5 moduri de a te conecta cu emoțiile tale

7 moduri de a te conecta cu emoțiile tale

Te simți vreodată deconectat de tine însuți? Poate că te iei prin surprindere, simți că nu ajungi nicăieri în viață sau te lupți să te recunoști pe tine însuți și comportamentul tău.

Nimeni nu vrea să se simtă izolat de ceilalți și este și mai rău atunci când această izolare vine din interior. Dacă nu ești în contact cu sinele tău profund, te vei simți dezlegat, pierdut și confuz. Iată șapte modalități de a te conecta cu tine și cu emoțiile tale.

1. ÎNTREBAȚI-VĂ ÎN MOD REGULAT CUM VĂ SIMȚIȚI

Cea mai evidentă modalitate de a învăța să te conectezi cu sentimentele tale, cu tine însuți și cu starea ta interioară este să te cauți în mod activ prin întrebări și auto-reflecție. Emoțiile și alte stări interne rămân adesea îngropate și ascunse în subconștientul tău, în timp ce încerci să te concentrezi pe viața de zi cu zi. Verificarea cu tine însuți îți poate oferi o perspectivă asupra acelor adevăruri mai ascunse.
Rezervă-ți un moment în fiecare zi pentru a te introspecta și a vedea cum te descurci. Conectați-vă la sentimentele dumneavoastră, aducându-le în prim-plan în loc să le lăsați în fundal. Doar între cinci și zece minute pot fi suficiente pentru a vă concentra asupra stării dvs. psihologice, ceea ce poate fi revigorant pentru mintea și corpul dvs.

Este sănătos să îți pese de emoțiile tale. Felul în care te simți comunică dacă ceva nu este în regulă și vei afla despre ce este vorba doar dacă acorzi atenție la ceea ce îți spun sentimentele tale. Nu te judeca pentru starea ta mentală și nu încerca să-ți invalidezi propriile emoții – permite-le să existe și observă-le cu atenție.

Odată ce ați terminat de observat cu atenție ceea ce simțiți, puteți acționa. Reflectați asupra emoțiilor dumneavoastră, aflați ce le declanșează, determinați ce declanșează la rândul lor, apoi învățați cum să le gestionați pe cele mai dificile și mai dăunătoare.

2. OFERĂ-ȚI CEEA CE ÎȚI DOREȘTI

Te poți conecta cel mai bine cu tine și cu cine ești dacă înveți să intri în contact cu dorințele tale. Deși nu-ți poți oferi totul, pot exista o mulțime de lucruri pe care ți le refuzi și care sunt fezabile. Așa că începe să îți oferi singur obiectele pe care ți le dorești în viață. Iată câteva sfaturi pentru a face acest lucru:

FOLLOW ME

IA-ȚI AMINTE LA NEVOILE TALE

Corpul și mintea ta au modalități de a-ți spune de ce au nevoie. Din păcate, să înveți să asculți este o abilitate și nu toată lumea își dă seama că trebuie să fie atentă. Intrați în contact cu starea dvs. fizică, mentală și emoțională. Aveți nevoie de o pauză? Aveți nevoie de un pic de recompensă? Aveți nevoie să vă forțați mai mult? Află de ce ai nevoie și apoi oferă-ți asta cu dragoste. În acest fel, veți deveni mai conectați la esența a ceea ce sunteți.

FĂ-ȚI TIMP PENTRU CEEA CE IUBEȘTI

Care sunt pasiunile și hobby-urile tale? Care sunt lucrurile care te umplu de bucurie? Fă-ți timp pentru ele. Majoritatea oamenilor își neglijează iubirile în favoarea unor activități mai practice, dar asta înseamnă și că trebuie să te minți pe tine însuți în legătură cu modul în care vrei să îți petreci timpul. Te vei izola de propriile emoții și de sufletul tău interior dacă nu-ți acorzi timp pentru a face ceea ce iubești cu adevărat, chiar dacă nu este imediat practic. Oricum, împlinirea ta este o cauză eficientă!

3. NU-ȚI MAI REPRIMA EMOȚIILE

Este de la sine înțeles că nu te poți conecta cu emoțiile tale dacă le reprimi. Studiile au constatat de mult timp că reprimarea emoțiilor scaded, înrăutățindu-ți starea psihologică generală, în timp ce face ca sentimentele negative să fie și mai robuste ca rezultat!

Dacă o faci în mod automat, poate fi greu să identifici cu precizie semnele exacte ale reprimării emoționale. Iată câteva de care trebuie să fiți conștienți:

Emoțiile dumneavoastră au tendința de a izbucni brusc sau neașteptat, adesea declanșate de lucruri mici sau aparent nesemnificative și disproporționate față de situația curentă. Nu vă puteți controla emoțiile atunci când acestea izbucnesc, chiar dacă nu izbucnesc des.

Experimentați multă epuizare, stres, anxietate și nefericire, interferând uneori cu somnul dumneavoastră.

Senzația că sunteți aservit emoțiilor dumneavoastră. Nu aveți de ales decât să faceți ceea ce vă cer ele.

Nu aveți nicio metodă de exprimare a energiei negative sau a stresului, cum ar fi sportul, o formă de artă sau oameni cu care să vorbiți.

Dacă vă identificați cu aceste afirmații, atunci este posibil să vă reprimați emoțiile. Începeți să învățați să le exprimați, devenind mai buni la autocunoaștere. Fiți atent la dvs. cu atenție și numiți sentimentele pe care le experimentați. A le da nume le aduce în prim-plan, permițându-vă să le confruntați. Aceasta este cheia unei mai bune înțelegeri și conectări cu emoțiile tale.

4. HRĂNIȚI-VĂ CU OBICEIURI POZITIVE

Să te tratezi bine înseamnă să ai grijă de corpul și mintea ta în mai multe moduri diferite. Acesta este motivul pentru care obiceiurile proaste, care implică în cele din urmă maltratarea ta, te pot deconecta de tine și de emoțiile tale. Gândește-te la asta; nu ai vrea să fii prieten cu cineva care te tratează prost, așa că, atunci când ești cel mai rău dușman al tău, este firesc să-ți pierzi legătura cu tine însuți.

În plus, a te simți energic, hrănit și sănătos este adesea o cheie pentru a fi mai conștient de tine însuți. Atunci când te simți leneș din cauza unor obiceiuri de viață proaste, nu vei avea facultățile necesare pentru a te dedica pentru a fi în contact. Așadar, hrăniți-vă prin:

– somn suficient

– suficientă apă

– reduceți consumul de alimente nesănătoase

– alegeri alimentare mai sănătoase

– suficient aer proaspăt

– luați pauze atunci când sunteți obosit

– un echilibru sănătos între muncă și viața personală

5. ÎNȚELEGEȚI CE VĂ MOTIVEAZĂ ÎN VIAȚĂ

Viața de zi cu zi te poate face să pierzi rapid din vedere ceea ce contează cu adevărat pentru tine. Nu este neobișnuit să deraiezi și să pierzi din vedere cine ești, valorile tale și care sunt obiectivele tale în viață. Pare o prostie, dar a avea un scop este esențial pentru a rămâne conectat cu tine însuți.

Studiile au descoperit că a fi conștient și a te preocupa profund de motivația ta te poate ajuta să recâștigi controlul asupra vieții tale, permițându-ți să rămâi mai bine în contact cu tine și cu dorințele tale. Pierderea din vedere a motivațiilor tale poate duce la dezacordarea ta cu persoana care ești în interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.