În zilele noastre, popularitatea atracțiilor turistice depinde în mare măsură de rețelele sociale. 50% dintre călători au recunoscut că informațiile și imaginile pe care le găsesc pe interent au cea mai mare putere de convingere când vine vorba de alegerea destinației.
Dar pentru atracțiile turistice, creșterea popularității nu este chiar atât de benefică pentru că ceea ce lasă oamenii în urma lor distruge frumusețea acestor locuri.
1. Golful Maya, insulele Phi Phi din Thailanda
Acest loc a devenit incredibil de popular printre turiști dupa lansarea filmului „The Beach” cu Leonardo DiCaprio. Din acel moment, 5 mii de persoane au început să o viziteze zilnic. Drept urmare, în iunie 2018, accesul a trebuit să fie închis pe o perioadă nedeterminată pentru restaurarea ecosistemului.
2. Coralii de pe Insula Crăciunului din Australia
FOLLOW ME
În doar 10 luni, reciful de corali a fost distrus cu mai mult de 90%. Unii coralii au dispărut, altele au murit. Acest lucru se datorează dezastrului cauzat de schimbările climatice.
3. Cascada Guaira, la granița dintre Paraguay și Brazilia
În acest frumos era un specatcol al cascadelor. În 1982, au fost construite aici hidrocentrale.
4. Peștera Altamira din Spania
A fost închisă pentru vizitatori în 2002. Grupurile turistice mari lezau imaginile din cauza aburului și a dioxidului de carbon care au provocat apariția mucegaiului. În 2001, un muzeu cu copia completă a peșterii a fost construit în apropiere, unde turiștii se pot bucura de reproducera desenelor fără să producă daune.
5. Ghețarul Chakaltay din Bolivia
Acest ghețar a fost format acum mai bine de 18 mii de ani și a fost unul dintre cele mai înalte din America de Sud. Din 1980, zona sa a început să scadă rapid, iar până în 2009 ghețarul a dispărut complet din cauza încălzirii globale.
6. Lacul Poopo din Bolivia
Lacul s-a uscat complet în 2016 datorită schimbărilor climatice, precum și a dezvoltării agriculturii și a mineritului.
7. Podul artelor din Paris
Pe acest pod celebru existau atâtea „lacăte ale iubirii” încât greutatea sa atingea 45 de tone. Îngrijorându-se pentru starea Senei (pentru că s-au aruncat multe chei în Sena) și temându-se de eventuala prăbușire a podului, guvernul a fost forțat să taie zeci de mii de încuietori și să instaleze panouri de sticlă, astfel încât oamenii să nu mai agațe lacătele de ele.
Foarte interesant. ☺
Dar păcat de ele. Unii oameni sunt nepăsători la ce este frumos in jurul nostru. Păcat.
Woaw, ce schimbari majore😐