Presopunctura este o tehnică medicală chineză tradițională bazată pe conceptul energiei de viață care călătorește prin corpul nostru. Conform acestei credințe, există puncte de presiune care sunt conectate cu organele majore ale corpului, iar apăsându-le în mod corect poți trata diverse boli și probleme medicale. Iată care sunt punctele pe care le poți apăsa pentru a pierde mai ușor în greutate:
1. Lobul urechii
Acesta este unul dintre punctele de control al poftei de mâncare majore. Pentru a-l găsi, pune-ți degetul pe lobul urechii, așa cum se indică în poză. Acum deschide și închide gura, pentru a găsi punctul în care maxilarul se mișcă cel mai mult. Apasă acest punct timp de 1-3 minute, de două ori pe zi.
2. Buza superioară
Acest punct este localizat între buza superioară și nas, în partea din centru. Tot ce trebuie să faci e să îl apeși timp de 1-5 minute de două ori pe zi atunci când simți că ți-e foame sau că ești neliniștită.
3. Genunchiul
FOLLOW ME
Apăsarea acestui punct nu numai că îmbunătățește digestia, dar calmează și discomfortul și crampele menstruale. Punctul este localizat la 5 cm sub rotulă, ușor spre exteriorul piciorului. Aplică presiune în acest punct folosindu-ți arătătorul, timp de două minute în fiecare zi, pentru o mai bună funcționare a stomacului. Atunci când îl apeși s-ar putea să simți disconfort sau o durere ușoară.
4. Cotul
Pentru a găsi acest punct, mișcă-e la o distanță cât degetul mare de cot, pe interiorul brațului. Apasă-l cu degetul mare timp de un minut în fiecare zi. Stimularea acestui punct te ajută să elimini căldura în exces și umezeala din corp, ajutând la funcționarea instestinelor și prevenind retenția de fluide.
5. Glezna
Acest punct este localizat pe partea interioară a piciorului, la 5 cm deasupra gleznei. Aplică presiune cu degetul mare timp de un minut în fiecare zi și slăbește presiunea treptat. Nu folosi acest punct de presiune dacă ești însărcinată.
Pune în practică aceste tehnici zilnic și vei observa schimbările din corpul tău. Rămâi sănătoasă și controlează-ți pofta de mâncare în mod eficient și ușor, cu ajutorul tehnicii numite presopunctură.
Pentru a slăbi în mod rapid, iată și alte sfaturi:
1. Nu mai măsura tot ce mănânci.
2. Fă-ți provizii de fructe.
3. Consumă shake de ciocolată.
4. Setează-ți niște limite, apoi treci la treabă.
5. La desert, folosește ața dentară – spală-te pe dinți imediat după cină, ca să nu mai vrei să mănânci înainte de a merge la culcare.
6. Fă-ți o fotografie tip „înainte” – poartă numai lenjerie intimă și un sutien sport. De fiecare dată când vei vrea să renunți, uită-te la poza aceea – va fi motivația de care ai nevoie.
7. Dormi suficient – somnul e foarte important pentru controlul greutății, deoarece influențează hormonii care controlează felul în care arzi grăsimile, felul în care depozitezi grăsime și felul în care îți menții masa musculară.
Citește și: 3 METODE prin care să SLĂBEȘTI fără să te ÎNFOMETEZI
În societatea de azi, în care se promovează, de cele mai multe ori, imaginea unei femei slabe și înalte, multe doamne și domnișoare își propun să mai dea jos câteva din klogramele în plus, apelând adesea la exerciții fizice istovitoare și la diete drastice care le pun serios în pericol sănătatea.
Dacă nu ești mulțumită de felul în care arăți și vrei să mai slăbești, trebuie să știi că poți scăpa de câțiva centimetri din talie în moduri mai acceptabile:
1. Respirând
Principala regulă a gimnasticii respirației spune că ar trebui să inspiri și să expiri nu cu pieptul, ci cu stomacul. O talie subțire, abdomen plat, mușchi abdominali puternici – le poți avea pe toate dacă faci întregul set de execiții de respirație.
2. Alternând dușurile
Această metodă e destul de simplă și e însoțită adesea de alte proceduri. Când termini dușul, schimbă de câteva ori apa caldă cu cea rece. Aceste alternări nu numai că te vor scăpa de greutatea în exces, dar vor elimina și aritmia, obezitatea, hipertensiunea primară și celulita. Există, însă, și câteva contraindicații.
3. Masajul
Cele mai bune tipuri de masaj anti-grăsime sunt cele care folosesc ventuze, apă, miere. Acestea desprind grăsimea depozitată, îmbunătățesc circulația sanguină în fața abdomenului și reglează motilitatea intestinală. Poți urma aceste proceduri chiar în casa ta sau poți merge la saloane specialiate. Ar trebui făcute sistematic și în cicluri.
sursa: brightside.me
Citește și: 7 EXERCIȚII care te vor ajuta să scapi de GRĂSIMEA de pe SPATE și din LATERALE
Adesea uităm de spatele nostru pur şi simplu pentru că nu-l vedem. Nu observăm că ne aplecăm, fiindcă mușchilor le lipsește activitatea fizică. Rezultatul e că mușchii devin slabi, apărând niște cute enervante. Iată, deci, câteva exerciții simple, dar eficiente pentru a-ți tonifica mușchii spatelui, pe care le poți face acasă, timp de 2-3 săptămâni:
1. Aplecări înainte
Stai dreaptă, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Apleacă-te în față, fără să-ți îndoi genunchii. Încearcă să ating podeaua cu mâinile.
2. Aplecări laterale
Stai dreaptă, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Ridică o mână și pune palma pe ceafă. În mâna cealaltă ține o ganteră. Coboar-o, aplecându-te ușor.
3. Flotări
Stai în poziție de scândură. Schimbă centrul de gravitație către brațe. Coboară-ți corpul, îndoindu-ți brațele de la coate. Revino la poziția inițială.
4. Poziția fundă
Stai pe burtă, cu brațele întinse. Curbează-ți spatele, ridicându-ți capul, brațele și picioarele în același timp. Apucă-ți gleznele. Inspiră adânc. Stai în această poziție timp de câteva secune. Expiră, relaxează-ți mușchii, apoi revino la poziția inițială.
5. Superman
Stai pe burtă, cu brațele și piicioarele întinse. Ridică-le în același timp, curbându-ți spatele. Stai în această poziție timp de câteva secunde, apoi revino la poziția inițială.
6. Ridicări ale spatelui pe o minge
Stai pe burtă pe o minge. Fixează-ți picioarel pe podea, depărtate la nivelul umerilor. Pune-ți mâinile pe ceafă. Ridică-ți și coboară-ți umerii și spatele, ținându-ți spatele drept.
7. Podul
Acest exercițiu e foarte eficient pentru spate, dar ar putea fi periculos. Încearcă să-l faci numai de câteva ori pe săptămână. Stai pe spate, cu picioarele îndoite de la genunchi. Presează-ți palmele pe podea, deasupra capului. Ridică-ți încet șoldurile, apoi umerii, curbându-ți spatele. În punctul cel mai înalt, menține poziția timp de câteva secunde. Încearcă să revii la poziția inițială coborându-ți ușor spatele spre podea.