Campania Mănâncă, aleargă, slăbește continuă cu o propunere savuroasă de salata de la Laura Adamache.Una dintre salatele mele preferate este cea cu spanac și pomelo. Combinația de gusturi este pur și simplu delicioasă. Încercați?
Ingrediente (2 persoane)
- 100 g spanac crud
- 100 g salată verde
- 30-40 g pulpă pomelo
- 25 g pulpă portocală
- 3-4 ridichi
- 2-3 lingurițe mix semințe (floarea soarelui, dovleac, in, susan)
- sare de Himalaya
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 3-4 linguri suc de portocale
Mod de preparare
- Curățam codițele frunzelor de spanac, spălăm frunzele în 2 ape și le ștergem foarte bine.
- Spălăm frunzele de salată și le ștergem cu hârtie absorbantă de bucătărie.
- Curățăm pomelo și portocala, îndepărtăm cojița albă care îmbracă fiecare felie, apoi le tăiem în cubulețe potrivite.
- Spălăm ridichile, le ștergem bine și le tăiem în felii foarte subțiri.
- Într-un bol de salată punem frunzele de spanac (dacă sunt mari le rupem cu mâna în bucățele mai mici). Adăugăm frunzele de salată tăiate sau rupte cu mâna în bucăți potrivite, feliile de ridiche, cuburile de pomelo și portocală și semințele. Amestecăm până la omogenizare.
- Într-un vas mic, emulsionăm sucul de portocală și uleiul de măsline. Adăugam sare după gust în sosul obținut și îl turnăm în bolul cu salată.
- Amestecăm bine și servim imediat.
Sfaturi pentru o salată reușită
- Baby spanacul este cel mai potrivit pentru această salată. Are o texturaă mai fină decât spanacul clasic.
- Putem pregăti salată chiar și cu o oră înainte de a o consuma. Uscăm foarte bine toate legumele, le tăiem și le punem într-un bol, în frigider. Pentru că salată să își mențină consistența crocantă, o condimentăm cu sosul de portocale numai în momentul în care dorim să o servim.
Poftă bună!