7 moduri prin care putem alunga rutina din cuplu

Rutina in cuplu - Să o combatem cu propriile ei arme

Rutina in cuplu – Să o combatem cu propriile ei arme! 

Sunt unii care fug  de rutina din cuplu ca încornoratu’ de tămâie. Dar, onest vorbind, asta știu ei să facă cel mai bine, să fugă și iar să fugă:  de responsabilități, de obiceiuri proaste (”NU sunt cărăușul nimănui! Slugi să caute în altă parte! Mama mi-a dat altă educație!”), de sforăitul din pat, de făcut cafeaua, de spălat wc-ul, de schimbat copilul, de culcat la ora 22:00,  de filmul siropos derulat, obsesiv, pe ecranul LED, de sexul cuminte, de rutină, cum și-ar spune.

În fapt, probabil că tot fug de sine, de maturitate, de imaginea din oglinda de la purtător . Copilul din ei înșiși  vrea să mai copilărească. E singura realitate care le domină inconștientul. Fug de iubirea așezată, de iubirea unică. Paradoxal, pentru că nevoia de iubire e tot mai mare. Și de adulație, la fel. Fug de ceea ce primesc fără efort. Fug de ei înșiși și tot mai cred că fuga este sănătoasă, iar rutina o pacoste de evitat. Știți vorba aceea: un bărbat adevărat trebuie să fie și un pic ‘golan’. Iar o femeie care se respectă, trebuie să fie cucerită și recucerită tot timpul. Nevoi și nevoi, modele și modele.Rutina in cuplu - Să o combatem cu propriile ei arme

 

Și cu toate acestea, rutina în cuplu are valoarea sa. Tihna priește partenerilor maturi și capabili de iubire așezată și coaptă.

Rutina întărește sentimentul de siguranță și de existență în doi sau în trei sau în patru, dacă vorbim despre familie extinsă, cu copii, de apartenență la ceva prețios, sacru.

Dar să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului … 7 cărți norocoase.

7 moduri prin care rutina din cuplu poate fi detronată:

  1.     Primiți vizite și mergeți în vizite. Gătiți împreună, pălăvrăgind, împărtășind despre câte în lună și în stele. Prin comunicare, descoperiți părți din voi nerevelate încă.
  2.    E interesant să-ți vină bărbatul acasă și să-ți spună: ”Femeie, cratița e plina, Suleyman nu moare până mâine. Ia-ți ceva frumos pe tine și hai să dăm o raită pe la poale de munte. Că destul ai robotit ca o rândunică!” Parcă nu i-ai spune NU, că prea s-a gândit la toate și, mai ales, la tine! Și Centrul Vechi nu e de ocolit, asezonat cu un masaj iubitor, acasă. După două astfel de ”neprevăzute”, ai nevoie să-ți reamintești etimologia și semnificația cuvântului ”rutină”. Din când în când, că ce e prea mult nu mai prețuiești.
  3.     Practicați un sport împreună, altul decât cel pe care îl practicați deja … . Dacă vă țin baierele pungii, un sport maritim, de vară, sau unul muntean, de iarnă, vă readuce cheful de petrecut în doi, după o descărcare în forță de hormoni ai plăcerii și ai stresului.
  4.    M-aș abține să spun că, poate … e ceva de schimbat prin casă, de zugrăvit, de vopsit. Corvoada n-a servit nimănui și n-a aprins flăcări de interes romantic. Dar un joc în rețea, cu tunete, fulgere, arme albe, mitraliere și alte arme de masacrare în masă nu văd de ce nu ar ridica un pic nivelul atenției și al adrenalinei.
  5.    Dobândiți, colecționați, chiar, amintiri de cuplu. Prețuiți aceste amintiri, vorbind bucuroși, ca doi moșnegei, despre un eveniment sau altul, trăit/experimentat împreună.
  6.    Umorul este ”smurd”-ul rutinei în cuplu! Un râs sănătos face cât 3 ședințe la psiholog. Savurați-l, pompați-l în relația de cuplu! Reamintiți-vă că vă iubiți și că timpul petrecut împreună are valoare.
  7.    Sexul în pat să devină istorie. Lecțiile de istorie sunt instructive dacă se țin din când în când, de dragul trecutului. Prezentul aparține aventurii … în doi, curajului și … hormonilor fericirii. Sexul sub cerul liber, sexul în cadă, pe biroul victorian, la 10.000m înălțime și oriunde vă tresaltă pofta inimii și vă îndeamnă nevoile libidinale. Nu aveți timp de discuții, ci de fapte, altfel, sexul în cuplu devine … istorie bătută în cuie, trecută prin naftalină și depozitată în amintiri îngălbenite. Sexualitatea trăită cu umor, iubire, relaxare este tratament infailibil, antirutină.

Aș zice să nu ne fie frică de rutină. Ci să o combatem cu propriile ei arme.

FOLLOW ME

Psihoterapeut, Dana Dumitra Dumitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.