să răcești o sticlă de vin rapid, înfășoară sticla de vin într-un prosop și pune-o la frigider pentru un sfert de oră. Nu ai nevoie de mai mult timp.