Echinocțiul de primăvară 2021: cum îți afectează starea de spirit și de sănătate

Echinocțiul de primăvară 2021: cum îți afectează starea de spirit și de sănătate

Echinocțiul este momentul în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ. În curând va avea loc echinocțiul de primăvară, semn că începe primărvara astronomică.

Fenomenul are loc de două ori pe an, iar punctele de intersecție a eclipticii cu ecuatorul poartă denumirea de puncte cardinale. Prima dată se întâmplă atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera cerească sudică în cea nordică, respectiv echinocțiul de primăvară, iar a doua oară, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și treece din emisfera nordică în cea sudică, reprezentând echinocțiul de toamnă.

Cuvântul echinox este derivat din două cuvinte latine – aequus (egal) și nox (noapte). Adică ajungem să ne bucurăm de momente egale ale nopții, precum și de lumina zilei.

Din momentul echinocțiului de primăvară durata zilei începe să crească, iar cea a nopții să scadă până pe data de 21 iunie, atunci când se termină primăvara astronomică, odată cu solstițiul de vară.

Cum ne afectează Echinocțiul de primăvară

Echinocțiul de primăvară este responsabil pentru ca toată lumea din viața ta să acționeze bizar în ultimele zile.

„Suntem făcuți din aceleași lucruri ca soarele și pământul. Orice se întâmplă afară se întâmplă în interior”, spune Megan Aleen.

FOLLOW ME

Deoarece echinocțiul este singura zi a anului în care întunericul și luminozitatea sunt egale, unii cred că este un proces de restabilire a echilibrului.

American Scientific a confirmat, de asemenea, că „astenia de primăvară“ este un fenomen real, în cazul în care oamenii experimenta un sentiment de neliniște, schimbări ale stării mentale lor, și mulți oameni „mers pe jos în jurul valorii de zâmbind aleatoriu la străini“. Mai mult, s-a constatat că, deși unii se simt euforici, oamenii sunt mai predispuși să prezinte alergii, dureri de cap migrene, insomnie și oboseală.

Echinocțiul de primăvară este un simbol al sfârșitului unei ierni reci și al începutului sezonului mai însorit, de primăvară.

Echinocțiul de primăvară este un timp de renaștere pentru toată viața. Pe măsură ce iarna ne plasează într-o viață mai întunecată, ne bucurăm mai mult de lumina soarelui. Cu toată viața dependentă de soare, vă puteți imagina energia sărbătorii în această perioadă a anului pentru toate speciile vii. Păsările cântă, florile înfloresc, albinele dansează

În vremurile străvechi, ritualurile se făceau la echinioxul de primăvară și oamenii curățau energia veche. De aici a venit tradiția noastră de „curățare de primăvară”! Ne simțim mai energici și dorim să o luăm de la zero pe multe planuri. Tradiţiile spirituale ale echinocţiului de primăvară spun că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat.

De ce ne simțim obosiți spre sfârșitul lunii martie

Schimbările de anotimp, inclusiv creșterea cantității de lumină sunt un semnal pentru animale, plante și, înainte de bec, pentru oameni, de anotimpuri în schimbare. Pentru unii oameni, schimbările anotimpurilor pot declanșa o schimbare a dispoziției. În timpul tranziției de iarnă, mulți dezvoltă tulburări afective sezoniere. Unii experți cred că zilele mai scurte, cu mai puțină lumină solară, supără ceasul intern al corpului, provocând pierderea de energie și lipsa de strălucire pentru viață.

„Deși suntem cu toții entuziasmați de primăvară chiar acum, temperaturile se pot simți mai calde decât suntem obișnuiți, dar nu vă lăsați haine și mănuși prea repede. Dacă puteți, ieșiți frecvent în timp ce vremea se încălzește treptat. Trecerea de la -20 grade la plus-20 grade este mult mai șocantă pentru sistem decât dacă o faci treptat”, explică Katie Knapp, terapeut.

Amintiți-vă corpurile, mințile și inimile noastre sunt atât de inteligente și ne vor anunța ce se întâmplă în interior, dacă ne oprim și ascultăm cu atenție.

Rachel Feltman, jurnalist și antropologul Helen Fisher subliniază într-un articol din Washington Post (2015), „un studiu a constatat că atunci când este soare, femeile sunt mai predispuse să ofere bărbaților numerele lor de telefon atunci când sunt abordate pe stradă. Un altul a descoperit că personalitățile machiavelice au primit răspunsuri mai pozitive de la femeile pe care le-au abordat în vreme tulbure – ceea ce înseamnă că oamenii manipulatori au mai mult noroc, romantic, când este întuneric. Și așa, poate că vremurile mai însorite ne pot face să fim mai limpezi și mai puțin predispuși să cădem pradă personalităților înșelătoare. ”

Echinocțiul ne amintește că, deși putem percepe lumina și întunericul ca fiind separate, ele există doar una din cealaltă. Când îmbrățișăm această idee a unității holistice, putem verifica cu atenție cu noi înșine … corpul, mintea și inima și experiențele în continuă schimbare pe care le trăim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.