Ai fost vreodată atât de absorbit în citirea unei cărți încât nu i-ai auzit niciodată pe alții vorbind cu tine ? Dacă da, știi deja cât de cât cum se simte o stare de transă, în care o persoană este sub hipnoză.
Citește mai departe dacă vrei să afli cum funcționează hipnoza și dacă tu ești o persoană care poate fi hipnotizată.
Hipnoza este diferită
Hipnoza este o stare de mare atenție în care o persoană este foarte susceptibilă la sugestie. În starea de veghe, creierul este plin de gânduri diferite, iar sub hipnoză persoana este capabilă să se concentreze foarte adânc asupra unui singur gând sau senzații.
Există o diferență între hipnoza academică și cea de stradă
Hipnoza academică este necesară pentru a ajuta o persoană să extragă orice informație necesară din subconștient. Acesta este un fel de tehnică de relaxare. Uneori rezultatele sunt uimitoare: o persoană își amintește de ceva ce a uitat mult timp, sau reușește să își depășească temerile.
FOLLOW ME
Hipnoza variată este ceea ce vezi la televizor sau pe scenă: un guru care spune că hipnotizează, cu un aspect teribil, îi face pe voluntari să facă diverse lucruri stupide. De fapt, acestea sunt doar trucuri obișnuite plus, probabil, câțiva oameni special aleși din sală care cred cu adevărat în ceea ce se întâmplă și sunt dornici să experimenteze „magia” asupra lor înșiși.
Hipnoza criminală este o tehnică interzisă utilizată de cerșetorii de pe stradă și de alți oameni răi. Ei pot să scufunde o persoană într-o transă, atât de mult încât aceasta să-și piardă memoria.
Verifică dacă poți să fii hipnotizat cu ușurință:
Răspunde la aceste întrebări cu „da” sau „nu”.
Folosești vreunul dintre trucurile de a adormi sau de a scăpa de durere mai repede? De exemplu, numărarea oilor, concentrarea pe respirație sau altceva și așa mai departe.
Crezi că uneori timpul accelerează, iar când te plictisești, încetinește?
Vorbești cu tine, chiar dacă numai mental?
Crezi că ai o imaginație bogată?
Ești atras de yoga, meditație și alte tehnici care te ajută să îți explorezi conștiința și capacitatea de a te concentra?
Se întâmplă să visezi în viața reală?
Poți să asculți pe cineva și apoi să îți dai seama că nu ai ascultat deloc?
Poți să te concentrezi asupra studiului sau a muncii, dacă este necesar?
Este stima ta de sine mai mare decât media?
Poți fi atât de cuprins, de exemplu, de o carte încât să nu mai răspunzi la întrebările pe care cei din jur ți le pun?
Dacă ai răspuns la majoritatea întrebărilor „da”, atunci este ușor ca cineva să te hipnotizeze. Dar nu te speria: contrar credintei populare, aceasta nu înseamnă că ești prost sau ai voință slabă. Dimpotrivă, hipnozabilitatea depinde de capacitatea unei persoane de a se concentra, capacitatea de a lua decizii și, într – un sens, de capacitatea intelectului său.
Când faci testul, ai putea crede că majoritatea locuitorilor lumii ar răspunde pozitiv la aceste întrebări. Deci, oamenii care nu pot fi hipnotizați reprezintă o minoritate (aproximativ 25%, și după unii, chiar mai puțin). De regulă, aceștia sunt oameni cu instabilitate psihică, stima de sine scăzută și alte probleme. Sau doar oameni foarte închiși.