De ce se lasă sânii și cum poți să scapi de această PROBLEMĂ

De ce se lasă sânii după naştere – Cauze, prevenţie, exerciţii

Orice femeie ştie că naşterea şi alăptarea afectează în mod negativ forma şi fermitatea sânilor.

Cauzele lăsării sânilor sunt numeroase şi nu de puţine ori ignorate, incluzând factori genetici şi purtarea unor sutiene neadecvate:

  • factorii genetici, cum e calitatea pielii – unele femei au o piele mai fermă decât altele.
  • sarcinile şi alăptarea, care au o mare influență atât asupra pielii sânilor, cât şi asupra formei şi greutății acestora
  • oscilaţiile în greutate
  • mărirea sânilor cu ajutorul implantelor de silicon
  • modificările hormonale
  • vârsta
  • purtarea sutienelor nepotrivite

Cum poți să previi lăsarea sânilor în timpul sarcinii?

În primul rând, ar trebui să încerci să eviți oscilaţiile bruşte în greutate şi să încerci să îți menții o greutate corporală constantă. Apoi, pe toată perioada sarcinii trebuie să mănânci sănătos şi să faci exerciţii fizice regulate astfel încât să nu te îngrași prea mult.

Redu pe cât posibil expunerea la soare şi la ultraviolete, fiindcă acestea pot să afecteze considerabil pielea sânului, făcând-o din ce în ce mai puţin elastică, cea ce va duce ulterior la lăsarea sânilor.

Alegerea sutienului este la fel de importantă dacă vrei să previi lăsarea sânilor – ar trebui să porți doar sutiene ergonomice, potrivite formei şi mărimii sânilor tăi.

Pentru corectarea efectului de „sâni lăsaţi”, cea mai bună soluţie este ridicarea acestora cu ajutorul mastopexiei.

FOLLOW ME

Ce exerciţii poţi face pentru a avea sâni frumoşi?

Poți însă să încerci și câteva exerciții pentru sâni frumoși, ca de exemplu:

  • Exercițiul 1

Strânge mâna în pumn și ridic-o la bărbie. Apasă pe pumn cu bărbia pentru 5 secunde, apoi relaxează-te timp de 5 secunde.

Repetă de 2-3 ori.

  • Exercițiul 2

Împreunează-ți mâinile în fața pieptului. Apasă-le cu o forță suficientă pentru a îți pune în funcțiune mușchii pectorali. Asigurați-vă că îți ții spatele drept.

  • Exercițiul 3

Flotările te pot ajuta să îți întăreti mușchii pectorali. Dacă nu le-ai mai făcut, te poți ajuta de un scaun sau o canapea. Așază-ți brațele cât mai îndepărtate în lateral, și apropie-ți picioarele. Când îți duci corpul spre pământ, mișcă-ți încet coatele în lateral. Efectuează 3 seturi de 12-15 flotări.

  • Exercițiul 4

Stai pe burtă, îndoaie-ți picioarele de la genunchi și apucă-ți gleznele. Menține această poziție timp de 20 de secunde, apoi fă o pauză de 10 secunde. Repetă acest lucru de 3 ori.

  • Exercițul 5

Stai la o jumătate de metru distanță de un perete, întinde-ți brațele în față și impinge peretele cu pumnii. Apasă timp de 20 de secunde, apoi odihnește-te timp de 10 secunde. Repetați de 3 ori.

  • Exercițiul 6

Stați pe o bancă, pe o minge de sport sau pe podea. Ridică niște gantere la piept în intervale de timp egale, apoi coboară-le și ridică-le imediat. Repetă acest exercițiu de 8 ori. Efectuează 3 seturi.

  • Exercițiul 7

Ia niște gantere în mâini. Îndoaie-ți ușor picioarele la genunchi și înclină-ți trunchiul înainte. Când inspiri, ridică brațele în lateral (și acestea ar trebui să fie ușor îndoite la nivelul coatelor). Antebrațele ar trebui să fie paralele cu solul. Fă 2 seturi de câte 12 repetări fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.