Cum se curăță năsucul bebelușului și cum îi dai medicamentele

Sezonul rece vine cu multe provocări pentru copii, dar mai ales pentru părinți. Noi suntem cei care trebuie să se asigure că îi țin cât mai departe de virozele respiratorii, răceală și gripă, dar și cei care trebuie să îi îngrijească în caz că prevenția nu a avut succes.

Dacă sunteți și voi din categoria părinților care întâmpină dificultăți cu administrarea medicamentelor, astăzi vreau să vă împărtășesc trucurile la care apelez eu.

1. Cum ții minte dacă i-ai dat medicamentele

Ca să nu uiți dacă i-ai administrat sau nu doza necesară, fă un calendar pentru perioada în care trebuie să îi dai medicamentul pe care să treci zilele și orele. Fie că alegi să lipești un abțibild pe ambalaj sau să ții o foaie pe masa din camera copilului, bifează de fiecare dată după i-ai dat medicamentul. Dacă se întâmplă ca peste zi să rămână acasă bunica sau bona, roagă-le să facă același lucru.

2. Cum îi dai siropul

Dacă cei mici refuză siropul, găsește o poziție în care poți să îl administrezi fără să se agite prea tare, să se miște sau să se rănească. La mine funcționează să i-l dau cu seringa, la colțul gurii.

FOLLOW ME

3. Cum îi dai medicamente dacă nu suportă gustul lor

Medicamentele nu au întotdeauna cel mai plăcut gust. Dacă cel mic le refuză, încercați să le ascundeți în mâncare.

4. Cum îi curățăm năsucul

5. Ce faci dacă ai sărit o doză

Dacă am sărit o doză, administrăm cât mai repede posibil, dar nu îi dăm doză dublă! De la ora de la care i-am dat ultima oară reluăm turele.

Nu uitați că e nevoie de foarte multă răbdare. Nici pentru copii nu e neapărat o activitate plăcută și de multe ori se întâmplă ca părinții să apeleze la niște ”arme “ care înrăutățesc situația.

1. Nu îi amenințați că le veți restricționa accesul la ceva și nu îi mituiți cu recompense. Chiar dacă poate părea că ei nu înțeleg, pe termen lung, încurajați niște stimuli nesănătoși.
2 Nu le administrați medicamente cu forța, mai bine așteptați câteva momente până când se liniștesc
3. Nu ridicați tonul și nu țipați la ei

Pe blog veți găsi și un articol despre ce trebuie să facem cu bebelușul când avem frați mai mari care vin din colectivitate, dar și un ebook cu 15 sfaturi ale medicilor pediatri pentru prevenirea și tratarea răcelilor de sezon. 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

0 comentarii pe “Cum se curăță năsucul bebelușului și cum îi dai medicamentele

  1. Un farmacist says:

    Niciodata nu adminstram urmatoare doza cat mai repede posibil!! Administram doza urmatoare la ora corecta de administrare! Pur si simplu sarim peste cea uitata si respectam intervalele orare stabilite initial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.