Când rinichii sunt afectați, fluidele se pot aduna în corpul tău, cauzând umflarea glenzelor, stări de vomă, slăbiciune, insomnie și dificultăți în respirare. Dacă nu sunt tratați, rinichii bolnavi se pot opri din funcționare complet.
Atunic când rinichii nu își mai îndeplinesc funcțiile, sănătatea este serios afectată. De aceea trebuie să recunoaștem orie potențială amenințate. Iată care sunt semnele cel mai des întâlnite:
- Umflături – apar atunci când rinichii nu mai pot elimina lichidele.
- Modificări ale urinatului cum ar fi presiune și durere, urină închisă la culoare, nevoia de a urina frecventă pe parcursul nopții.
- Iritații ale pielii – toate toxinele se adună în sânge și de aceea pielea poate avea un aspect nesănătos, uscat și iritat.
- Oboseală – dacă rinichii nu mai funcționează, nu mai produc hormonul eritropoietina, un hormon care produce celule roșii, care ajută la oxigenarea sângelui.
- Dificultăți de respirare – dacă sângele nu mai este oxigenat din cauza numărului scăzut de celule roșii, pot apărea dificultăți respiratorii.
- Gust de metal în gură – modificările de la nivelul sângelui pot avea ca urmare schimbarea gustului mâncării și chiar respirație neplăcută.
- Durere – durerea din partea de sus a spatelui este de asemenea o simptoma a acestor boli.
- Lipsa concentrării și amețeală – lipsa oxigenului din creier este un semn clar de anemie, dar și de probleme la rinichi. Te poate face să fii amețit, să nu te mai poți concentra și să ai probleme cu memoria.
Sursa: desanatate.com