Ce vrei atunci când cauți un produs pe care îl vor consuma și copiii? Să fie sănătos, dar și gustos, că altfel nu se poate. Când am dat peste gemurile ST. Dalfour le-am ales pentru că sunt în întregime naturale și pentru că nu au zahăr adăugat. Apoi am aflat cât de gustoase sunt. Am mai încercat unul, apoi am început să mă documentez. Am descoperit cât de apreciate sunt în Franța și nu numai și am rămas cucerită de povestea lor.
De la modul în care proprietarul companiei ST. Dalfour a fost inspirat de bunica lui să folosească suc de fructe în loc de zahăr pentru producerea gemului de calitate. Ea a fost nevoită să facă asta pentru că în cel De-al doilea Război Mondial zahărul era foarte scump, iar când și l-a putut permite nu l-a mai folosit pentru că produsele erau mult mai gustoase și mai sănătoase cu ajutorul sucului de fructe. Acum mai bine de 3 decenii nepotul ei a păstrat și perfecționat rețeta, iar marca a căpătat un renume cel puțin european, dacă nu mondial.
Ce a ieșit? O combinație ideală de gust, aromă și nutriție, un produs care nu conține ingrediente artificiale, aditivi sau chimicale. Fructoza în dă un gust plăcut de dulce, ținând însă în frâu indicele glicemic. Deci este potrivit și pentru persoanele care urmează un regim alimentar mai strict.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1q58IXVrvts[/embedyt]Am mai găsit 3 rețete care arată foarte bine și abia aștept să le încercăm și noi. Vi le las mai jos și vouă:
Tort cu gem fără zahăr
- 1 cană și un sfert de făina normală
- 1 cană jumătate făină pentru tort
- 1 linguriță jumătate linguriță praf de copt
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță zahăr brun
- Jumătate cană ulei vegetal
- Jumătate de unt
- Esență de vanilie – 1 lingură
- 3 oua
- ¾ lapte evaporat (nu știu dacă se găsește în România, un inlocuitor bun cred că e smântâna)
- ¾ cană Green Sugar
- Gem fără zahăr
Tort de clatite cu morcov, gem fără zahăr și chia
- 4 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- Un sfert de ceașca de faină de nucă de cocos (sau altă făină fără gluten)
- O linguriță praf de copt
- Gem fara zahăr
- Sare
Cremă de morcov:
- Un morcov dat fin prin răzătoare
- Cremă de brânză
- Scortișoară
- Nucșoara
- Cuișoare
- Chia se adaugă direct în gemul fără zahăr sau în crema pentru tort
Pernițe cu brânză proaspătă și gem fără zahăr
Aluat
- Două ouă mari
- Jumătate ceașcă de lapte
- Un sfer ceașcă smântână
- 4 cești de smântână
Umplutură
- Brânză proaspătă sau perle de brânză
- O linguriță jumătate de suc de lămâie
- 1 ou
- Gem fără zahăr (de preferat de afine)
- Unt fără sare
Reteta de fursecuri este preferata mea!!!!!
Multumesc pentru retete, abia astept sa le incerc 🙂