Cu toții avem nevoie să ne simțim bine în confortul casei noastre, mai ales zilele acestea când autoritățile ne recomandă să petrecem cât mai mult timp în casă și să ieșim doar dacă avem nevoie urgentă de ceva.
Cel mai confortabil te simți atunci când casa ta strălucește. E curățenie, totul miroase plăcut. Parcă ar fi un colțișor de primăvară înflorită la tine în apartament. Cele mai multe persoane asociază curățenia cu oboseala, nas iritat din cauza prafului și poate mâini murate de la atâta spălat, însă nu este cazul să avem aceste probleme mereu.
Dacă v-ați întrebat vreodată cum reușesc anumite persoane să aibă mereu curățenie în casă, găsiți răspunsul aici. Am realizat o listă de 8 obiceiuri care te ajută să menții curățenia. Aceste lucruri trebuie să le faci zilnic, sau aproape zilnic. Ele vor deveni niște automatisme pentru tine. Prietenii și familia ta te vor invidia pentru casa minunată în care locuiești.
Obiceiuri ale oamenilor care au mereu curat în casă
1. Scăpați de obiectele de care nu aveți nevoie
Oamenii care au locuințe curate știu că lucrurile nefolositoare trebuie alungate. Fie că vorbim despre aparatură electronică, rechizite, obiecte decorative sau haine. Dacă un obiect a început să nu-ți mai placă, nu îți va plăcea nici de acum înainte. Dacă îți pare rău să arunci lucrurile tale, le poți dona, sau le poți vinde în vintage shop-uri și astfel vei câștiga și niște bani.
Nu au nevoie de 10 polonice si 200 de pixuri. De obicei, folosim doar cea mai mică parte din lucrurile pe care le deținem. Nu uitați. Cu cât mai puține obiecte aveți, cu atâtea mai puține lucruri de strâns.
2. Curăță suprafețele după folosire
Persoanele care doresc să locuiască într-o casă curată curăță fiecare suprafață după fiecare utilizare. De exemplu, dacă te-ai spălat pe dinți ai grijă ca chiuvata să nu aibă urme de pastă de dinți. Așa că la final trebuie să o clătești. În cazul în care ai luat masa sau ai gătit ceva, la final este necesar să strângi tot în urma ta. Un aragaz sau un blat de bucătărie murdar ar trebui curățate la timp altfel există riscul să nu mai scoateți murdăria din ele.
FOLLOW ME
3. Folosiți patul doar pentru a dormi
Studiile au arătat că oamenii care au o casă curată folosesc dormitorul doar pentru a dormi. În timp ce majoritatea persoanelor dintre cei care își doresc o casă curată au declarat că adesea stau în pat și se uită la un film pe laptop sau mănâncă o gustărică. Pe lângă faptul că nu este foarte igienic pentru că aduci foarte multe bacterii în pat, încăperea va deveni dezordonată.
4. Așezați gecile și pantofii la locul lor
Gecile aruncate pe canapeaua din sufragerie sau pantofii răsfirați la intrare nu reprezintă un semn al unei casa ordonate. Din contră! Pentrua a evita aceste lucruri ar fi bine să folosești un pantofar și un cuier. Alege din prima unele destul de încăpătoare, astfel încât să nu ai din nou probleme că nu îți vor ajunge. În cazul în care ai prea multe, deși știi clar că nu le folosești pe toate, cred că ar fi caazul să aplici sfatul nr. 1.
5. Nu lăsați mormane de vase în chiuvetă
Unul dintre cele mai dificile lucruri de realizat este spălatul vaselor. Uneori o masă copioasă te trimite direct în pat. Astfel amâni pentru mai târziu spălatul vaselor. Cu toții știm că acele vase vor petrece noaptea în chiuvetă. A doua zi se vor aduna și mai multe dacă ești pe grabă și nu ai timp să speli farfuriile. Astfel vei căpăta un morman de vase nedorite și enervante, deoarece resturile de mâncare se îndepărtează mai greu dacă s-au uscat.
6. Ordonează documente, rechizite și tot ce ține de papetărie
Dacă ai un mini-birou acasă este recomandat să nu lași foile împrăștiate sau grămezi grămezi. Ar fi bine atât pentru a-ți ușura ție munca, cât și pentru un aspect plăcut al casei tale să ordonezi cu foarte mare atenție toate documentele. Puse în dosare sau cutii de depozitare numerotate, datate sau cum ai tu nevoie. La fel și în cazul caietelor de școală ale copiilor. Uneori ar fi bine să păstrăm caietele pentru că nu se știe când ai nevoie de o informație, însă nu trebuie lăsate la voia întâmplării. Varianta cu cutia de depozitat este foarte bună în acest caz.
7. Alege aspiratorul potrivit
În cazul în care aspiratorul tău cel vechi nu mai trage praful și mizeria așa cum trebuie, este cazul să îți cumperi unul nou. Nu vei face treabă bună dacă va fi nevoie să treci de 4 ori peste bucata de covor neaspirată. Vei pierde foarte mult timp și îți va lua multă energie. Este important să folosești produse electrocasnice eficiente petru a-ți ușura munca. Același principiu se aplică și în cazul mașinii de spălat.
8. Păstrează lucrurile la locul lor
Am lăsat la final lucrul cel mai important: păstrarea lucrurilor la locul lor. O casă ordonată și curată nu înseamnă ore întregi de muncă. Ci câteva obiceiuri simple care te vor ajuta să păstrezi ceea ce ai construit. Trebuie doar să te înveți să nu mai lași ambalajele produselor în jurul tău, ci să le duci direct la coșul de gunoi. Să nu uiți să pui un lucru la locul lui după ce l-ai folosit. Să nu uiți că doar obiectele decorative trebuie să fie la vedere, nu și ce ai prin dulapuri.
Sperăm să te ajute aceste sfaturi. Dacă și tu ți-ai format un obicei pentru a păstra curățenia, spune-ni-l și nouă în comentarii.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI