Tu știai ce cum se schimbă corpul unei femei în timpul sarcinii? Sarcina este cea mai importantă fază a vieții unei femei. Capacitatea magică a corpului de a da naștere unei alte ființe este dincolo de frumos.
Organismul care poartă copilul trece prin numeroase modificări în timpul sarcinii. Totul se schimbă! De la abdomen la rata la care inima îți pompează. Există atât de multe de știut despre schimbările prin care trece corpul tău atunci când ești însărcinată.
Acestea sunt numeroasele schimbări pe care corpul unei femei le suferă de la momentul concepției până la momentul nașterii.
Modificări respiratorii
Femeile gravide pot avea deseori dificultăți de respirație. Consumul de oxigen în acest stadiu este ridicat. Acest consum mare de oxigen maternal facilitează o creștere a ratei respiratorii. O cantitate mai mare de oxigen este necesară pentru ca organismul să satisfacă cerințele uterului, placentei și fătului.
Modificări cardiovasculare
FOLLOW ME
Sistemul cardiovascular al organismului suferă schimbări enorme. Există o creștere a vaselor de sânge și creșterea volumului sanguin. Deoarece uterul se extinde în timpul sarcinii, acesta pune presiune asupra venelor și fluxul de sânge înapoi în inimă este încetinit.
Tulburări intestinale
După cum s-a menționat mai sus, în timpul sarcinii uterul se extinde și iese din deschiderea pelviană. Aceasta determină deplasarea stomacului și a intestinelor și, ulterior, a organelor care locuiesc în apropiere. Acest lucru duce la constipație și arsuri la stomac.
Mărirea sânilor
Sarcina trezește o tonă de hormoni în interiorul corpului. Nivelul crescut de estrogen și progesteron are ca rezultat sânii mai mari și mai sensibili. Sânii devin mai mari, deoarece corpul este pe punctul de a livra copilul și între timp se pregătește pentru alăptare.
Modificări hormonale
Organismul trece prin multe modificări hormonale în timpul sarcinii. Estrogenii și hormonii progesteronici produși de placentă în săptămâna a 10-a și a 12-a ajută uterul să crească. Glanda pituitară a creierului eliberează oxitocina, care este responsabilă de acționarea forței de muncă și a prolactinei, care stimulează crearea laptelui matern. Glanda paratiroidă ajută la satisfacerea necesităților de calciu ale organismului. Modificările hormonale conduc, de asemenea, la schimbarea texturilor părului și a unghiilor.
Modificări abdominale
Evident, întreaga formă și dimensiunea abdomenului se schimbă. În al doilea trimestru, care este de la săptămâna 13 până la săptămâna 27 de sarcină, abdomenul se mărește. Pereții abdominali și ligamentele susțin uterul și, prin urmare, atunci când se întind, părțile abdomenului încep să trepideze.
Modificări urinare
Femeile gravide urinează frecvent deoarece există o presiune asupra vezicii urinare din cauza expansiunii uterului. Vezica urinară nu este sub control, iar din cauza aceasta există scurgeri de urină în timpul strănutului și chiar râsului.
Schimbări de piele
De asemenea, pielea se confruntă cu multe schimbări. Există vergeturi pe corp, în special în zonele coapsei, feselor, abdomenului și sânilor. Pe măsură ce pielea se extinde în timpul sarcinii, sunt provocate vergeturi. Nivelul crescut de estrogen în organism are ca rezultat și înroșirea palmelor și, uneori, poate provoca clustere de vase de sânge mici, numite și vene spider.
Schimbări de postură
Când discutăm despre postură, discutăm despre măduva spinării. Deoarece corpul poartă acum greutate în plus, curburile spinării se reglează pentru a menține echilibrul corect. Femeile se confruntă cu dureri de spate datorită slăbirii ligamentului crescut în jurul bazinului. Bagajul suplimentar are ca rezultat și dureri de picioare.