Te dor sânii? 6 cauze la care nu te-ai gândit

Te-ai pregătit pentru o nouă zi iar hainele așteaptă frumos pe pat. Numai că atunci când ai pus mâna pe sutien să te îmbraci, ți-ai dat seama că te dor sânii. Nu e o durere atroce, ci mai mult o sensibilitate care te-a pus pe gânduri.

Înainte să tragi concluzii pripite, permite-mi să-ți dau câteva teme de gândire. Acestea sunt doar șase dintre cauzele acestui tip de durere la care nu te-ai gândit, poate, până acum:

1. Te-ai apucat de un antrenament dificil. Dacă ai început brusc să mărești numărul de flotări pe care le faci sau să lucrezi cu ganterele, ai pus presiune pe mușchii pectorali. Aflați imediat sub sâni, aceștia au fost suprasolicitați iar acum îți dau bătăi de cap. Alină durerea cu pachete cu apă caldă și un analgezic.

2. Schimbarea hormonală care are loc o dată pe lună, în perioada ciclului menstrual, duce la inflamarea sânilor. Sensibili la atingere, vor fi dureroși până la sfârșitul ciclului menstrual. Anticoncepționalele și suplimentele de ulei de ciuboțica-cucului ajută la dispariția durerii.

3. Sutienul nepotrivit poate fi vinovatul. Cupele și circumferința prea mici strâng toracele și sânii, provocând această durere neplăcută. Pe cealaltă parte, sutienul poate fi prea larg și nu oferă suportul de care ai nevoie.

4. Nu porți bustieră de sport în timpul exercițiilor fizice. Dacă ai un bust mare, este crucial să porți un sutien special, care să-ți ofere portecția de care ai nevoie.

FOLLOW ME

5. Dacă medicul ți-a spus că ai țesut mamar fibrochistic, atunci durerile înaintea ciclului menstrual sunt de așteptat. Poți să scazi intensitatea durerii cu ibuprofen și contraceptive orale.

6. Bei prea multă cafea. În cazul femeilor cu țesut mamar fibrochistic, în special, durerile mamare temporare sunt asociate cu un consum de cafeină mare (3 căni/zi). Întreabă medicul dacă acesta ar putea fi și cazul tău și ce schimbări trebuie să faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.