Astenia de primăvară, dușmanul ascuns

Astenia de primăvară, dușmanul ascuns

 

Falling-Asleep-at-the-desk

Mulți dintre noi am experimentat deja pe propria piele că astenia nu mai e un mit. Când durerile de cap se conjugă cu starea de somnolență, instabilitatea emoțională, tendința spre depresie și lipsa de elan, răspunsul nu poate fi decât unul: astenia de primăvară. Care, de cele mai multe ori, funcționează ca un impediment în calea bucuriei depline cu care ar trebui să întâmpinăm primăvara.

Cu toţii râvnim la primăveri frumoase. Sătui de frig şi întuneric, aşteptam mângâierea razelor soarelui. Ce nu ştim însă este că pentru astenie nu suntem altceva decât nişte…baterii umane.

Deşi ne bucurăm de iernile scurte, surplusul de lumină ne face mai  vulnerabili. Ne supraîncarcă. E bine de ştiut că primele semne ale
asteniei apar toamna, când corpul nostru intră treptat în hibernare. Natura funcţionează împotriva noastră când anotimpurile îşi predau ştafeta. O parte din noi ne spune că am putea face mai mult, ne trezim cu o slăbiciune inexplicabilă sau mai rău….cu o depresie.  Deşi în ochii tuturor, inclusiv ai noştri, suntem clinic…sănătoşi.

Pentru un duşman ascuns, e nevoie, uneori, de o metodă mai puţin convenţională. Energia sunetului metalic este unul dintre secretele feng shui.  Fiecare  sezon corespunde unui principiu yin – yang, iar anotimpurile sunt complementare în desfăşurarea lor de-a lungul anului. Este important să echilibrăm aceste energii. Prin amulete sau…talent.

10151195_502724229834172_1499291324_n

Ce ne potențează, însă, energia, pe fondul inevitabilei astenii? Iată mai jos o listă scurtă și eficientă pe care vă puteți baza.

1. Luăm energie din alimentaţie. Haideţi la piaţă! Plantele şi crudităţile sunt o sursă eficientă de energie pentru organismul nostru. Trebuie să mâncaţi verdeţuri pentru minerale şi fibre, după un anotimp rece în care alimentaţia a avut de suferit. Corpul luptă cu astenia.

FOLLOW ME

2. Luăm energie.. din buna dispoziţie. O bicicletă, parcul preferat, persoana cea mai dragă. Astenia piere, dar nu se predă

3. Luăm energie din…răsfăţ. Un joc de arome, miresme. Astenia dispare la lumina lumânării, printre aburii amestecaţi cu sărurile marine. Suntem vindecaţi.

Starea de bine este de multe ori o cursă în care concurăm cu noi înşine. Este musai să câştigăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.