Noi rețete delicioase pentru o siluetă armonioasă


Chiar dacă ținem dietă, ne putem răsfăța cu un hamburger delicios și dietetic de ton.  Laura Adamache ne propune din nou două rețete absolut delicioase  pe care le putem savura fără a avea grija kilogramelor în plus. Ingredientele sunt accesibile oricui, iar rețeta este foarte simplă și rapidă. Experimentul Mănâncă, aleargă, slăbește continuă!  Și avem și o surpriză!

Intrați pe pagina mea de facebook, dați like&share la postul cu foto hamburger ton &cărțile de bucate ale Laurei Adamache  și scrieți-mi care este rețeta dvs de suflet. Nu uitați să fie o rețetă sănătoasă :).

Săptămâna viitoare – miercuri (12 februarie)  trei dintre dvs vor câștiga câte un set complet cu cărțile de bucate scrise de Laura Adamache. Premiul este oferit de Editura ALL.

 Hamburger de ton

Ingrediente – 2 bucăți


 • 200 g ton în suc propriu bine scurs
 • 2 ouă medii biologice
 • 1 lingură rasă pătrunjel tocat
 • 1 fir ceapă verde
 • sare de Himalaya
 • piper proaspăt râșnit

Mod de preparare

 1. Scurgem tonul foarte bine (cantitatea din rețetă se referă la tonul deja scurs) și îl punem într-un bol.
 2. Adăugăm cele două ouă, sarea, piperul , pătrunjelul și ceapa tocate foarte mărunt.
 3. Frământăm până când obținem o compoziție omogenă.
 4. Cu mâna ușor umedă formăm hamburgeri de circa 1 cm grosime și 5-6 cm diametru.
 5. Punem pe foc mediu o tigaie antiaderentă (nu ungem tigaia). Când s-a încălzit adăugăm hamburgerii de ton și îi prăjim câte 2 minute pe fiecare parte.
 6. Îi putem servi alături de o salată sau legume de sezon fierte la aburi.

 Hamburger de ton proaspăt

Putem încerca să pregătim niște hamburgeri delicioși cu ton proaspăt sau cu pește spadă proaspăt

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Ingrediente – 2 bucăți

 • 200 g ton proaspăt
 • 2 lingurițe rase pătrunjel tocat
 • coaja rasă de lime
 • sare de Himalaya
 • piper alb proaspăt măcinat
 • 2-3 g ghimbir proaspăt (opțional)
 • 2 frunze mentă proaspătă
 • 1-2 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare

 1. Tocăm tonul și îl punem într-un vas. Adăugăm pătrunjelul tocat, coajă rasă de lime, sarea, piperul, ghimbirul și frunzele de mentă tocate mărunt.
 2. Amestecat până când obținem o compoziție omogenă.
 3. Ungem o foaie de hârtie de copt cu puțin ulei. Punem un cerc, de circa 6 cm diametru și 2 cm înălțime, pe foaia unsă și îl umplem cu amestecul de ton. Îl presăm foarte bine cu o lingură.
 4. Punem pe foc mediu o tigaie antiaderentă (nu ungem tigaia). Când tigaia s-a încins, ungem suprafața fiecărui hamburger cu puțin ulei de măsline și îl punem în tigaie, cu foarte mare grijă.  Vă recomand să îi “răsturnați” în tigaie și abia după aceea să eliminați hârtia de copt. În acest fel vor rămâne compacți.
 5. Îi prăjim câte 1-2 minute pe fiecare parte, nu mai mult.
 6. Îi servim calzi, alături de salată sau legume de sezon fierte la aburi.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.