10 GREȘELI pe care trebuie să nu le mai faci ca să poți să te ÎMBOGĂȚEȘTI

Toată lumea are propriul drum spre prosperitate. Unele drumuri au fost acoperite cu bitcoint, atunci când rata a fost de 1 $ = 1300 BTC, în timp ce alții doar muncesc foarte mult.

Thomas Corley a urmărit diferența din gândirea și obiceiurile reprezentaniilor ambelor grupuri formate din oameni bogați și săraci, timp de 5 ani și a surprins concluzii interesante.

Iată 10 lucruri pe care ar fi bine să le oprești dacă dorești să îți mărești veniturile:

1. Ignorarea întâlnirii cu oameni noi

68% dintre oamenii bogați și-au exprimat deschiderea față de a-și face noi cunoștințe și doar 11% dintre oamenii săraci. Majoritatea celor care au obținut stabilitate financiară depun toate eforturile pentru a produce și a menține o bună impresie despre ei înșiși în fața tuturor. Ei nu uită să felicite noi cunoștințe (și pe cele vechi) cu ocaziile importante și să păstreze legăturile.

2. Crede în destin

FOLLOW ME

În ceea ce privește problemele serioase, bogații cred că ei înșiși își determină propriul mod de viață. Dar 90% dintre persoanele cu venituri mici afirmă că eșecurile lor sunt legate de soartă și alți factori care nu pot fi controlați de o persoană și înteleg a își îmbunătăți bunăstarea nu prin propria lor educație, ci prin bilete de loterie.

3. Îți urăști munca

85% dintre cei care au obținut succes financiar au răspuns că fac ceea ce le place. Cei cu venituri scăzute văd în munca lor doar lucruri contra, și cu această abordare este dificil să îți crești câștigurile. La urma urmei, dacă o ocupație profesională nu îți place, trebuie schimbată, pentru a nu-ți pierde timpul.

4. Nu acorzi atenție sănătății

Oamenii bogați își dedică mult timp sănătății, iar acest concept include nu doar vizitele la medic, ci și modul corect de viață, sportul (76% din oamenii de succes fac antrenamente de 4 ori pe săptămână), alimentația echilibrată și obiceiurile proaste . Printre cei care câștigă puțin, doar 13% văd o legătură între bunăstarea medicală și succes.

5. Frica de riscuri

Numai 6% dintre cei săraci și mai mult de jumătate dintre participanții bogați la acest experiment au fost de acord că riscul de a te îmbogăți are părțile sale bune. Destui oameni bogați au subliniat că, cel puțin o dată, riscul le-a adus însă și mari obstacole.

6. Urmărești emisiuni fară beneficii culturale

Dintre cei care sunt departe de prosperitate materială, 78% adoră programe de tipul reality-show. Trebuie remarcat că, în principiu, celor bogați nu le place foarte mult televizorului, iar cei mai mulți îl folosesc mai puțin de o oră pe zi.

7. Cititul rar

88% dintre cei bogați citesc (cărți despre auto-dezvoltare, materiale profesionale, literatură istorică) cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Aceeași cantitate de timp este dată citirii doar a 2% dintre cei săraci.

8. Trezitul târziu dimineața

Mai mult de jumătate dintre oamenii de afaceri cu un nivel înalt de prosperitate, pe care Thomas Corley i-a urmărit, se trezesc cu cel puțin 3 ore înainte de începerea programului de lucru, adică la ora 5 dimineața.
Mulți oameni de succes dimineața folosesc 10-15 minute pentru a face meditații sau a sta în tăcere, într-un mediu calm, pentru a reflecta asupra situației actuale în care se situează. 89% dintre oamenii bogați dorm 7-8 ore pe zi, mergând la culcare la momentul recomandat de medici – între orele 21:00 și 22:00.

9. Comunicarea cu persoane toxice

96% dintre persoanele care trăiesc de la salariu la salariu au în mediul lor apropiat persoane cărora le place să se plângă de viață sau să bârfească. Persoanele de succes comunică doar cu oameni care se preocupă de subiecte pertinente, inspirând prin propriul lor exemplu pe cei din jur.

10. Traiește dincolo de mijloacele tale

Cei săraci cheltuie mai mult decât câștigă. Desigur, printre cunoscuții tăi sunt și cei care iau împrumuturi pentru mașini scumpe, telefoane și alte nevoi, fără a avea capacitățile materiale și, cel mai important, nevoia urgentă de astfel de lucruri. Printre cei bine pregătiți, mulți aderă la următorul model de distribuire a veniturilor:
20% – cont de economii;
25% – plata locuințelor (chirie, ipotecă);
15% – produse alimentare;
10% – divertisment;
5% – întreținerea mașinii;
Banii rămași se îndreaptă către astfel de cheltuieli non-permanente (care apar, după cum este necesar, nu permanent), cum ar fi haine, tratamente sau educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.