Cum prevenim vergeturile în timpul sarcinii

O femeie însărcinată are multe temeri. Suntem îngrijorate pentru ceea ce urmează să ni se întâmple, ne dorim să ne protejăm cât mai bine sarcina și bebelușul, ne îngrijorează orice stare de rău mai puternică, orice mișcare, ne facem griji pentru felul în care dormim, pentru ce mâncăm, ne întrebăm ce analize mai avem de făcut, stăm cu inima cât un purice la orice consultație. Și lista poate continua la infinit.

Pe lângă toate aceste frici trebuie să recunoaștem totuși că avem și mici mici momente de egoism în care ne facem griji pentru noi și pentru felul în care sarcina ne va schimba corpul și viața. Poate părea superficial, dar pentru o femeie contează să fie îngrijită și să aibă cât mai multă grijă de ea, pentru că nu suntem doar mame, suntem și soții.

Așa că trebuie să vă mărturisesc că oricât de des mi-aș spune că nu contează nu au cum să nu mă nemulțumească kilogramele în plus sau semnele pe care sarcina le lasă pe corp. Și dacă e vreo femeie care spune cu mâna pe inimă că pentru ea nu contează absolut deloc, are de la mine o tavă uriașă de prăjituri cadou.

Revenind, unul dintre cadourile mai puțin plăcute pe care le lasă în urmă sarcina sunt vergeturile… Vergeturile sunt niște linii fine ce apar pe suprafața corpului în urma ruperii țesuturilor subcutanate și apar mai ales în cazul femeilor însărcinate, dar nu numai. Deși nu creează durere, sunt niște semne pe care multe femei le consideră inestetice.

Relația mea cu vergeturile nu este una tocmai bună. Din păcate, le-am căpătat încă de acum 12 ani, după prima sarcină. N-aș putea spune cu exactitate cât de bine mă hidratam pe atunci sau dacă mă dădeam cu cremă de 7 or pe zi, însă știu că am folosit o grămadă de creme și tratamente care la mine pur și simplu nu au dat rezultate.

M-am dat cu tot ce exista la vremea aceea, dar chiar și așa am făcut vergeturi… Mă trezeam în fiecare dimineață și când mai vedeam o vergetură îmi venea să plâng…

Așa cum vă spuneam, la mine nu au dat succes nici tratamentele din timpul sarcinii și nici încercările ulterioare de a scăpa de semne. Sunt mai mulți factori care influențează apariția vergeturilor, iar dacă calitatea pielii noastre este scăzută sau dacă ereditar suntem predispuse la vergeturi, nu prea avem ce să facem. Și credeți-mă că am folosit atât creme foarte bune din comerț, cât și uleiuri naturale, iar ulterior am apelat la laser. Nimic nu a funcționat… Pielea odată ruptă de vergeturi nu a mai putut fi reparată.

Eu una nu am găsit niciun secret miraculos care să ne scutească de acest inconvenient, dar dacă voi sunteți mai norocoase, există o mulțime de remedii mult lăudate despre care se zice că ar face minuni în prevenirea vergeturilor.

O să vă dezvălui deci câteva sfaturi pe care le-am primit eu în timpul celor trei sarcini și sper ca pe voi să vă ajute mai mult:

1. Nu lăsa timpul să treacă – Specialiștii recomandă ca din prima zi în care ai aflat că ești însărcinată să începi să folosești creme și uleiuri speciale și mai ales, să ții sub control cantitatea de apă pe care o bei.

2. Produse care fac minuni – Se spune că cele mai bune produse împotriva vergeturilor sunt uleiul de cocos, untul de shea și untul de cacao. Desigur, există și tratamente farmaceutice, dar pe acestea vi le poate recomanda numai medicul vostru. Folosiți produsele pe burtică, pe sâni și chiar pe fund.

3. Folosește produsele imediat după baie – Pentru a fi cât se poate de eficiente, se recomandă ca uleiurile să fie folosite imediat după baie, pentru că atunci intră mult mai rapid în piele.

4.  Fii constantă – Am spus și mai devreme, nu țin minte dacă mă dădeam cu creme de 7 ori pe zi sau câtă apă am băut la prima sarcină. Să fii constant e cheia succesului în tot ceea ce facem, așa că dacă vreți să funcționeze, încercați să folosiți produsele regulat.

5. Folosiți tratamentele și după naștere – Continuați să folosiți uleiurile naturale chiar și după naștere, mai ales dacă alăptați, pentru că în această perioadă sânii voștri vor deveni mult mai mari.

Cam acestea sunt sfaturile pe care le-am primit eu de-a lungul timpului. Sper că la voi o să funcționeze mai bine! Iar dacă sunteți în situația mea și pur și simplu nu ați reușit să scăpați „nemarcate” de aceste semne supărătoare, nu uitați că sacrificiul a meritat și să nu trebuie să lăsam aceste detalii să ne umbrească fericirea și nici să ne complexeze!


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.