Noi rețete delicioase pentru o siluetă armonioasă

Chiar dacă ținem dietă, ne putem răsfăța cu un hamburger delicios și dietetic de ton.  Laura Adamache ne propune din nou două rețete absolut delicioase  pe care le putem savura fără a avea grija kilogramelor în plus. Ingredientele sunt accesibile oricui, iar rețeta este foarte simplă și rapidă. Experimentul Mănâncă, aleargă, slăbește continuă!  Și avem și o surpriză!

Intrați pe pagina mea de facebook, dați like&share la postul cu foto hamburger ton &cărțile de bucate ale Laurei Adamache  și scrieți-mi care este rețeta dvs de suflet. Nu uitați să fie o rețetă sănătoasă :).

Săptămâna viitoare – miercuri (12 februarie)  trei dintre dvs vor câștiga câte un set complet cu cărțile de bucate scrise de Laura Adamache. Premiul este oferit de Editura ALL.

 Hamburger de ton

Ingrediente – 2 bucăți

 • 200 g ton în suc propriu bine scurs
 • 2 ouă medii biologice
 • 1 lingură rasă pătrunjel tocat
 • 1 fir ceapă verde
 • sare de Himalaya
 • piper proaspăt râșnit

Mod de preparare

 1. Scurgem tonul foarte bine (cantitatea din rețetă se referă la tonul deja scurs) și îl punem într-un bol.
 2. Adăugăm cele două ouă, sarea, piperul , pătrunjelul și ceapa tocate foarte mărunt.
 3. Frământăm până când obținem o compoziție omogenă.
 4. Cu mâna ușor umedă formăm hamburgeri de circa 1 cm grosime și 5-6 cm diametru.
 5. Punem pe foc mediu o tigaie antiaderentă (nu ungem tigaia). Când s-a încălzit adăugăm hamburgerii de ton și îi prăjim câte 2 minute pe fiecare parte.
 6. Îi putem servi alături de o salată sau legume de sezon fierte la aburi.

 Hamburger de ton proaspăt

Putem încerca să pregătim niște hamburgeri delicioși cu ton proaspăt sau cu pește spadă proaspăt

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Ingrediente – 2 bucăți

 • 200 g ton proaspăt
 • 2 lingurițe rase pătrunjel tocat
 • coaja rasă de lime
 • sare de Himalaya
 • piper alb proaspăt măcinat
 • 2-3 g ghimbir proaspăt (opțional)
 • 2 frunze mentă proaspătă
 • 1-2 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare

 1. Tocăm tonul și îl punem într-un vas. Adăugăm pătrunjelul tocat, coajă rasă de lime, sarea, piperul, ghimbirul și frunzele de mentă tocate mărunt.
 2. Amestecat până când obținem o compoziție omogenă.
 3. Ungem o foaie de hârtie de copt cu puțin ulei. Punem un cerc, de circa 6 cm diametru și 2 cm înălțime, pe foaia unsă și îl umplem cu amestecul de ton. Îl presăm foarte bine cu o lingură.
 4. Punem pe foc mediu o tigaie antiaderentă (nu ungem tigaia). Când tigaia s-a încins, ungem suprafața fiecărui hamburger cu puțin ulei de măsline și îl punem în tigaie, cu foarte mare grijă.  Vă recomand să îi “răsturnați” în tigaie și abia după aceea să eliminați hârtia de copt. În acest fel vor rămâne compacți.
 5. Îi prăjim câte 1-2 minute pe fiecare parte, nu mai mult.
 6. Îi servim calzi, alături de salată sau legume de sezon fierte la aburi.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.